Presserådgiver til [xxxxx] i København (barselsvikariat med mulighed for forlængelse)

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Har du erfaring med pressehåndtering? Følger du tæt med i nyhedsstrømmen og det politiske liv? Trives du i et arbejde, hvor der til tider skal tænkes både hurtigt, strategisk og langsigtet? Synes du, at det at arbejde i Forsvaret giver mening?
Hvis ja, kan det være, at du skal søge stillingen som presserådgiver i Forsvarskommandoens Pressesektion.

Om os

Pressesektionen består af syv civile og militære kolleger samt en pressechef, der fra København og Karup varetager og koordinerer den daglige pressehåndtering i Forsvaret. Pressesektionen arbejder tæt sammen med Forsvarskommandoens Kommunikationssektion.
Forsvaret er ofte et komplekst arbejdsområde at håndtere både pressemæssigt og kommunikativt. Nogle emner er store med intens politisk og offentlig bevågenhed. Andre er mindre og mere lokale. Endelig er der de helt fortrolige. Fælles er, at de alle kræver stort overblik, analytisk tæft og gå-på-mod med koordination mellem mange interessenter.
Mange af dine kommende kollegaer har været i Forsvaret længe. Forklaringen er enkel: Forsvaret er et spændende og udfordrende arbejdsområde. Det er svært at slippe igen.

Om stillingen

Stillingen er et barselsvikariat, der løber til og med 1. januar 2025, men med mulighed for forlængelse. Som presserådgiver arbejder du på Holmens Kanal 9 i København. Bygningen huser Forsvarsministeriet og Forsvarskommandoen.
I tæt samarbejde med Forsvarets ledelse rådgiver du om, hvordan dagsaktuelle og kommende sager bedst håndteres. Du udarbejder budskaber, der hjælper til at sætte rammerne, når Forsvarets chefer udtaler sig i medierne og på Forsvarets digitale platforme.
Derudover indgår du i Pressesektionens pressevagt. Forsvarets pressetelefon er åben døgnet rundt, hele året, og du skal derfor være forberedt på at arbejde uden for normal arbejdstid, når du har vagten. Ud over håndtering af mediehenvendelser vil det typisk være overvågning af medier samt drift af Forsvarets profil på det sociale medie X.
Du kommer også til at skrive bidrag til planer for mediehåndtering, når for eksempel nye øvelser og operationer planlægges.
Som ansat i en offentlig myndighed ser du det som et selvfølge at følge reglerne for god forvaltningsskik og sagsbehandling.

Om dig

Du er uddannet journalist eller har en anden relevant videregående uddannelse indenfor kommunikation eller samfundsvidenskab.
Vi foretrækker, at du kender medieverden indefra - eksempel fra en nyhedsredaktion. Alternativt har du erfaring med pressehåndtering fra en offentlig myndighed eller lignende.
Det er vigtigt, at du har solidt mediekendskab og forståelse for den politiske virkelighed, som Forsvaret befinder sig i. Derfor er det også et plus, hvis du har kendskab til Forsvaret indefra.

Det vigtigste er dog, at du har de rette kompetencer i forhold til arbejdsopgaverne. Jobbet stiller store krav til på én gang at kunne arbejde selvstændigt samt koordinere og samarbejde – indimellem under stort pres.
Som person har du en god situationsfornemmelse og motiveres af at arbejde i en politisk styret organisation, hvor der skal tages hensyn til mange forskellige interessenter.
Dine stærke kommunikative og retoriske kompetencer gør, at du er god til at præsentere dine konklusioner på en let forståelig måde. Du har høje faglige standarder, er en dygtig projektleder og en stærk analytiker. Du har tillige evnen til at styre detaljerne, samtidig med at du kan holde fokus på de strategiske mål.
Og så skriver og taler du flydende dansk og engelsk.

Ansættelsesvilkår

Du bliver ansat og aflønnet i henhold til gældende relevant overenskomst og har mulighed for at forhandle et tillæg i forhold til dine kvalifikationer. Der er også knyttet en fuld arbejdsgiverfinansieret pensionsordning til stillingen.
Stillingen er et barselsvikariat med ansættelsesstart snarest muligt og senest den 1. januar 2024. Vikariatet løber til og med den 1. januar 2025, men der er mulighed for forlængelse. Som ansat under Forsvarsministeriets område er du omfattet af særlige vilkår. Det betyder bl.a., at du skal kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde denne gennem hele dit ansættelsesforhold.

Kontakt og ansøgning Er du interesseret i at vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte presserådgiver Louise Uberg Hedegaard på telefon 24495450 eller presserådgiver Henrik Mortensen på telefon 40130873. Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, kan du kontakte HR-konsulent Bianca Røjbæk på [email protected]

Vi vil bede dig om at søge stillingen via linket. Vær opmærksom på, at dokumenter kun kan vedhæftes som PDF-filer. Hvis det ikke er muligt for dig at scanne og vedhæfte relevante dokumenter, må du gerne tage dem med til en eventuel samtale.

Ansøgningsfristen er 1. november 2023, og vi forventer at gennemføre samtaler umiddelbart efter.
Forsvarsministeriets koncern er en mangfoldig arbejdsplads, og vi vil gerne afspejle det omkringliggende samfund. Vi opfordrer derfor alle interesserede uanset personlig baggrund til at søge stillingen, fordi vi tror på, at forskellighed styrker opgaveløsningen gennem dynamik og nytænkning.

Om Forsvarskommandoen
Forsvarskommandoen er Danmarks og Rigsfællesskabets øverste militære myndighed, og har ansvaret for at udvikle, producere og indsætte de militære kapaciteter og enheder i nationale og internationale opgaver. Forsvarskommandoen ledes af forsvarschefen, der samtidig er forsvarsministerens øverste militærfaglige rådgiver. Forsvarschefen har tillige ansvaret for den operative ledelse af de danske militære styrker. Forsvarskommandoen består af Forsvarsstaben og de fem kommandoer; Hærkommandoen, Søværnskommandoen, Flyverkommandoen, Specialoperationskommandoen og Arktisk kommando.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Journalist", og befinder sig i kategorien "Kommunikation, marketing, salg".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 17.10.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Journalist
  • København K
  • Onsdag den 01. november 2023

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som journalister i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte journalist i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal journalister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte journalister i København K over tid

Dato Alle jobs som journalister
19. september 2024 0
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0