Internationalt Kontor i Transportministeriets departement søger skarpe jurister med politisk interesse og stærke komp...

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Praktik - København K

Brænder du for jura med stor samfundsmæssig betydning? Og er du interesseret i at arbejde med kompleks jura på et område, der ofte står højt på den politiske dagsorden?

Transportministeriet søger to jurister til juridiske opgaver på vejtransportområdet. Vi søger jurister med stærke kompetencer inden for forvaltnings- og EU-ret, som har interesse for politiske problemstillinger samt arbejdet i EU og internationalt regi. Vejtransportområdet er i Transportministeriet placeret i internationalt kontor.

På vejtransportområdet beskæftiger vi os med en bred vifte af juridiske opgaver, som både står højt på transportministerens dagsorden, og som har stor bevågenhed nationalt og i EU. Vi navigerer i et farvand, hvor fair konkurrence og sunde løn- og arbejdsvilkår for vejtransportbranchen sætter dagsordenen, og hvor politikere og brancheorganisationer på vejtransportområdet har fokus på udfordringer med chaufførers løn- og arbejdsvilkår samt adgang til det danske vejtransportmarked.

Som jurist på vejtransportområdet i Internationalt Kontor vil du deltage i den daglige ministerbetjening, udarbejde lovgivning, give juridisk rådgivning og faglig sparring. Du vil desuden bidrage til den nationale beslutningsproces på EU-sager på vejtransportområdet, og der vil sammen med kontorets generalister være mulighed for at deltage i forhandlingen af nye retsakter i EU og i internationalt regi. Du vil endvidere stå for håndtering af spørgsmål fra Folketinget, beslutningsforslag og lignende.

Du vil få ansvaret for en bred portefølje af opgaver på vejtransportområdet, hvor du bl.a. vil skulle beskæftige dig med godskørselsloven, buskørselsloven og køre- og hviletidsreglerne samt implementering af en række EU-forslag på vejtransportområdet. Du vil herudover indledningsvist få ansvaret for et større lovgivningsarbejde med implementering af den såkaldte Vejpakke, ligesom du vil skulle løse opgaver på området om fastlæggelse af et løn-omkostningsniveau på vejtransportområdet, hvilket sker i samarbejde med Færdselsstyrelsen og andre eksterne offentlige myndigheder. Det er et gennemgående træk for dine opgaver, at de løses i et højt tempo og typisk rummer både en juridisk og en politisk dimension, hvilket forudsætter solide juridiske kompetencer samt et godt politisk boldøje.

Vi søger både nye og erfarne medarbejdere, som

  • er uddannet jurister og har erfaring med lovforslag og lovteknik samt den politiske beslutningsproces
  • har interesse og tæft for den politiske side af juraen
  • har sans for detaljen, men som også kan have mange bolde i luften på én gang
  • er struktureret og analytisk
  • evner hurtigt at sætte sig ind i nyt stof
  • er god til at formulere sig skriftligt og mundtligt på både dansk og engelsk
  • har evnen til at samarbejde konstruktivt både internt og eksternt
  • har et grundlæggende kendskab til EU-ret og forvaltningsret

Vi tilbyder

I departementet får du en tempofyldt hverdag på en social og engageret arbejdsplads. Vi er en ambitiøs arbejdsplads, hvor du hurtigt får selvstændigt ansvar for dine sager, som du vil følge hele vejen fra dit eget kontor til drøftelser hos ministeren og til behandling i Folketinget. Som jurist i departementet bliver du en del af et stærkt fagligt miljø, og du styrker din handlekraft, beslutningsdygtighed samt din juridiske dømmekraft og metode. Ligeledes udvikler du din evne til at forstå og overskue komplekse faglige problemstillinger og til at omsætte juraen til en konkret politisk kontekst og dagsorden.

Departementets jurister arbejder tæt sammen med andre faggrupper om specialiserede og komplekse opgaver, og du vil derfor få et bredt netværk med rig mulighed for kompetent faglig sparring. Vi arbejder tæt sammen på tværs af organisatoriske niveauer, kommandovejene er korte og cheferne er tilgængelige.

Ministeriet lægger vægt på en fleksibel arbejdstilrettelæggelse, så jobbet kan kombineres med et aktivt familie- og fritidsliv. Herudover får du gode kollegaer i et udviklingsorienteret og engageret arbejdsmiljø med en uhøjtidelig omgangstone.

Løn- og ansættelsesvilkår

Aflønning sker efter overenskomst for akademikere i staten. Ansættelsesområdet er Transportministeriet med de til enhver tid tilhørende institutioner.

Det er en forudsætning, at du kan sikkerhedsgodkendes.

Yderligere oplysninger

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte kontorchef Caroline Tastesen på telefonnummer 30 53 35 44.

På vores hjemmeside, www.trm.dk, kan du se og læse mere om det at være jurist i ministeriet samt om departementet som arbejdsplads.

Din ansøgning

Send din ansøgning med CV samt kopi af eksamensbevis med karakterudskrift fra både bachelor- og kandidatgraden senest tirsdag den 16. marts 2021. Du ansøger via et link, som du finder nederst i stillingsopslaget på vores hjemmeside, www.trm.dk.

Vi indkalder løbende til samtaler.

Transportministeriet ser mangfoldighed som en ressource og ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund. Departementet er medlem af Foreningen Nydansker.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Jurist", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 8.3.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Jurist
  • København K

Lignende jobs

  • Engageret jurist/advokat til Erhvervsjuridisk Rådg...

    Fri kontakt
    Er du en dygtig jurist eller advokat med passion for entrepriseret? Har du lyst til at blive en del af et stærkt fagligt miljø i DI Byggeri? Så har vi en tidsbegrænset stilling til juli 2025, der kunne være noget for dig! Om jobbet. Vi søger en engageret kollega med erfaring inden for entrepriseret.
    • Jurist
    • København V
    Få mere info
  • Personalejuridisk koordinator med interesse for Pe...

    Fri kontakt
    Bliv en uundværlig del af vores supportteam. Trives du med at være et centralt omdrejningspunkt i en dynamisk organisation? Har du et skarpt øje for detaljer, og et talent i at holde styr på frister og deadlines? Så er vi på udkig efter dig som vores nye koordinator i Supportteam for Personalejura i Dansk Industri.
    • Jurist
    • København V
    Få mere info
  • Jura- eller erhvervsjurastuderende til juridisk rå...

    Fri kontakt
    Vil du have et af Danmarks bedste og mest udviklende juridiske studiejobs? Så har du nu mulighed for at blive juridisk rådgiver i DI Personalejura. Du kommer med helt i front, når danske virksomheder har brug for ansættelses- og arbejdsretlig rådgivning.
    • Jurist
    • København V
    Få mere info
  • CLOSED - Contract Manager

    Are you skilled within contract management with a robust legal background? Do you possess a unique blend of commercial acumen and legal expertise, ready to make impactful business decisions? If so,.
    • Jurist
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som jurister i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte jurist i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal jurister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte jurister i København K over tid

Dato Alle jobs som jurister
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0
19. august 2024 0