It-sikkerhedsanalytiker til Danmarks bedste it-sikkerhedsafdeling

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Fredericia

It-sikkerhedsanalytiker til Danmarks bedste it-sikkerhedsafdeling


Brænder du for at gøre en forskel for cyber- og informationssikkerheden i Danmarks mest kritiske infrastruktur – og vil du gøre karriere i en koncern, hvor det er et strategisk fokusområde? Så søg jobbet som it-sikkerhedsanalytiker i Energinet. Energinets strategi for cyber- og informationssikkerhed har sat ambitiøse mål for acceleration, innovation og nytænkning indenfor cyber- og informationssikkerhed og til at understøtte den udvikling har vi brug for dig! Du bliver en del af en organisation, hvor fleksibilitet står højt på dagsordenen. Du får derfor tilbudt udstyr til en god hjemmearbejdsplads for at kunne afveksle bedst muligt med at være på vores hovedkontor i Fredericia og hjemme.

Du driver vores log-management på cyber- og informationssikkerhedsområdet


Sikker el- og gasforsyning til det danske samfund er øverst på agendaen i Energinet. Vores forsyning bliver mere og mere digitaliseret og derfor skal vi altid være helt på forkant i forhold til håndtering af cyber-hændelser og it-beredskab. Befinder du dig godt i en rolle, hvor du får ansvar og skal sikre, at Energinet kan identificere og håndtere cyberangreb på et teknisk niveau, så skal du søge dette job.

Vores it-sikkerhedsovervågning er dit omdrejningspunkt i dagligdagen, hvor du selv vil have indflydelse på de sideløbende opgaver. Du bliver placeret i vores Security Operations Center, som har det operationelle ansvar for håndtering af it-sikkerhedshændelser. Her er du med til at drive log-management, automatisering og håndtering af it-sikkerhedshændelser.

Energinet har en ambitiøs tilgang til, hvordan vi arbejder med Incident Response. Vi bruger fx aktivt Red-Teaming for at få praktisk og teknisk indsigt for at blive bedre til at reagere på IT-sikkerhedshændelser. Vi tror på, at hændelser og erfaringer skal deles for at opnå et højt niveau for cyber- og informationssikkerhed i energisektoren. Energinets Security Operations Center har daglig kontakt med energisektorens egen it-sikkerhedstjeneste, EnergiCERT samt andre aktører i sektoren. Derfor er det vigtigt, at du kan omsætte teknisk terminologi og formidle det videre.

Dine væsentlige arbejdsopgaver som it-sikkerhedsanalytiker bliver især:

  • Primær fokus på log-management og automatisering
  • Logindsamling fra Energinets el- og gas stationer
  • Beskrive, oprette og vedligeholde alarmer/playbooks baseret på risici
  • Indgå som en del af teamet, som foretager drift og alarmhåndtering

Det er en kernekompetence for dig at kunne agere i en omskiftelig hverdag, hvor du tager beslutninger og omsætter relevante lovkrav og reguleringer for cyber- og informationssikkerhed til forståelige og operationelle alarmer/playbooks til understøttelse af Security Operations. Da du indgår som en del af vores team for Security Operations, skal du være klar til at indgå som en del af vores faste vagtteam.

Du kan se frem til at blive en del af Danmarks bedste it-sikkerhedsafdeling, som er en godt sammentømret afdeling, hvor stemningen er præget af et højt kompetenceniveau, godt humør og sparring på tværs. I afdelingen har vi kompetencer inden for hele spektret af cyber- og informationssikkerhed og et velfungerende samarbejde med hele vores organisation og vores eksterne samarbejdspartnere.

Samarbejdsorienteret it-profil, som sikrer fremdrift og skaber værdi


Du er velbevandret indenfor IT, fx med en baggrund som softwareingeniør, datamatiker, datatekniker eller lignende. Du har erfaring med processer og hvordan man bedst effektiviserer dem, ligesom du har gode evner for kommunikation og kan arbejde pragmatisk og skabe praktiske, brugbare resultater. Det vil ligeledes være et plus, hvis du har erfaring indenfor Azure Security porteføljen. Langvarig erfaring med cyber- og informationssikkerhed er ikke et krav – det vigtigste er en positiv personlighed, gå-på-mod, din evne til at skabe resultater og fremdrift i et samarbejde og et ønske til at lære nye ting.

Du trives med at arbejde med komplekse problemstillinger, og du kan prioritere og holde hovedet koldt i en presset situation. Når du får en opgave, har du blikket rettet mod målet og værdien. Derfor arbejder du selvstændigt, struktureret og metodisk, og man kan regne med, at du altid er i mål til tiden og med respekt for aftaler, rammer osv.

Ansøgning og kontakt


Send din ansøgning med cv og andre relevante bilag via linket ”send ansøgning”, så vi har den senest 6. juni 2021. Vi forventer at holde 1. samtale 11. juni (online) og 2. samtale 18. juni (i Fredericia). Har du spørgsmål til jobbet, er du meget velkommen til at kontakte Kewin Peltonen, CISO på 30 92 30 35. Du kan læse mere om vores virksomhed på www.Energinet.dk.

Særlige forhold

Jobbet kræver, at du kan opnå og opretholde sikkerhedsgodkendelse. Det betyder, at du samt din ægtefælle/samlever ved ansættelse undersøges i Politiets registre.

På PET's hjemmeside kan du læse mere om sikkerhedsgodkendelse.

Energinet IT understøtter koncernen og koncernens forretningsenheder med it-udvikling og -drift. IT skal sikre, at Energinets forretningsprocesser understøttes effektivt og sikkert med informationsteknologi. Vi er et datterselskab i Energinet-koncernen, som varetager samfundets interesser, når Danmark skal forsynes med el og gas, og energisystemet omstilles til grøn energi. Vores kultur hænger tæt sammen med vores samfundsansvar, og vi arbejder aktivt med FN’s verdensmål omkring bæredygtig energi, klimaindsats, partnerskaber for handling samt industri, innovation og infrastruktur. Ved at vise vejen for grøn omstilling kan vi være med til at løse den globale klimaudfordring. Nye løsninger kræver, at vi evner at se problemstillinger fra mange vinkler, og derfor er mangfoldighed et nøgleord i vores kultur. Vi bestræber os på at lytte, involvere og dele vores viden. Med afsæt i værdierne mod og tillid lægger vi vægt på hele tiden at udvikle os som organisation og som mennesker.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "IT-sikkerhedsspecialist", og befinder sig i kategorien "Informationsteknologi".

Arbejdsstedet er beliggende i Fredericia.

Jobbet er oprettet på vores service den 11.5.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • IT-sikkerhedsspecialist
  • Fredericia
  • Søndag den 06. juni 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som it-sikkerhedsspecialister i Fredericia

Herunder ser du udviklingen i udbudte it-sikkerhedsspecialist i Fredericia over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal it-sikkerhedsspecialister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte it-sikkerhedsspecialister i Fredericia over tid

Dato Alle jobs som it-sikkerhedsspecialister
16. september 2024 1
15. september 2024 3
14. september 2024 3
13. september 2024 3
12. september 2024 3
11. september 2024 3
10. september 2024 3
9. september 2024 3
8. september 2024 2
7. september 2024 2
6. september 2024 2
5. september 2024 2
4. september 2024 2
3. september 2024 2
2. september 2024 2
1. september 2024 2
31. august 2024 2
30. august 2024 2
29. august 2024 2
28. august 2024 2
27. august 2024 2
26. august 2024 2
25. august 2024 2
24. august 2024 2
23. august 2024 2
22. august 2024 2
21. august 2024 2
20. august 2024 2
19. august 2024 2
18. august 2024 2
17. august 2024 2