Organisationskonsulent og gruppeleder til HR-service, Organisation & Rekruttering

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Odense M

Brænder du for at facilitere organisatoriske og strategiske processer i komplekse, videnstunge og politisk styrede organisationer? Har du erfaring som konsulent med at lede og facilitere strategiske udviklingsforløb med en høj grad af samskabelse? Har du ledelseserfaring, som du ønsker at bringe i spil i forhold til egne medarbejdere og i forhold til at definere og sætte standarder for opgaveløsningen i samspil med kolleger, nøglepersoner og interessenter bredt i organisationen?

SDU søger en ny organisationskonsulent med ledelseserfaring, som med fleksibilitet og lydhørhed i forhold til opgavens kompleksitet kan udvikle, tilrettelægge og facilitere organisatoriske processer sammen med og for SDU’s forskere og øvrige ansatte. Du vil blive del af og skal varetage ledelsen for gruppen af SDU’s interne konsulenter i Organisation og Rekruttering, HR-Service, og skal fra denne position levere og være med til at sætte nye standarder for konsulentydelser på SDU.

Universitetet er en mangfoldig og internationalt orienteret arbejdsplads, hvor du vil møde ambitiøse og kreative mennesker. Den organisatoriske kontekst for konsulentarbejdet defineres af mødet mellem de lokalt forankrede fagmiljøer og en central politisk og strategisk styring. Dette udgør en spændende og udfordrende konsulent-, udviklings- og ledelsesplatform, som udvikles i det beskrevne møde og i samspil og dialog med dine tætteste kolleger, medarbejdere og overordnede.

Konsulentgruppens specialer og samarbejdsformer

Konsulentgruppen arbejder ud fra principper om strategisk udvikling af konsulentspecialerne i dialog med samarbejdspartnere, udvalg og ressourcepersoner bredt på SDU, hvor definitionen af specifikke ydelser bliver til i dialog med modtagerne af ydelserne. Tålmodig etablering af netværk på SDU, mobilisering af kompetencer til de specialiserede forløb samt organisatorisk rammeudvikling, interessentinddragelse og projekt- og procesfacilitering udgør rettesnor og forudsætning for dette arbejde.

Konsulentgruppens ydelser spænder over en række specialer, hvoraf du som konsulent skal bidrage til at levere ydelser inden for tre overordnede specialer:

• Lederudvikling med vægt på ledelse af specialister. Opgaver omfatter
at udvikle og facilitere udviklingsforløb for ledere, ledersparring og
gruppeudvikling.
• Karriereudvikling, hvor den primære målgruppe er forskere. Opgaver
omfatter at udvikle og facilitere forløb for ph.d.-vejledere, ph.d.-
studerende og yngre forskere samt strategisk karriereplanlægning,
-udvikling og -vejledning for institutledere og institutter,
forskningsledere og forskningsgrupper.
• Socialt arbejdsmiljø, hvor opgaver omfatter at facilitere udvikling af
det sociale arbejdsmiljø i fagmiljøer og i administrative enheder.
Herunder indgår konflikthåndtering og forebyggelse af stress.

Konsulentydelser leveres dels i form af centralt styrede programmer og udviklingsforløb, hvor deltagere tilmelder sig, og dels som særligt tilrettelagte forløb for enheder eller grupper, hvor konsulenten indgår en samarbejdsaftale med den enkelte opdragsgivende leder. Arbejdet som organisationskonsulent baseres på procesledelse, udvikling af koncepter og modeller og understøttende strukturer fx organisering, arbejdsformer og arbejdsgange.

Konsulentgruppen er kendetegnet ved en ambitiøs tilgang til opgaveløsningen, en afslappet omgangsform og et engageret fællesskab. Der er fokus på personlig og faglig udvikling, hvor det er okay at løbe en risiko, og der er en høj grad af psykologisk tryghed. Støtte og faglig sparring foregår både organiseret og på eget initiativ efter behov. Som gruppeleder vil du have ansvar for at varetage og videreudvikle tilgang, omgangsform, fokus på udvikling og faglig sparring i konsulentgruppen.

Mål for stillingen

Stillingen er beskrevet bredt for at afspejle, at du vil have mulighed for at sætte dit præg på indhold og form i dialog med konsulentgruppen, afdelingslederen og de øvrige gruppeledere i HR, Organisation og Rekruttering.

Der er følgende generelle mål for stillingen:
• Specialisering af de organisatoriske processer i forhold til forskellige
målgrupper på SDU, fx forskningsledere samt erfarne og yngre
forskere
• Fortsat udvikling af konsulentgruppens opgaveløsning og specialer
med henblik på at tilbyde nye og attraktive konsulentydelser til
fagområderne
• Øget sammenhængskraft i udviklingsarbejdet i samspil med
samarbejdspartnere på SDU
• Intern profilering af konsulentarbejdet på universitetet
• Ledelse af konsulentgruppen
• Aktivt medlemskab i Organisation og Rekrutterings ledelsesgruppe

Kompetencer

Generelt er det vigtigt, at du befinder dig godt med ledelsesrollen og med konsulent- og udviklingsarbejde i et stærkt fagligt miljø med mange specialister.

Mere specifikt lægger vi vægt på, at du:

• har erfaring med ledelse af vidensmedarbejdere og konsulenter
• har indgående kendskab til og erfaring med at tilrettelægge og
facilitere komplekse, inddragende organisatoriske processer i stærke
fagmiljøer
• har en solid organisationsforståelse og erfaring med udviklingsarbejde
i større organisationer
• fagligt og erfaringsmæssigt kan byde ind på et eller flere af de nævnte
overordnede specialer
• kan coache ledere og ledergrupper
• kan undervise, formidle mundtligt og skriftligt og holde oplæg som
faglig specialist
• har en relevant kandidatuddannelse – en relevant ph.d. kan være en
fordel, men ikke en betingelse
• har gode engelskkundskaber, da et stigende antal opgaver løses på
engelsk

Herudover vil kendskab til undervisnings-, forsknings- og universitetssektoren være en fordel.

Organisering

Konsulentgruppen er en enhed i Organisation og Rekruttering, der er en del af SDU’s centrale HR-Service. De øvrige grupper i Organisation og Rekruttering er International Staff Office (ISO), Gender Equality Team (GET) og Kursussekretariatet. Du vil som gruppeleder indgå i Organisation og Rekrutterings ledelsesgruppe og vil her indgå i et gensidigt fagligt og personligt udviklende samarbejde med afdelingslederen og de øvrige gruppeledere med det overordnede mål at definere og varetage Organisation og Rekrutterings samlede opgaveportefølje.

Hvis du ønsker flere informationer om stillingen, kan du kontakte afdelingsleder for Organisation og Rekruttering Eva Sophia Myers på 60111898 eller [email protected].

Første runde samtaler planlægges til den 19. juni 2020 (evt. via videokonference) med forventet ansættelse 1. august 2020. Anden samtale og caseopgaver kan blive gennemført med udvalgte ansøgere.

Ansættelse finder sted som chefkonsulent med personaleledelse i henhold til gældende overenskomst mellem Finansministeriet og AC.

Ansøgningen skal sendes elektronisk via linket "Ansøg online".

Vedhæftede filer skal være i Adobe PDF eller Word format.

Hvert felt i ansøgningsskemaet kan kun indeholde én fil af max. 10 Mb.

Vejledning i forbindelse med ansøgning findes her.

Syddansk Universitet ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer derfor alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "HR-medarbejder", og befinder sig i kategorien "Kontor, handel og service".

Arbejdsstedet er beliggende i Odense M.

Jobbet er oprettet på vores service den 26.5.2020, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • HR-medarbejder
  • Odense M

Lignende jobs

  • Arbejdsmiljøkoordinator B

    <p><strong>Arbejdsmiljøkoordinator B</strong></p><p>Hele Danmark som din arbejdsplads</p><p>Har du lyst til at bruge dine kompetencer inden for det HSE-fag..
    • HR-medarbejder
    • Odense
    Få mere info
  • Rekrutteringskonsulent

    Rekrutteringskonsulent til VKCONSULTING i OdenseKunne du tænke dig at arbejde med rekruttering og løsningssalg og trives du med at udvikle og vedligeholde relationer i en alsidighed og dynamisk..
    • HR-medarbejder
    • Odense
    Få mere info
  • HR-konsulent med speciale i rekruttering

    Er du en dygtig HR-konsulent med hands-on erfaring inden for rekruttering fra a-z? Synes du, at arbejdet med den gode onboarding og fastholdelsesprocesser er motiverende, og kan du være tovhol..
    • HR-medarbejder
    • Odense
    Få mere info
  • HR-konsulent med speciale i rekruttering

    Er du en dygtig HR-konsulent med hands-on erfaring inden for rekruttering fra a-z? Synes du, at arbejdet med den gode onboarding og fastholdelsesprocesser er motiverende, og kan du være tovholder p..
    • HR-medarbejder
    • Odense M
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som hr medarbejdere i Odense M

Herunder ser du udviklingen i udbudte hr-medarbejder i Odense M over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal hr medarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte hr medarbejdere i Odense M over tid

Dato Alle jobs som hr medarbejdere
19. september 2024 1