Studieadjunkt i Klassiske Studier

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Odense M

Klassiske Studier ved Syddansk Universitet er et dynamisk, tværfagligt forsknings- og undervisningsmiljø, der udbyder uddannelser i fagene Latin og Oldtidskundskab. Ved bedømmelsen vil der blive lagt vægt på ansøgerens evne til og interesse for at indgå i dialog og samarbejde med andre discipliner, eksempelvis arkæologi, historie og epigrafik. Ansøgere, der kan dokumentere undervisningserfaring samt faglige kvalifikationer i oldgræsk og latin, mindst svarende til centralfag (hovedfag) i et af dem, foretrækkes.

Studieadjunkten skal som udgangspunkt varetage undervisningen i Propædeutisk oldgræsk og latin, med mulighed for yderligere undervisning i basale redskabsfag i Latin og Oldtidskundskab.

Propædeutik-undervisningen henvender sig til studerende fra både Klassiske Studier og andre humanistiske uddannelser (især Religionsstudier) og tilrettelægges i samarbejde med underviser fra de respektive miljøer. Sidefagsuddannelsen i latin foregår primært på Åbent Universitet, en stor del heraf som fjernstudium for modne studerende. Den ideelle ansøger vil derfor have erfaring med blandede undervisningsformer, inklusive online undervisning, samt være åben over for fleksible arbejdstider, da undervisningen også kan ligge på aftener og i weekender.

Ud over undervisning inkluderer arbejdsopgaverne koordinerende møder, undervisningsudvikling, eksamensforberedelse (såsom spørgetimer, vejledning om petita og eksamensformer og –krav), eksamination og censur. Dokumenteret erfaring hermed er derfor ønskelig.

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til studieleder Jane Hjarl Petersen, [email protected]

Ansættelsesforhold, løn og ansøgning mv.
Ansættelse finder sted efter overenskomst mellem Finansministeriet og AC, Cirkulære om overenskomst for Akademikere i staten 2019

Stillingen som studieadjunkt er en uddannelsesstilling, og studieadjunkter skal gennemføre et universitetspædagogigkum.

Ansættelsesperioden for en studieadjunkt skal have en længde, der sikrer, at den ansatte kan kvalificere sig undervisningsmæssigt til studielektor. Ved ansættelse som studieadjunkt vil der senest seks måneder inden udløbet af det 6. ansættelsesår blive foretaget en vurdering af studieadjunktens undervisningsmæssige kvalifikationer. Såfremt disse findes tilfredsstillende, overgår studieadjunkten til en varig stilling som studielektor. Hvis den ansatte ikke findes fagligt kvalificeret, kan vedkommende evt. ansættes for yderligere en periode på indtil 2 år.
Såfremt ansøgeren ikke har dokumenteret undervisningserfaring svarende til adjunktniveau sker ansættelsen på prøve i 1½ år.

Ansøgningen skal indeholde:

  • En motiveret ansøgning
  • CV
  • Relevante eksamensbeviser og faglige bedømmelser
  • Undervisningsportefølje med redegørelse for dine pædagogiske erfaringer og kvalifikationer
  • evt. dokumentation for universitetspædagogikum.


Ansøgningen og alle bilag skal være på dansk, engelsk eller et af de skandinaviske sprog. Kopi af originale eksamensbeviser bedes medsendt.

Du bedes venligst være opmærksom på, at vi kun modtager pdf-filer og ikke zip-filer, jpg eller andre billedfiler. Den enkelte fil må ikke være over 10 MB. Såfremt du har mere end en fil til hvert felt, skal du kombinere pdf-filerne til en samlet fil inden du uploader, da hvert enkelt felt kun kan håndtere en fil. Alle pdf-filer skal være ulåste og tillade binding og må ikke være password beskyttede.

Ansøgningen vil blive bedømt af et sagkyndigt udvalg. Når bedømmelsesudvalget har afgivet sin vurdering, modtager ansøgeren den del af evalueringen, der vedrører ham/hende. Materialet vil herefter blive videresendt til institutlederen, som skal samle et ansættelsesudvalg. Der vil som led i den samlede vurdering af ansøgerens kvalifikationer kunne indgå en samtale.

Vær venligst opmærksom på, at bedømmelsesudvalget har mulighed for at shortliste ansøgere, hvorfor ikke-shortlistede ansøgere ikke vil modtage en bedømmelse.

Hvis ansøgningen ikke indeholder det påkrævede materiale, kan Fakultetet afvise ansøgningen uden yderligere varsel. Ansøgninger modtaget efter deadline vil ikke blive vurderet.

Ansøgningen skal sendes elektronisk via linket "Ansøg online", og Fakultetet forventer, at ansøgere har læst "Vejledning for ansøgere", inden der søges.

Syddansk Universitet ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer derfor alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Odense M.

Jobbet er oprettet på vores service den 30.8.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • Odense M
  • Mandag den 13. september 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som forskere i Odense M

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i Odense M over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere i Odense M over tid

Dato Alle jobs som forskere
5. juli 2024 4
4. juli 2024 4
3. juli 2024 4
2. juli 2024 4
1. juli 2024 4
30. juni 2024 4
29. juni 2024 4
28. juni 2024 4
27. juni 2024 4
26. juni 2024 5
25. juni 2024 5
24. juni 2024 5
23. juni 2024 5
22. juni 2024 5
21. juni 2024 5
20. juni 2024 6
19. juni 2024 6
18. juni 2024 6
17. juni 2024 5
16. juni 2024 5
15. juni 2024 6
14. juni 2024 6
13. juni 2024 6
12. juni 2024 6
11. juni 2024 6
10. juni 2024 6
9. juni 2024 6
8. juni 2024 6
7. juni 2024 4
6. juni 2024 4
5. juni 2024 4