Informationssikkerhedskonsulent

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Motiveres du af at sætte de interne rammer for en god informationssikkerhed igennem udarbejdelse af politikker, opstille og evaluere sikkerhedskrav og at risikovurdere it-løsninger? Mestrer du informationssikkerhedsstandarder og tekniske såvel som organisatoriske foranstaltninger? Så er det måske dig, vi skal have med ombord for at realisere Kriminalforsorgens ambitiøse indsats vedrørende databeskyttelse og informationssikkerhed.

Vi søger en medarbejder, der har en bred it-sikkerhedsmæssig erfaring i særligt Windows-miljøer, og som derudover bl.a. er erfaren inden for informationssikkerhedsstandarder, risikovurderinger, politikudvikling, tekniske og organisatoriske foranstaltninger mv. til en stor, samfundsbærende organisation med en række decentrale institutioner.

Hvem er vi i DIS-enheden?
DIS-enheden består af 12 medarbejdere og er en blanding af jurister, teknikere og generalister. Vi har et højt fagligt niveau og går til opgaverne – som er meget varierede – med stort engagement og i en uformel omgangstone. Selv om der er opgaver nok at tage fat på, vægter vi også højt at der er en god balance mellem arbejdsliv og privatliv.

Vi tror på, at der er stor synergi i at tænke styringen af databeskyttelse og informationssikkerhed sammen og mener, at vi gør det bedst ved at finde den rette balance mellem kerneforretning, it-understøttelse og lovgivning. Vi har en bred kontaktflade rundt i organisationen, og taler dagligt med it-folk, projektledere og ikke mindst det mest centrale, nemlig kerneforretningen.

Og så tænker vi også områderne sammen ved, at vi rent fysisk er placeret sammen og sidder skulder ved skulder med hvad der må være hovedstadens bedste udsigt i Strandgade.

Hvordan er vi placeret - og hvad styrer vi efter?
Kriminalforsorgen er en del af justitsministeriets koncern, der har som mål at være rollemodel i forhold til databeskyttelse og informationssikkerhed. Kriminalforsorgen er underlagt ISO 27001 og de databeskyttelsesretlige regler i retshåndhævelsesloven, databeskyttelsesforordningen og databeskyttelsesloven. Kriminalforsorgen har tillige valgt at påbegynde implementeringen af ISO 27701, og vi henter inspiration i andre relevante standarder, eks. ISO27002, ISO27005, CIS kontroller og OWASP.

DIS-enheden rapporterer løbende fremdrift og status til medlemmer af Kriminalforsorgens koncernledelse i forhold til implementeringen af ISO-standarderne og de databeskyttelsesretlige regler. Der er altså bevågenhed på området fra den absolutte top i organisationen.

Rent organisatorisk er DIS-enheden placeret i Center for IT og Digitalisering (CID) med ca. 80 ansatte. Der er tale om forretningsanalytikere, systemforvaltere, generalister, projektledere, it-specialister samt informationssikkerheds- og databeskyttelsesspecialister, som alle arbejder for at bidrage til Kriminalforsorgens kerneopgaver og dens ca. 4.500 brugere.

I DIS-enheden tilbyder vi en alsidig hverdag med spændende opgaver
Vi søger en dedikeret medarbejder, som kan forholde sig til de store linjer i form af politikker, retningslinjer og koncepter, og som samtidig evner at gå i detaljen vedrørende tekniske it-sikkerhedsmæssige forhold i et konkret it-system.
Du vil – på baggrund af din profil – blive tildelt en række ansvarsområder, som du løbende holder dig ajour på, og videndeler med kollegerne i enheden omkring. Du vil udarbejde og vedligeholde politikker, retningslinjer mv., og sætte og videreudvikle den overordnede retning inden for en række dine emneområder – eksempelvis adgangsstyring, driftssikkerhed, netværks- og kommunikationssikkerhed, sårbarhedsstyring, krypteringsmekanismer, cloud, sårbarheds- og trusselsvurdering og/eller sikkerhedskrav.

Når Kriminalforsorgen planlægger at anskaffe it-systemer eller foretage større ændringer i eksisterende it-systemer, vil du bidrage til projekterne ved at være ansvarlige for at gennemføre konsekvens- og risikovurderinger, udarbejde informationssikkerhedsmæssige krav til såvel leverandør som løsning, og gennemføre en vurdering af, hvordan kravene er imødekommet. Du vil anvise såvel tekniske som organisatoriske foranstaltninger for at mitigere identificerede risici.

Din hverdag bliver alsidig, og du vil - som resten af enheden - bidrage til at løse enhedens opgaver i øvrigt, så Kriminalforsorgens indsats for at styrke både databeskyttelse og informationssikkerhed fortsætter i højt tempo. Når der opstår informationssikkerhedshændelser og -brud, vil du bidrage som både sagsbehandler og sparringspartner.

Arbejdet med databeskyttelse og informationssikkerhed sker ikke kun i DIS-enheden, men er sikret i bl.a. en landsdækkende organisering, og vi samarbejder løbende med bl.a. repræsentanter fra de fire områdekontorer. Du vil bidrage til, at vi fra DIS-enheden fastholder en tæt og god kontakt med områdekontorerne.

Hvem er du?
Du har formentlig en teknisk it-sikkerhedsmæssig baggrund – måske som tekniker, professionsbachelor i it-sikkerhed eller ingeniør. Vigtigst af alt er det, at du brænder for området, og det vil være en stor fordel, hvis du har flere års konkret erfaring og succes fra en lignende stilling. Det vil naturligvis også være en fordel, hvis du også har indsigt i databeskyttelse.

Du skal kunne omsætte teori til praksis og kunne byde ind med konstruktive løsninger på komplekse problemstillinger til vores kolleger på tværs af Kriminalforsorgen. Du arbejder analytisk, selvstændigt og driver arbejdet fremad. Din arbejdsstil er struktureret, undersøgende og tager udgangspunkt i en risikobaseret tilgang.

Du er velbevandret inden for ISO27001, ISO27002, ISO27005, CIS kontroller, OWASP eller tilsvarende it-sikkerheds- og kvalitetsstandarder. Kendskab til ITIL er ønskeligt, og det samme gælder for krav fra Center for Cybersikkerhed og Digitaliseringsstyrelsen til statslige myndigheder.

Du har måske en eller flere relevante certificeringer som eksempelvis ISO27001 Lead Implementer, CISSP, CCSP, CISM eller lignende.

Derudover lægger vi vægt på, at du:

  • arbejder struktureret og samtidig formår at være fleksibel og pragmatisk i din opgaveløsning
  • er initiativrig og opsøgende og god til at opbygge relationer
  • har sans for godt samarbejde - såvel internt som eksternt
  • gennem erfaring ved hvad der skal til, når du skal have ”fingrene i forretningen”
  • har erfaring med at arbejde projektorienteret og evner løbende at prioritere det mest nødvendige og ændre fokus, når det er påkrævet
  • hurtigt evner at forstå en kompleks forretning, et komplekst it-landskab og komplekse problemstillinger
  • har personlig gennemslagskraft og kommunikerer målrettet med modtageren i centrum
  • sidst men bestemt ikke mindst bidrager positivt til et godt arbejdsmiljø og et godt kollegaskab i DIS-enheden

Løn og ansættelsesvilkår
Ansættelse og aflønning sker i henhold til relevant overenskomst. Der vil her ud over kunne aftales tillæg afhængig af erfaring og kvalifikationer.
Stillingen er en fuldtidsstilling og ønskes besat snarest muligt.

Ansættelsesområdet er Kriminalforsorgen. Arbejdspladsen er beliggende Strandgade 100, 1201 København K.

Det er en forudsætning for ansættelsen, at du kan sikkerhedsgodkendes og opretholde din sikkerhedsgodkendelse gennem hele ansættelsen.

Yderligere oplysninger
Hvis du har brug for yderligere oplysninger om stillingen, kan du kontakte chef for databeskyttelse og informationssikkerhed Klaus Wind på telefon 29 89 88 82.
Alle interesserede uanset personlig baggrund opfordres til at søge.

Ansøgningsfrist: 18. juni 2021.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "IT-sikkerhedsspecialist", og befinder sig i kategorien "Informationsteknologi".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 3.6.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • IT-sikkerhedsspecialist
  • København K
  • Fredag den 18. juni 2021

Lignende jobs

  • Sikkerhedsspecialist til Sund & Bælt IT

    Sund & Bælt IT er en ledende aktør inden for IT-infrastruktur og teknologiløsninger inden for transportsektoren. Man er dedikerede til at levere innovative og sikre IT services for at opretholde en..
    • IT-sikkerhedsspecialist
    • København
    Få mere info
  • Student Assistant for [xxxxx]s IT Security Team

    Do you find Threat Hunting, Threat Intelligence, SIEM and EDR exciting, and do you want to be a deciding factor in IT Security in our internal as well as our customer’s environments? As a Student A..
    • IT-sikkerhedsspecialist
    • København
    Få mere info
  • Cyber Security and GDPR Manager

    Cyber Security and GDPR Manager Veo Technologies Copenhagen Full-time Salary Competitive Veo is a global leader in AI-based sports camera te..
    • IT-sikkerhedsspecialist
    • København
    Få mere info
  • Cybersecurity Postdoc

    Copenhagen Business School invites applications for a vacant Postdoc in Supply Chain Cybersecurity at the Department of Digitalization.The post doc position is part of the research project 'Cyb..
    • IT-sikkerhedsspecialist
    • Frederiksberg
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som it-sikkerhedsspecialister i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte it-sikkerhedsspecialist i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal it-sikkerhedsspecialister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte it-sikkerhedsspecialister i København K over tid

Dato Alle jobs som it-sikkerhedsspecialister
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0
19. august 2024 0
18. august 2024 0
17. august 2024 0
16. august 2024 0
15. august 2024 0
14. august 2024 0
13. august 2024 0
12. august 2024 0
11. august 2024 0
10. august 2024 0
9. august 2024 0
8. august 2024 0