Videojournalist til Videnskab.dk

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Valby

Videnskab.dk søger 1-2 udviklingsorienterede videojournalister, der færdes hjemmevant i videnskabens verden og evner at fortælle de gode forskningshistorier i levende billeder til et bredt publikum – med særlig fokus på de unge.

Du brænder for og har erfaring med at udvikle nye formater til videnskabsformidling, målrettet unge, på platforme som YouTube og TikTok. Du følger intenst med i medieudviklingen og er ikke bange for at eksperimentere. Samtidig evner du at fortælle komplicerede videnskabshistorier i klassiske, fængende videoformater til web.

Med din journalistfaglighed styrer du sikkert igennem, når den gode vinkel skal findes, den tunge research laves, og fortællingen foldes ud. Du er derudover stærk på både det visuelle og det tekniske, har en høj foto-faglighed og jonglerer hjemmevant med indholdet i den tekniske værktøjskasse - såvel kamera og objektiver som softwareprogrammer til animeret grafik.

Vores krav til dig:

Redaktion og produktion

  • Du har mindst fem års dokumenteret erfaring som videojournalist og særlig indsigt i videnskabsstoffet
  • Du er erfaren bruger af Adobe-pakken. Særligt Premiere Pro, Illustrator, Photoshop og After Effects.
  • Du har taget livtag med explainer-formater og har en solid basis for at videreudvikle produkter i den retning
  • Du har erfaring med projektrelateret arbejde og er en struktureret planlægger, der er dygtig til at styre både din egen og andres tid
  • Du interesserer dig for det tekniske og går gerne foran, når der skal træffes beslutninger om og holdes styr på det tekniske – fra selve udstyret til lagringsløsningerne og webværktøjerne.
  • Du er velbevandret i sociale medier og har indsigt i, hvad der skal til for at få indhold og videoer til at performe godt på eksempelvis YouTube og Instagram. Du har desuden erfaring med at bruge Googles annonceringsværktøjer som distributionsvej.
  • Du har også erfaring med podcastproduktioner og kan bistå med f.eks. klippearbejde på det felt

Undervisning og udvikling

  • Du har både interesse for og erfaring med at undervise
  • Du har gode pædagogiske evner, som du bringer i spil i samarbejdet med kilderne
  • Du har erfaring med at inddrage unge i dine produktioner og med at udvikle dem f.eks. til at indtage værtsroller eller selv prøve kræfter med videoproduktioner

Samarbejde

  • Du er god til at samarbejde med kilderne og øvrige involverede i dine produktioner og opbygge tillidsfulde relationer til dem
  • Du er imødekommende og kundeorienteret i situationer, hvor vi bistår eksterne partnere/kunder med videoydelser
  • Du er en rar og hjælpsom kollega, en ægte holdspiller, som bidrager til den gode stemning og samarbejdet på redaktionen

Vi tilbyder et varieret og spændende arbejde med mulighed for faglig udvikling samt fleksible arbejdsvilkår og en uformel omgangstone i vores lokaler i Valby.

Du kommer til at indgå i vores audiovisuelle team, der arbejder med video- og podcastproduktion samt fundraising. Her forventes du også at bidrage aktivt til udviklingen af nye projekter, herunder arbejdet med fundraising til at realisere dem.

Der bliver også tale om at samarbejde med Videnskab.dk’s to andre enheder – henholdsvis redaktionen, der producerer indhold til vores webmedie, og Center for Faglig Formidling, hvor Forskerzonen med forskernes egen formidling er forankret, og hvis omdrejningspunkt er indtægtsdækket virksomhed med salg af kurser og kommunikationsydelser til eksterne partnere.

Ansættelse efter statens overenskomst med DJ.

Ansøgningsfrist er den 5. december.

Ansøgninger stiles til chefredaktør Vibeke Hjortlund på [email protected] I emnefeltet anføres ’Videojournalist’.

Om Videnskab.dk

Videnskab.dk er Danmarks førende videnskabsmedie. Vi udgiver hver dag populært formidlet indhold af høj kvalitet til den brede befolkning, med særlig fokus på unge. Forståelighed og troværdighed er kerneværdier for os. Videnskab.dk er et publicistisk medie, uafhængigt af politiske og andre interesser. Vi har et tillidsfuldt forhold til forskerne som kilder og forståelse og respekt for videnskabens præmisser. Formidlingen foregår på en ansvarlig måde, der bygger på mange års erfaring med videnskabsjournalistik og forskningsformidling.

Videnskab.dk er institutionelt forankret ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Vi anvender kun data til rekrutteringsformål, personlige oplysninger bliver behandlet fortroligt, og vi overholder gældende dansk og EU-lovgivning på området om beskyttelse af personlige data. Dine data opbevares i vores rekrutteringssystem i op til 6 måneder efter godkendelse af dette samtykke. Herefter slettes de automatisk.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Journalist", og befinder sig i kategorien "Kommunikation, marketing, salg".

Arbejdsstedet er beliggende i Valby.

Jobbet er oprettet på vores service den 24.11.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Journalist
  • Valby
  • Søndag den 05. december 2021

Lignende jobs

  • Journalist i København K

    Har du lyst til at blive en del af et nichemedie i rivende udvikling, så har du nu muligheden i en deltidsstilling på NB-Ældre. Vi søger en journalist i ca. 18 timer om ugen til at dække området sa..
    • Journalist
    • København K
    Få mere info
  • Journalist i København

    Er du interesseret i politik, evner at vinkle skarpt og skriver godt? Så er du forhåbentlig Berlingskes nye ‘Christiansborg’-journalist med fast base i newsroom i Pilestræde.På Berling..
    • Journalist
    • København
    Få mere info
  • Journalist i København K

    Er du interesseret i politik, evner at vinkle skarpt og skriver godt? Så er du forhåbentlig Berlingskes nye ‘Christiansborg’-journalist med fast base i newsroom i Pilestræde.
    • Journalist
    • København K
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som journalister i Valby

Herunder ser du udviklingen i udbudte journalist i Valby over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal journalister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte journalister i Valby over tid

Dato Alle jobs som journalister
6. juli 2024 0
5. juli 2024 0
4. juli 2024 0
3. juli 2024 0
2. juli 2024 0
1. juli 2024 0
30. juni 2024 0
29. juni 2024 0
28. juni 2024 0
27. juni 2024 0
26. juni 2024 0
25. juni 2024 0
24. juni 2024 0
23. juni 2024 0
22. juni 2024 0
21. juni 2024 0
20. juni 2024 0
19. juni 2024 0
18. juni 2024 0
17. juni 2024 0
16. juni 2024 0
15. juni 2024 0
14. juni 2024 0
13. juni 2024 0
12. juni 2024 0
11. juni 2024 0
10. juni 2024 0
9. juni 2024 0
8. juni 2024 0
7. juni 2024 0
6. juni 2024 0