Fuldmægtig eller specialkonsulent med politisk flair søges til indfødsretsområdet

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Brænder du for den udlændingeretlige dagsorden? Vil du gøre en forskel i arbejdet med statsborgerskab, som har stor politisk og mediemæssig bevågenhed og er af stor betydning for den enkelte ansøger? Og trives du med alsidige juridiske embedsopgaver? Så er du måske vores nye kollega i Udlændinge- og Integrationsministeriets departement, der søger en eller flere fuldmægtige eller specialkonsulenter til indfødsretsområdet.

Lidt om alt det vi tilbyder

Du kommer til at bidrage til vores to grundlæggende politikområder: Hvem må indrejse og opholde sig i landet – og hvordan sikrer vi, at udlændinge integreres og tager del i samfundet? Vi er i dag ca. 1.400 medarbejdere under Udlændinge- og Integrationsministeriet, der dagligt arbejder med de spørgsmål. Du kommer til at være en del af Indfødsret i Opholdsafdelingen i vores departement. Der vil være mulighed for på sigt at rokere og arbejde med ministeriets øvrige politik- og sagsområder.

Indfødsretskontoret har ansvaret for administrationen af reglerne om dansk statsborgerskab. Vores opgaver spænder fra konkret sagsbehandling til betjening af ministeren og Folketinget. Kontoret behandler bl.a. ansøgninger om dansk statsborgerskab og udarbejder lovforslag om indfødsrets meddelelse. Kontoret sekretariats betjener i den forbindelse Folketingets Indfødsretsudvalg. Kontoret behandler endvidere en lang række af generelle sager vedrørende statsborgerskab, og vi betjener ministeren i forbindelse med politiske initiativer, lovforslag, folketingsspørgsmål mv. om statsborgerskab.

Som medarbejder i Indfødsret kan du forvente en lærerig og vekslende hverdag i et stærkt fagligt miljø, hvor der lægges vægt på høj kvalitet i opgaveløsningen.

Som fuldmægtig vil dine arbejdsopgaver primært være behandling af ansøgninger om dansk statsborgerskab. Du vil også skulle indgå i arbejdet med kontorets generelle opgaver og ministerbetjening. Har du erfaring fra en lignende stilling vil dine arbejdsopgaver primært kunne være generelle opgaver, herunder udarbejdelse af lovforslag og besvarelse af folketingsspørgsmål.

Som specialkonsulent vil dine primære arbejdsopgaver være at tilrettelægge og drive en række tværgående og koordinerende opgaver samt sikring af den faglige kvalitet i sagsbehandlingen af ansøgninger om dansk statsborgerskab. Dine arbejdsopgaver vil også omfatte behandling af konkrete ansøgninger og faglig sparring med dine kollegaer i komplekse sager.

Du bliver en del af det team, der behandler ansøgninger om dansk statsborgerskab ved naturalisation. I teamet er vi to enhedschefer samt ca. 15 jurister, 15 kontormedarbejdere og 7 studenter. Du vil også kunne indgå i vores Generelle Team, der primært betjener ministeren i forbindelse med politiske initiativer, lovforslag, folketingsspørgsmål mv. om statsborgerskab.

I kontoret er vi ca. 80 engagerede medarbejdere med forskellig uddannelsesmæssig baggrund. Vores omgangstone er uformel, og vi lægger vægt på gensidig fleksibilitet. Vi hjælper og sparrer med hinanden fagligt, og selvom vi ofte har travlt, prioriterer vi muligheden for en fornuftig balance mellem familie- og arbejdsliv.

Vores forventninger til dig

Du er cand.jur. eller har en tilsvarende relevant uddannelsesmæssig baggrund, og du har en god fornemmelse for politiske og administrative arbejds- og beslutningsgange. Du er nyuddannet eller du har erfaring med tilsvarende arbejdsopgaver, f.eks. fra et departement eller en styrelse, og du er fortrolig med sagsgangen i Folketingets behandling af lovforslag.

Du bliver en del af et politisk miljø, hvor du udfordres fagligt og personligt, og hvor vi forventer, at du:

  • er resultatorienteret, målrettet og bevarer overblikket – selvom det går hurtigt, og arbejdsdagen kan være uforudsigelig
  • kan arbejde selvstændigt med egne opgaver og bidrage til andres opgaveløsning
  • tænker ud af boksen, når sager eller problemstillinger kalder på pragmatiske løsninger
  • leverer gode og gennemarbejdede produkter – du må gerne være godt forvaltningsretligt velfunderet
  • er dygtig til at formulere dig på skrift og har styr på grammatik og retskrivning

Yderligere information

Du ansættes i Udlændinge- og Integrationsministeriets koncern efter overenskomst mellem Finansministeriet og relevant organisation. Stillingen kan besættes som fuldmægtig eller konsulent afhængig af kvalifikationer. Der er mulighed for at forhandle tillæg, der matcher dine kvalifikationer.

Du skal kunne opnå sikkerhedsgodkendelse til FORTROLIGT eller HEMMELIGT, afhængigt af din konkrete placering i kontoret, og opretholde denne under hele din ansættelse. Du kan læse om, hvordan vi behandler dine persondata her.

Har du spørgsmål i øvrigt, er du velkommen til at kontakte drifts- og kvalitetschef Birgitte Buchwald Jørgensen på telefonnummer 61 98 36 48 eller kontorchef Christina Fløystrup på telefonnummer 20 55 09 98.

Søg stillingen

Vi forventer at holde samtaler i uge 38. Der vil være en skriftlig test i forbindelse med samtalen, hvor vi tester dine skriftlige danskkundskaber. Testen tager cirka et kvarter og skal løses uden hjælpemidler.

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Udlændinge- og Integrationsministeriet er medlem af Foreningen Nydansker.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Jurist", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 6.9.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Jurist
  • København K

Lignende jobs

  • Jurist (studiejob) i København

    StudiejobbetI dette studiejob får du lov til at tage et stort ansvar og tilpasse en bred vifte af opgaver til dine interesser. Du får en alsidig rolle med mulighed for at beskæftige dig med miljøre..
    • Jurist
    • København
    Få mere info
  • Jurist i København

    Har du lyst til at hjælpe landets bilvirksomheder med branchejuridiske spørgsmål? Vil du være en del af et velfungerende team, hvor service overfor medlemmer og samarbejde med kolleger har højeste .
    • Jurist
    • København
    Få mere info
  • Jurist i København Ø

    Vil du gøre en forskel i [xxxxx] og sætte dit præg på en nyoprettet rolle som teamleder for vores GDPR-team i afdelingen for informationssikkerhed? Om jobbet Du bliver spillende træner..
    • Jurist
    • København Ø
    Få mere info
  • Jurist i København K

    Opportunity About the jobAt Maersk we are embarking on an industry-defining transformation, on a bold new direction, expanding our capabilities to become a true end-to-end logistics provider .
    • Jurist
    • København K
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som jurister i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte jurist i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal jurister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte jurister i København K over tid

Dato Alle jobs som jurister
5. juli 2024 0
4. juli 2024 0
3. juli 2024 0
2. juli 2024 0
1. juli 2024 0
30. juni 2024 0
29. juni 2024 0
28. juni 2024 0
27. juni 2024 0
26. juni 2024 0
25. juni 2024 0
24. juni 2024 0
23. juni 2024 0
22. juni 2024 0
21. juni 2024 0
20. juni 2024 0
19. juni 2024 0
18. juni 2024 0
17. juni 2024 0
16. juni 2024 0
15. juni 2024 0
14. juni 2024 0
13. juni 2024 0
12. juni 2024 0
11. juni 2024 0
10. juni 2024 0
9. juni 2024 0
8. juni 2024 0
7. juni 2024 0
6. juni 2024 0
5. juni 2024 0