Juridisk sekretariatschef til Sø- og Handelsretten

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

En stilling som retsassessor indtil videre med funktion som juridisk sekretariatschef i Sø- og Handelsretten er ledig til besættelse pr. 1. juni 2020 eller snarest derefter.

Sø- og Handelsretten er en specialiseret domstol, der behandler civile sager om udvalgte erhvervsretlige forhold for hele landet (Retsafdelingen) og sager om insolvens i Storkøbenhavn (Skifteretten).

De civile sager i Retsafdelingen omfatter navnlig internationale handelsforhold, transportret, konkurrenceret, markedsføringsret og IP-rettigheder, herunder patenter, varemærker, designs og brugsmodeller, samt henviste principielle sager om ansættelsesret og ophavsret.

Sagerne i Skifteretten omfatter navnlig konkurs, rekonstruktion, gældssanering, tvangsopløsning og konkurskarantæne.

Sø- og Handelsretten har ca. 50 ansatte og har adresse på Amaliegade i København K.

Grundlaget for arbejdet ved retten er Danmarks Domstoles værdier om ansvarlighed, respektfuld behandling, troværdighed samt åbenhed og lydhørhed.

Du kan læse mere om retten på www.shret.dk.

Om stillingen
Den juridiske sekretariatschef har ansvar for organisering og ledelse af alle rettens øvrige juridiske medarbejdere, i alt ca. 14 retsassessorer og dommerfuldmægtige i henholdsvis Retsafdelingen og Skifteretten. Arbejdet omfatter bl.a. berammelsesplaner, sagsfordeling og faglig sparring samt uddannelsesplaner mv. for de i alt ca. 8 - 9 uddannelsesfuldmægtige.

Den juridiske sekretariatschef har desuden ansvar for nogle tværgående opgaver med bl.a. juridisk information og vejledninger internt i retten og på rettens hjemmeside samt en række sekretariatsopgaver for retspræsidenten, bl.a. behandling af anmodninger om aktindsigt. Der vil også være opgaver med projektledelse og kontakt til Domstolsstyrelsen og andre af rettens eksterne samarbejdspartnere.

Den juridiske sekretariatschef refererer til retspræsidenten og er med i ledelsesgruppen.

Den juridiske sekretariatschef vil også have et meget tæt dagligt samarbejde med rettens administrationschef og den dommer eller retsassessor, der har ansvar for den indledende forberedelse af sager i Retsafdelingen. Der vil på nogle områder i praksis være tale om delte ledelsesfunktioner, særligt vedrørende organisering og behandling af rettens mange sager om konkurskarantæne.

Når opgaverne tillader det, skal den juridiske sekretariatschef også selv behandle sager, navnlig større insolvensskifteretlige sager og hovedforhandlinger om skifteretlige tvister og konkurskarantæn

Om dig
Du skal være cand.jur. og have meget gode faglige kvalifikationer inden for Sø- og Handelsrettens særlige sagsområder samt interesse for og gerne dokumenteret erfaring med personaleledelse.

Du er fagligt ambitiøs og har et solidt overblik, men har samtidig sans for detaljer og interesse for daglig drift og praktiske spørgsmål. Du er resultatorienteret og god til at træffe beslutninger og føre dem ud i livet, men du har også lyst og evne til at tænke strategisk og have blik for helheden.

Du har særdeles gode evner for at samarbejde, herunder at lytte og vise situationsfornemmelse og empati. Du evner samtidig at tage ledelsesansvar for komplekse opgaver og at motivere kollegerne og skabe holdånd, også i perioder med stort arbejdspres.

Det er desuden vigtigt, at du er meget god til at kommunikere og har fokus på at være serviceminded, både internt og i forhold til eksterne brugere og samarbejdspartnere. Du vil få en central placering i rettens ledelse og skal have lyst til at være synlig i dagligdagen og at skabe og pleje relationer.

Det er en fordel, at du har gennemført en landsretskonstitution med tilfredsstillende resultat eller har omfattende erfaring med behandling af retssager fra domstolene eller advokatbranchen inden for Sø- og Handelsrettens særlige sagsområder.

Det er afgørende, at du ønsker at kvalificere dig yderligere inden for Sø- og Handelsrettens særlige sagsområder, navnlig insolvensret, og vil bidrage aktivt til det faglige miljø i retten.

Spørgsmål om stillingen
Du er velkommen til at kontakte retspræsident Lotte Wetterling på mobil 25 64 66 66.

Løn og ansættelsesvilkår
Stillingen er som retsassessor i lønramme 36. Ansættelse sker på tjenestemandsvilkår.

Udnævnelse som retsassessor forudsætter, at en landsretskonstitution er gennemført med et tilfredsstillende resultat. Hvis du ikke har gennemført en landsretskonstitution, vil du blive ansat som dommerfuldmægtig efter Akademikeroverenskomsten og konstitueret i stillingen som funktionschef med henblik på udnævnelse, når du har gennemført en konstitution i landsretten med et tilfredsstillende resultat. Det forventes i givet fald, at du ansøger om at få en landsretskonstitution senest 2-3 år efter din konstitution.

Til stillingen som retsassessor er knyttet et personligt tillæg. For varetagelsen af funktionen som chef ydes et midlertidigt funktionstillæg og for varetagelsen af ledelsesansvar i Skifteretten og Retsafdelingen ydes endnu et midlertidigt funktionstillæg. Den samlede løn i stillingen udgør for tiden 56.934,44 kr. pr. måned i aktuelt niveau (1. april 2020-niveau).

Pensionsbidraget af tillæggene udgør 13,35 pct., hvoraf en tredjedel regnes som egetbidrag.

Ansøgning
Stillingen søges elektronisk på www.domstol.dk under ”Job”.

Du skal vedhæfte curriculum vitae, indscannet eksamensbevis, samt eventuelle udtalelser. Desuden bedes du vedhæfte et vellignende digitalt foto.

Ansøgninger skal være modtaget i rekrutteringssystemet senest den 14. april 2020.

Der holdes samtaler med udvalgte ansøgere torsdag den 23. april 2020 fra kl. 15.00.

Samtaler kan eventuelt foregå via videotelefon eller Skype.

Indkaldelse sker telefonisk den 16. april 2020 mellem kl. 15.00 og kl. 17.00.

Vi opfordrer enhver, der er interesseret og kvalificeret, til at søge stillingen uanset personlige forhold som alder, køn, race, etnisk tilhørsforhold m.v.

Opmærksomheden henledes på, at en ansøger i medfør af tjenestemandslovens § 5, stk. 4, inden ansøgningsfristens udløb skriftligt kan anmode om, at oplysninger fra den ansøgerliste, der kan udleveres til ansøgerne efter tjenestemandslovens § 5, stk. 3, ikke gengives offentligt. I givet fald påføres ansøgerlisten et tavshedspålæg ved udlevering.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Jurist", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 27.3.2020, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Jurist
  • København K
  • Tirsdag den 14. april 2020

Lignende jobs

  • Personalejuridisk koordinator med interesse for Pe...

    Fri kontakt
    Bliv en uundværlig del af vores supportteam. Trives du med at være et centralt omdrejningspunkt i en dynamisk organisation? Har du et skarpt øje for detaljer, og et talent i at holde styr på frister og deadlines? Så er vi på udkig efter dig som vores nye koordinator i Supportteam for Personalejura i Dansk Industri.
    • Jurist
    • København V
    Få mere info
  • Jura- eller erhvervsjurastuderende til juridisk rå...

    Fri kontakt
    Vil du have et af Danmarks bedste og mest udviklende juridiske studiejobs? Så har du nu mulighed for at blive juridisk rådgiver i DI Personalejura. Du kommer med helt i front, når danske virksomheder har brug for ansættelses- og arbejdsretlig rådgivning.
    • Jurist
    • København V
    Få mere info
  • CLOSED - Contract Manager

    Are you skilled within contract management with a robust legal background? Do you possess a unique blend of commercial acumen and legal expertise, ready to make impactful business decisions? If so,.
    • Jurist
    • København
    Få mere info
  • Studentermedhjælpere til Jura, Skattefaglig afdeli...

    Kan du arbejde selvstændigt og struktureret med stor fokus på detaljerne? Så er det måske dig, vi leder efter. Skattefaglig afdeling er lige nu på udkig efter dygtige og engagerede studenterm..
    • Jurist
    • København S
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som jurister i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte jurist i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal jurister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte jurister i København K over tid

Dato Alle jobs som jurister
19. september 2024 0
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0