Timber Purchase Manager

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Hele Danmark

For Junckers A/S søger vi en Timber Purchase Manager med en forstfaglig baggrund. Hovedansvaret er den løbende forsyning af råtræ til parketproduktionen i Køge.


Virksomheden
Junckers A/S er Europas største producent af massive trægulve og en af Danmarks største træindustrivirksomheder 320 medarbejdere på verdensplan. Virksomhedens primære mål er at fremstille produkter af højeste kvalitet på baggrund af en løbende dialog med arkitekter, bygherrer, entreprenører og udførende. Det er det tætte samarbejde med branchefolk, der gør det muligt for Junckers at bevare sin position som Europas førende leverandør af massive trægulve.

Junckers er aktiv inden for tre hovedområder: Massive trægulve til projektbyggerier og private boliger, specialgulve til sportshaller og et omfattende program af træplejemidler både til professionelt brug og DIY. Junckers er en 100 % danskejet virksomhed. Hovedsædet ligger i Køge, og produktionen foregår i Køge og Nørre Alslev. Junckers har egen salgsrepræsentation i 7 lande samt repræsentation via agenter og forhandlere i mere end 30 lande i Asien, Mellemøsten og Europa.

Baggrund
Den løbende forsyning af råtræ er en vital del af Junckers’ forretning og markedsposition som producent af massive trægulve i højeste kvalitet. Som ansvarlig for indkøb af råtræ får du derfor en nøgleposition i virksomheden værdikæde. Dit fokus bliver indkøb af kævler i træsorterne bøg, eg, ask og ahorn. Kævlerne opskæres, tørres og forarbejdes på Junckers’ fabrik i Køge, og ender som massive parketgulve til en lang række formål over hele verden.

En stor del af råtræet til Junckers parketgulve kommer fra danske og svenske skovbrug, hvor indkøbet både sker direkte hos skovejerne og via større centrale aktører. I bl.a. Tyskland og Polen håndteres indkøbet via agenter, som Junckers har samarbejdet med gennem mange år.

Stillingen
Stillingen refererer til virksomhedens indkøbschef, og du får et tæt, dagligt samarbejde med bl.a. produktion og planlægning, ligesom du er i løbende dialog med leverandører, agenter, transportører samt relevante organisationer og foreninger.

Dit overordnede ansvarsområde er den løbende råtræsforsyning til fabrikken - i de rette mængder og kvalitet og på optimale vilkår. Du skal derfor kunne veksle mellem at have et fagligt og netværksbaseret fokus på skovdrift og trækvalitet, håndtere kontrakter, aftaler og forhandling med træleverandører og transportører samt indgå i et tæt internt samarbejde omkring planlægning, disponering og lageropfølgning.

Blandt de konkrete ansvars- og arbejdsområder er:

  • Forhandling af priser og leveringsaftaler på råtræ (kævler) både direkte med skovejerne, via agenter og med centrale aktører.
  • Forhandling og løbende koordinering af transportaftaler med bl.a. vognmænd og bane-/søfragt samt styring af transporten mellem skov og lager.
  • Løbende opfølgning på og justering af råtræsbehov samt overvågning af lagerbinding i tæt samarbejde med produktion og planlægning.
  • Løbende fokus på leveringssituationen; herunder optimal udnyttelse af det eksisterende forsyningsnet og proaktiv opsøgning af nye leveringsmuligheder.
  • Syning af trækvalitet og mængder ved levering samt håndtering af evt. reklamationer i forhold til leverandører.
  • Afregning med leverandører og transportører.
  • Udarbejde datagrundlag til brug for bl.a. budget og opfølgning.
  • Sikre opretholdelse af PEFC- og FSC-certificeringer; herunder gennemførelse af audits og være løbende ajour med krav, vilkår og betingelser under ordningerne.
  • Deltagelse i relevante foreninger, organisationer, konferencer, messer mv. bl.a. via brancheforening.

Du vil få en meget afvekslende arbejdsdag, som både rummer fysiske besøg i skovene og hos leverandører, løbende kontakt med interne og eksterne samarbejdspartnere, sikring af maksimal indsigt i råtræssituationen både på kort og længere sigt og en række mere administrative opgaver med bl.a. kontrakter, afregning og opfølgning.

Kandidaten
Det er vigtigt, at du har en solid forstmæssig og/eller træteknisk indsigt – ideelt set via en kombination af relevant uddannelse og konkret erfaring fra skovbrug eller fra en lignende indkøbsrolle med fokus på råtræ. Og det er en stor fordel, hvis du har kendskab til og netværk inden for skovbruget i Danmark og Sverige.

Det er naturligvis et klart plus - men ikke et krav - at du har konkret erfaring med indkøb / supply chain. Er det ikke tilfældet, vil du med støtte fra kollegaer, blive oplært i processerne omkring selve indkøbet, og der er veletablerede systemer og værktøjer til rådighed.

For at kunne løfte indkøbsopgaven, er det afgørende, at du har gode forhandlingsevner, kommerciel tæft og god talforståelse. Det er samtidig vigtigt, at du kan tage ansvaret for en kompleks og til tider udfordrende del af forretningen, hvor du skal håndtere en stor kontaktflade og holde mange bolde i luften.

Som person er du løsnings- og resultatorienteret, og du trives i en alsidig rolle med stor variation og mange kontaktpunkter. Du er af natur ansvarsbevidst i forhold til de vigtige områder, du har ansvaret for, og du kender vigtigheden af tæt opfølgning, løbende kommunikation og konstruktivt samarbejde både internt og eksternt. Du fungerer godt med selvstændigt ansvar, og formår at tage beslutninger og skære igennem, når det kræves – samtidig med at du bidrager til et positivt og konstruktivt samarbejde både internt og eksternt.

Du begår dig problemfrit på engelsk både i skrift og tale og har meget gerne også forståelse for tysk og svensk. Du er vant til at anvende IT i din dagligdag (minimum Excel) og er i stand til at have en vis rejseaktivitet i dit arbejde (heraf optil 15 dage årligt i udlandet).

Løn m.m.
Løn og vilkår forhandles individuelt på basis af erfaring og kvalifikationer.
Der indgår pension, telefon og IT samt mulighed for firmabil.
Kandidaten skal have kørekort og bo i rimelig køreafstand til hovedsædet i Køge.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Indkøber", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i Hele Danmark

Jobbet er oprettet på vores service den 9.12.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Indkøber

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som indkøbere i Hele Danmark

Herunder ser du udviklingen i udbudte indkøber i Hele Danmark over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal indkøbere i Hele Danmark.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte indkøbere i Hele Danmark over tid

Dato Alle jobs som indkøbere
21. september 2024 229
20. september 2024 222
19. september 2024 221
18. september 2024 226
17. september 2024 216
16. september 2024 212
15. september 2024 225
14. september 2024 227
13. september 2024 225
12. september 2024 219
11. september 2024 218
10. september 2024 217
9. september 2024 201
8. september 2024 207
7. september 2024 210
6. september 2024 213
5. september 2024 199
4. september 2024 192
3. september 2024 185
2. september 2024 175
1. september 2024 180
31. august 2024 189
30. august 2024 194
29. august 2024 187
28. august 2024 181
27. august 2024 188
26. august 2024 181
25. august 2024 185
24. august 2024 187
23. august 2024 194
22. august 2024 200