Professor i klimaforskning og leder til [xxxxx] Climate Cluster

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Odense M

SDU søger en visionær og ambitiøs professor til at lede det nye SDU Climate Cluster (SCC). Lederen af SCC kommer til at stå i spidsen for at opbygge, udvikle og lede et dynamisk og fagligt stærkt miljø inden for klimaforskning på SDU. Den ideelle ansøger har ekspertise inden for tværfaglig tilgang til forskning, er en anerkendt forsker inden for klimaområdet (f.eks. klimaforandringer, global opvarmning, modellering, grøn omstilling) og har stor ledelseserfaring.

Om SCC
SDU Climate Cluster har til formål at skabe optimale rammer for banebrydende forskning og uddannelse på tværs af fagdiscipliner på SDU. Den overordnede ambition er at understøtte den aktuelle samfunds-omstilling mod et klimabevidst og bæredygtigt lavemissionssamfund. SCC er en større SDU-satsning på ca. kr. 100 millioner over ti år, hvor der skal etableres flere tværgående elitecentre, et gæsteforskerprogram og uddeles stipendier til postdocs og ph.d.er.

SCC skal være en platform for excellent forskning, uddannelse og formidling inden for klimaområdet, ligesom SCC gennem sin tætte tilknytning til SDU’s indsatser for grøn og bæredygtig omstilling skal styrke interne og eksterne netværk og samarbejder på tværs af sektor- og institutionsgrænser samt fagligheder. SCC er en netværksbaseret klynge på tværs af SDU´s fem fakulteter og er organisatorisk placeret ved Da-nish Institute for Advanced Study (D-IAS) med ledelsesmæssig reference til direktøren for D-IAS. SCC un-derstøttes administrativt af et sekretariat, som er under opbygning ved en sekretariatsleder.

Om stillingen
Ansøger skal, som leder af SCC, have en stærk faglig baggrund inden for klimaforskning. Der lægges stor vægt på, at lederen udvikler SCC til at blive et førende tværfagligt miljø for forskning på klimaområdet. Lederen skal fremme tværfaglige samarbejder og projekter samt markere, at alle fagligheder har betyd-ning for omstillingen af samfundet. Det forventes, at lederen aktivt opsøger og indgår samarbejder med private og offentlige aktører og proaktivt deltager i den offentlige debat om klimaforandringer, bæredyg-tighed og samfundsomstilling. Lederen skal fremme og styrke det eksterne samarbejde mellem forsk-ningsmiljøer i Danmark og internationalt samt være i dialog med potentielle fonde, relevante ministerier og det politiske miljø på og omkring Christiansborg.

Stillingen rummer følgende ansvarsområder:
• Udvikling og implementering af strategi for SCC
• Ledelse og styrkelse af SCC inden for dets fagligheder
• Udvikling og understøttelse af den tværfaglige forskning og uddannelse relateret til klimaudfordrin-ger, bæredygtighed og samfundsomstilling
• National og international forskningsfinansiering
• Aktiv deltagelse i den nationale debat vedrørende omstillingen af samfundet mod et klimabevidst og bæredygtigt lavemissionssamfund
• Personaleledelse af sekretariat.

Den rette ansøger
Vi søger en person, som har stor faglig indsigt i klimaområdet på professorniveau og gode evner til at navigere i en kompleks politisk organisation og samtidig er en stærk kommunikator. Den rette ansøger besidder en høj grad af integritet og finder det naturligt at opbygge relationer på tværs af organisationen, med andre universiteter og med det omgivende samfund.

Vi lægger vægt på:
• Forskningsmæssig erfaring på internationalt niveau inden for klimaområdet
• Erfaring med varetagelse af undervisning på flere niveauer samt bidrag til udvikling af undervis-ning og undervisningsmateriale.
• Dokumenteret betydelig erfaring med ledelse, gerne på institutlederniveau eller tilsvarende i en kompleks vidensorganisation og ledelse af medarbejdere, som er specialister på hver deres felt.
• Indblik i og forståelse for et universitets indre liv og dets samspil med omverdenen og evne til at integrere de mange modsatrettede krav og forventninger i en konstruktiv ledelsesproces.
• Dokumenteret erfaring med fundinglandskabet og hjemtagning af store eksternt finansierede projekter.
• Stærke kommunikative kompetencer og erfaring med at formidle til en bredere offentlighed.
• Internationalt udsyn og engelskkompetencer på højt niveau.
• Indsigt i den klimapolitiske dagsorden, regionalt, nationalt og internationalt.

Der er forventning om, at ansøger tilegner sig danskkundskaber inden for en kortere årrække, hvis ved-kommende ikke på forhånd kan tale og skrive dansk.

Tiltrædelse 1. april eller snarest derefter. Ansøgningfrist: 2. marts 2022.

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås hos direktør for D-IAS Marianne Holmer på tlf. 60112605.

Om SDU
SDU er et internationalt orienteret universitet med fokus på de studerende. Universitetet er desuden kendetegnet ved at have en høj grad af tværfaglighed med fælles uddannelses- og forskningsaktiviteter.
SDU har fem fakulteter og seks campusser i Odense, Kolding, Esbjerg, Slagelse, København og Sønderborg. Universitetet har ca. 28.000 studerende, en omsætning på ca. 3,2 mia. kr. og ca. 4.000 medarbejdere.

Ansøgning, løn og ansættelsesforhold mv.
Ansættelse finder sted efter overenskomst mellem Finansministeriet og AC. Ansøgningen vil blive bedømt af et sagkyndigt bedømmelsesudvalg. Ansøgere vil blive underrettet om udvalgets bedømmelse af vedkommende selv.

Ansøgningen skal indeholde:
• En motiveret ansøgning inkl. en vision for udviklingen af SCC over de første fem år (max fire sider)
• CV med oplysninger om tidligere beskæftigelse
• en komplet og nummereret publikationsliste
• originaler og/eller kopier af hver enkelt publikation/arbejde, som ønskes medtaget i bedømmelsen – der kan indsendes op til 10 af de mest relevante værker
• en kort opsummering af ansøgerens væsentligste forskningsresultater og forskningsplaner for de kommende tre år
• en undervisningsportefølje.

Ukomplette ansøgninger eller ansøgninger, der modtages efter ansøgningsfristen, vil hverken komme i betragtning eller blive bedømt.

Eftersom ikke alle medlemmer af bedømmelsesudvalget er dansktalende, anbefales det, at ansøgningen indleveres på engelsk.

Der kan anvendes shortlisting
Ansøgere vil blive bedømt af et fagkyndigt bedømmelsesudvalg.
Der vil blive gennemført ansættelsessamtaler
Ansøgningen skal sendes elektronisk via linket "Ansøg online". Vedhæftede filer skal være i Adobe PDF eller Word format. Hvert felt i ansøgningsskemaet kan kun indeholde én fil af max. 10Mb. Læs venligst Vejledning for ansøgere.

Syddansk Universitet ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer derfor alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Odense M.

Jobbet er oprettet på vores service den 9.2.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • Odense M
  • Onsdag den 02. marts 2022

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som forskere i Odense M

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i Odense M over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere i Odense M over tid

Dato Alle jobs som forskere
18. september 2024 3
17. september 2024 3
16. september 2024 2
15. september 2024 2
14. september 2024 2
13. september 2024 2
12. september 2024 2
11. september 2024 2
10. september 2024 2
9. september 2024 2
8. september 2024 3
7. september 2024 3
6. september 2024 3
5. september 2024 3
4. september 2024 3
3. september 2024 3
2. september 2024 3
1. september 2024 3
31. august 2024 3
30. august 2024 3
29. august 2024 3
28. august 2024 3
27. august 2024 2
26. august 2024 2