Transport- og Boligministeriets departement søger skarpe jurister

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Brænder du for jura med stor samfundsmæssig betydning? Og er du interesseret i at arbejde med kompleks jura i sager, der ofte står højt på den politiske dagsorden?

Transport- og Boligministeriets departement søger skarpe jurister til ministeriets Færdselskontor, Lovkontor samt Bane- og Luftfartskontoret.

I Transport- og Boligministeriets departement beskæftiger vi os med en bred vifte af juridiske opgaver, der har stor samfundsmæssig betydning, og som alle er kendetegnet ved, at de påvirker folks hverdag. Du vil derfor opleve, at dine opgaver vil have offentlighedens, politikernes og mediernes opmærksomhed. Som jurist i departementet vil du bl.a. udarbejde lovgivning (bekendtgørelser og lovforslag), yde juridisk rådgivning og faglig sparring samt behandle aktindsigtssager, forvaltningsretlige spørgsmål mv. Du vil endvidere arbejde med direkte ministerbetjening, herunder håndtering af spørgsmål fra Folketinget, beslutningsforslag, ministerbesvarelser mv.

Lovkontoret
Lovkontoret har ansvaret for ministeriets lovprogram, herunder at kvalitetssikre og yde rådgivning om ministeriets lovforslag. Kontoret varetager desuden departementets husadvokatfunktion samt egne sagsområder, herunder ekspropriation og erstatningsfastsættelse, syn af køretøjer og miljøvurderingsprocesser.

Færdselskontoret
Færdselskontoret beskæftiger sig med sagsområder inden for færdselslovgivningen, eksempelvis hastighedsgrænser, spirituskørsel, kørekort, selvkørende biler, trafiksikkerhed, sanktioner og straf. Færdselskontoret arbejder konstant i spændingsfeltet mellem jura og politik, og kontoret har både store politiske sager, komplekse lovgivningsopgaver og meget borgernære sager.

Bane- og Luftfartskontoret
I Bane- og Luftfartskontoret er der mulighed for at arbejde med en række juridiske sagsområder inden for både jernbane- og luftfartsområdet. Juraen på begge områder er i høj grad påvirket af international lovgivning og samarbejde på både EU- og FN-niveau. Udvikling og implementering af europæisk lovgivning på jernbaneområdet samt en generel revision af den danske jernbanelovgivning er eksempler på centrale sagsområder, som kontoret arbejder med for tiden.

Transport- og Boligministeriet søger jurister, som
• har stærke kompetencer inden for forvaltningsret og/eller strafferet
• interesserer sig for arbejdet i et politisk miljø
• gerne har kendskab til eller interesse for transportpolitiske problemstillinger
• har sans for detaljen, men som også kan have mange bolde i luften på én gang
• er strukturerede og analytiske
• evner hurtigt at sætte sig ind i nyt stof
• kan samarbejde konstruktivt både internt og eksternt
• har en skarp pen og samtidig er gode til at fremlægge en sag mundtligt

Vi søger såvel nyuddannede som erfarne jurister.

Vi tilbyder
• et spændende, udfordrende og ansvarsfuldt job, hvor juraen ofte anvendes tæt på den politiske proces
• en fleksibel arbejdstilrettelæggelse, så jobbet kan kombineres med et aktivt familie- og fritidsliv
• gode kollegaer i et udviklingsorienteret og engageret arbejdsmiljø med en uhøjtidelig omgangstone

I Transport- og Boligministeriets departement lægges der stor vægt på, at den, der kender sagen, er med i beslutningsprocessen omkring sagens løsning. Du bidrager derfor til sagerne hele vejen fra skrivearbejdet på dit eget kontor til deltagelse i drøftelser på ministerens kontor.

Din faglige og personlige udvikling er vigtig for Transport- og Boligministeriet. Derfor har vi som led i udviklingen af vores organisation fokus på individuelle karriere- og kompetenceudviklingsplaner.

Løn- og ansættelsesvilkår
Aflønning sker efter overenskomst for akademikere i staten. Ansættelsesområdet er Transport- og Boligministeriet med de til enhver tid tilhørende institutioner.

Yderligere oplysninger
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte kontorchef i Lovkontoret, Lars Damkjær Jespersen, kontorchef i Bane- og Luftfartskontoret, Christian Løvenbalck Haxthausen, eller kontorchef i Færdselskontoret, Lisa Pontoppidan Chahil. Departementets telefonnummer er 41 71 27 00.

Din ansøgning
Send din ansøgning med CV samt kopi af eksamensbevis med karakterudskrift fra både bachelor- og kandidatgraden senest mandag den 17. februar 2020. Du ansøger via et link, som du finder nederst i stillingsopslaget på vores hjemmeside, www.trm.dk.

Vi indkalder til og afholder samtaler løbende.

Transport- og Boligministeriet ser mangfoldighed som en ressource og ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund. Departementet er medlem af Foreningen Nydansker.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Jurist", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 4.2.2020, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Jurist
  • København K

Lignende jobs

  • Personalejuridisk koordinator med interesse for Pe...

    Fri kontakt
    Bliv en uundværlig del af vores supportteam. Trives du med at være et centralt omdrejningspunkt i en dynamisk organisation? Har du et skarpt øje for detaljer, og et talent i at holde styr på frister og deadlines? Så er vi på udkig efter dig som vores nye koordinator i Supportteam for Personalejura i Dansk Industri.
    • Jurist
    • København V
    Få mere info
  • Jura- eller erhvervsjurastuderende til juridisk rå...

    Fri kontakt
    Vil du have et af Danmarks bedste og mest udviklende juridiske studiejobs? Så har du nu mulighed for at blive juridisk rådgiver i DI Personalejura. Du kommer med helt i front, når danske virksomheder har brug for ansættelses- og arbejdsretlig rådgivning.
    • Jurist
    • København V
    Få mere info
  • Studentermedhjælpere til Jura, Skattefaglig afdeli...

    Kan du arbejde selvstændigt og struktureret med stor fokus på detaljerne? Så er det måske dig, vi leder efter. Skattefaglig afdeling er lige nu på udkig efter dygtige og engagerede studenterm..
    • Jurist
    • København S
    Få mere info
  • Visionær og retningssættende chef til GDPR-kontor

    Er du ligesom os optaget af, hvordan vi får den offentlige forvaltning til at fungere bedst muligt? Vil du have en alsidig hverdag som leder af et dynamisk kontor, der både arbejder med rammesætten..
    • Jurist
    • København S
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som jurister i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte jurist i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal jurister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte jurister i København K over tid

Dato Alle jobs som jurister
19. september 2024 0
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0