It-sikkerhedsarkitekt til Danmarks bedste it-sikkerhedsafdeling

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Fredericia

It-sikkerhedsarkitekt til Danmarks bedste it-sikkerhedsafdeling


Brænder du for at gøre en forskel for cyber- og informationssikkerheden i Danmarks mest kritiske infrastruktur – og vil du gøre karriere i en koncern, hvor det er et strategisk fokusområde? Så søg jobbet som it-sikkerhedsarkitekt i Energinet. Energinets strategi for cyber- og informationssikkerhed har sat ambitiøse mål for acceleration, innovation og nytænkning indenfor cyber- og informationssikkerhed og til at understøtte den udvikling har vi brug for dig! Du bliver en del af en organisation, hvor fleksibilitet står højt på dagsordenen. Du får derfor tilbudt udstyr til en god hjemmearbejdsplads for at kunne afveksle bedst muligt med at være på vores hovedkontor i Fredericia og hjemme.

Du er med til at drive udviklingen af det tekniske niveau indenfor it-sikkerhed


Sikker el- og gasforsyning til det danske samfund er øverst på agendaen i Energinet. Vores forsyning bliver mere og mere digitaliseret, og derfor skal vi altid være helt på forkant i forhold til at forsvare Danmarks mest kritiske infrastruktur mod cyberangreb – her spiller sikkerhedsarkitektur en central rolle. Centralt i vores strategi er design af en ny sikkerhedsarkitektur for Energinet, som bl.a. skal sikre den rigtige segmentering af nye og eksisterende løsninger – og dette arbejde bliver du en central spiller i. I et samarbejde er vi ansvarlige for, at vores nye digitale løsninger er sikre – både under udvikling og den efterfølgende drift.

Du får et tæt samarbejde med de andre sikkerhedsarkitekter, men også med Energinets cloud-, software- og infrastruktur-arkitekter. Du får ansvaret for, at vores nye sikkerhedsarkitektur understøtter vores forretningsprojekter og du giver derfor også input til disse projekter, så vi sikrer, at sikkerhedsarkitekturen understøtter vores forretning.

Du har en forståelse for cloud-anvendelse, hvor vi anvender Microsoft Azure som en strategisk platform. Du kobler dette sammen med klassisk it-infrastruktur og finder den bedste løsning, ligesom du vejleder dine kolleger i god sikkerhedsarkitektur i fx it-infrastrukturen. Du deltager samtidig i vores forretningsprojekter, hvor du sikrer, at krav til cyber- og informationssikkerhed bliver sikkert og godt implementeret i vores projekter – ligesom du foretager/faciliterer review og test af sikkerhedsarkitektur efter implementering.

Dine væsentlige arbejdsopgaver som it-sikkerhedsarkitekt bliver især at:

  • Agere central drivkraft for vores nye sikkerhedsarkitektur.
  • Udarbejde kravspecifikationer, hvor standarder for cyber- og informationssikkerhed omsættes til en praktisk virkelighed.
  • Udarbejde risikovurderinger og vejlede om håndtering af risici i projekter og drift.
  • Udarbejde sikkerhedsmodeller og governance og medvirke til, at disse understøtter en agil tankegang.
  • Være frontløber på sikkerhedskrav til ny teknologi, som fx containers, cloud-services mv.
  • Sikre et højt compliance-niveau ved intelligent anvendelse af teknologi og værktøjer.

Det er en kernekompetence for dig at kunne agere i en omskiftelig hverdag, hvor du tager beslutninger og omsætter standarder for cyber- og informationssikkerhed til forståelige og operationelle krav i driften eller projekter. Du elsker komplekse tekniske og forretningsmæssige problemstillinger og er hurtig til at sætte dig ind i dem og kan designe løsningsforslag hertil.

Du kan se frem til at blive en del af Danmarks bedste it-sikkerhedsafdeling, som er en godt sammentømret afdeling præget af et højt kompetenceniveau, godt humør og sparring på tværs. I afdelingen har vi kompetencer inden for hele spektret af cyber- og informationssikkerhed og du vil blive en del af vores team af sikkerhedsarkitekter. Vi har et velfungerende samarbejde med hele vores organisation og vores eksterne samarbejdspartnere.

Samarbejdsorienteret it-profil, som sikrer fremdrift og skaber værdi


Du har en længerevarende uddannelse inden for IT, fx datalog, softwareingeniør, it-ingeniør, datamatiker eller lignende. Du har erfaring inden for sikkerhedsarkitektur og sikkerhedsprincipper og har kendskab til grundlæggende sikkerhedsprincipper, som fx segmentering, adgangs-/rettighedsstyring, opsætning af domæner mv. Risikostyring er helt centralt i vores arbejde med cyber- og informationssikkerhed og du skal bruge risici aktivt i dit arbejde og kunne begrunde din arkitekturmæssige beslutninger ud fra et risikoperspektiv.

Langvarig erfaring med cyber- og informationssikkerhed er ikke et krav – det vigtigste er dit positive mindset, can-do attitude og evne til at skabe resultater og fremdrift i et samarbejde.

Du trives med at arbejde med komplekse problemstillinger, og du kan prioritere og holde hovedet koldt i en presset situation. Du er god til at kommunikere og kan begrunde dine anbefalinger – teknisk såvel som forretningsmæssigt – og kan på den måde, være med til at sikre, at der træffes gode beslutninger. Når du får en opgave, har du blikket rettet mod målet og værdien. Derfor arbejder du selvstændigt, struktureret og metodisk, og man kan regne med, at du altid er i mål til tiden og med respekt for aftaler, rammer osv.

Ansøgning og kontakt


Send din ansøgning med cv og andre relevante bilag via linket ”send ansøgning”, så vi har den senest 27. maj 2021. Vi forventer at holde 1. samtale 2. juni (online) og 2. samtale 8. juni (i Fredericia). Har du spørgsmål til jobbet, er du meget velkommen til at kontakte Kewin Peltonen, CISO på 30 92 30 35. Du kan læse mere om vores virksomhed på www.Energinet.dk.

Særlige forhold


Jobbet kræver, at du kan opnå og opretholde sikkerhedsgodkendelse. Det betyder, at du samt din ægtefælle/samlever ved ansættelse undersøges i Politiets registre.

På PET's hjemmeside kan du læse mere om sikkerhedsgodkendelse.

Energinet IT understøtter koncernen og koncernens forretningsenheder med it-udvikling og -drift. IT skal sikre, at Energinets forretningsprocesser understøttes effektivt og sikkert med informationsteknologi. Vi er et datterselskab i Energinet-koncernen, som varetager samfundets interesser, når Danmark skal forsynes med el og gas, og energisystemet omstilles til grøn energi. Vores kultur hænger tæt sammen med vores samfundsansvar, og vi arbejder aktivt med FN’s verdensmål omkring bæredygtig energi, klimaindsats, partnerskaber for handling samt industri, innovation og infrastruktur. Ved at vise vejen for grøn omstilling kan vi være med til at løse den globale klimaudfordring. Nye løsninger kræver, at vi evner at se problemstillinger fra mange vinkler, og derfor er mangfoldighed et nøgleord i vores kultur. Vi bestræber os på at lytte, involvere og dele vores viden. Med afsæt i værdierne mod og tillid lægger vi vægt på hele tiden at udvikle os som organisation og som mennesker.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "IT-sikkerhedsspecialist", og befinder sig i kategorien "Informationsteknologi".

Arbejdsstedet er beliggende i Fredericia.

Jobbet er oprettet på vores service den 11.5.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • IT-sikkerhedsspecialist
  • Fredericia
  • Torsdag den 27. maj 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som it-sikkerhedsspecialister i Fredericia

Herunder ser du udviklingen i udbudte it-sikkerhedsspecialist i Fredericia over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal it-sikkerhedsspecialister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte it-sikkerhedsspecialister i Fredericia over tid

Dato Alle jobs som it-sikkerhedsspecialister
15. september 2024 3
14. september 2024 3
13. september 2024 3
12. september 2024 3
11. september 2024 3
10. september 2024 3
9. september 2024 3
8. september 2024 2
7. september 2024 2
6. september 2024 2
5. september 2024 2
4. september 2024 2
3. september 2024 2
2. september 2024 2
1. september 2024 2
31. august 2024 2
30. august 2024 2
29. august 2024 2
28. august 2024 2
27. august 2024 2
26. august 2024 2
25. august 2024 2
24. august 2024 2
23. august 2024 2
22. august 2024 2
21. august 2024 2
20. august 2024 2
19. august 2024 2
18. august 2024 2
17. august 2024 2
16. august 2024 2