Pressechef til Miljøministeriet

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Randbøl

Vil du være helt tæt på den politiske proces på Slotsholmen, når der skal sættes en ambitiøs retning for Danmarks natur og miljø? Vil du være med i en helt central rolle tæt på ministeren, når der skal formidles om alt fra en rigere natur, mere skov, renere drikkevand og genbrug? Så er det måske dig, der skal være vores nye pressechef i Miljøministeriets departement.

Du vil som pressechef for miljøministeren få ansvar for pressehåndtering og nyhedsformidling på miljø- og naturområdet på tværs af medier og digitale platforme. Som pressechef er du faglig leder og teamleder for presseteamets tre presserådgivere.

Presseteamet indgår som ét af to teams i Kontor for Strategi og Kommunikation, der også rummer et team for kommunikation, der bl.a. tager sig af strategi og planlægning for hele departementet samt hjemmeside, sociale medier, kampagner og taleskrivning.

Du vil som pressechef referere til kontorchefen for Strategi og Kommunikation, og du har ikke personaleansvar.

Kvalifikationer/kompetencer
Som pressechef for miljøministeren vil du komme til at arbejde tæt sammen med ministeren, med direktionen og med departementets politiske kontorer. Du vil have tæt og regelmæssig kontakt med vores to styrelser, Naturstyrelsen og Miljøstyrelsen. Du skal derfor være god til at skabe relationer, ligesom du skal have flair for at arbejde sammen med stærke fagligheder og oversætte faglighed og ny politik til alment forståelig kommunikation, der er relevant for danskerne.

Du skal have politisk tæft og være et fagligt og journalistisk forbillede for dit team. Du må også meget gerne være iderig, kreativ og en dygtig formidler. Til gengæld er det ikke et krav, at du har dyb kendskab eller har arbejdet med miljøpolitik. Men det vil være en meget stor fordel, hvis du interesserer dig for natur, miljø og bæredygtighed. Du skal også være fleksibel og klar til, at dagene ofte udvikler sig anderledes end planlagt, og at der til tider kan være lange arbejdsdage. Vi forventer, at du:

  • Har en uddannelse som journalist eller en samfunds-/kommunikationsfaglig kandidatuddannelse.
  • Har flere års erfaring med pressehåndtering fra centraladministrationen, en kommunal forvaltning eller en politisk styret organisation eller virksomhed.
  • Er vant til at arbejde med kolleger med forskellige fagligheder.
  • Har stærke samarbejdsevner.
  • Meget gerne har erfaring fra et redaktionelt miljø.
  • Meget gerne, men ikke en betingelse, har erfaring med ledelse/faglig ledelse eller teamlederrollen.
  • Har styr på forskellige platforme, også digitale, og ikke er bange for selv at producere indhold.

Vi tilbyder
Vi er en spændende og dynamisk arbejdsplads tæt på det politiske system. Vi har et godt arbejdsmiljø med gode muligheder for at videreudvikle dine faglige kompetencer i tæt samspil med dygtige chefer og kolleger. Du har gode muligheder for at påvirke dine arbejdsopgaver og stor indflydelse på din opgaveløsning. Vi deler viden og tror på, at vi finder de bedste løsninger i fællesskab. Sparring, samarbejde og engagement er nøgleord. Vi tror på, at høj faglighed sagtens kan forenes med humor og plads til smil – også i en travl hverdag.

I Miljøministeriets departement er vi knap 350 medarbejdere, og sammen med vores to styrelser, Naturstyrelsen og Miljøstyrelsen, er vi i alt ca. 2.100 medarbejdere i den samlede koncern.

Løn og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår er i henhold til den til enhver tid gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og en række Akademiker-organisationer for akademikere i staten (Akademiker-overenskomsten), eller henhold til den til enhver tid gældende overenskomst mellem Finansministeriet og Dansk Journalistforbund (Overenskomst for journalister i statens tjeneste og aftale for praktikanter, der under deres uddannelse til journalist ansættes i staten).

Du vil blive indplaceret som konsulent eller journalist på baggrund af din uddannelse og dine kvalifikationer. Herudover kan der forhandles individuelt tillæg afhængig af kvalifikationer.

Du kommer til at indgå i departementets pressevagtordning.

Ansættelsesområdet er Miljøministeriet med tilhørende institutioner.

Tjenestestedet er Miljøministeriets departement, Slotsholmsgade 12, København K.

Stillingen er til besættelse pr. 1. marts 2023 eller snarest muligt.

Yderligere oplysninger
Hvis du ønsker yderligere oplysninger om jobbet, kan du kontakte chef for Strategi og Kommunikation Rikke Egelund på telefon 3147 9497.

Du kan læse mere om Miljøministeriet på www.mim.dk.

Sådan søger du stillingen
Du søger stillingen online ved at sende din ansøgning, CV, uddannelsesbevis m.m. senest mandag den 9. januar 2023.

Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 2 og 3. Du vil i forbindelse med evt. 2. samtale skulle løse en opgave hjemmefra af en times varighed.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Journalist", og befinder sig i kategorien "Kommunikation, marketing, salg".

Arbejdsstedet er beliggende i Randbøl.

Jobbet er oprettet på vores service den 22.12.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Journalist
  • Randbøl
  • Mandag den 09. januar 2023

Lignende jobs

  • KV25-journalist

    Vi søger en journalist til den spændende og vigtige dækning af alt det, kommuner og regioner bes..
    • Journalist
    • Sydjylland
    Få mere info
  • KV25-journalist

    Vi søger en journalist til den spændende og vigtige dækning af alt det, kommuner og regioner bestemmer over, administrerer og har indflydelse på. Tættere på virkeligheden og hverdagen komm..
    • Journalist
    • Sydjylland
    Få mere info
  • Journalistpraktikant til Group Communications

    Kom med ind i det strategiske maskinrum i en af Danmarks største virksomheder Har du næse for at finde og fortælle den gode historie? Og vil du arbejde med kommunikation i en af Danmarks størst..
    • Journalist
    • Fredericia
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som journalister i Randbøl

Herunder ser du udviklingen i udbudte journalist i Randbøl over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal journalister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte journalister i Randbøl over tid

Dato Alle jobs som journalister
4. oktober 2024 0
3. oktober 2024 0
2. oktober 2024 0
1. oktober 2024 0
30. september 2024 0
29. september 2024 0
28. september 2024 0
27. september 2024 0
26. september 2024 0
25. september 2024 0
24. september 2024 0
23. september 2024 0
22. september 2024 0
21. september 2024 0
20. september 2024 0
19. september 2024 0
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0