Lovkontoret i Transportministeriets departement søger skarp jurist

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Brænder du for jura med stor samfundsmæssig betydning? Og er du interesseret i at arbejde med kompleks jura i sager, der ofte står højt på den politiske dagsorden?

Transportministeriets departement søger en skarp jurist til Lovkontoret.

I Transportministeriets departement beskæftiger vi os med en bred vifte af juridiske opgaver, der har stor samfundsmæssig betydning, og som alle er kendetegnet ved, at de påvirker folks hverdag. Du vil derfor opleve, at dine opgaver vil have offentlighedens, politikernes og mediernes opmærksomhed. Som jurist i Lovkontoret vil du bl.a. komme til at udarbejde lovgivning (bekendtgørelser og lovforslag), yde juridisk rådgivning og faglig sparring samt behandle aktindsigtssager, forvaltningsretlige spørgsmål mv. Du vil endvidere arbejde med direkte ministerbetjening, herunder håndtering af spørgsmål fra Folketinget, beslutningsforslag, ministerbesvarelser mv.

Lovkontoret har ansvaret for ministeriets lovprogram, herunder at kvalitetssikre og yde rådgivning om ministeriets lovforslag. Kontoret varetager endvidere departementets husadvokatfunktion, hvor vi bl.a. bistår med rådgivning i principielle sager mv. Herudover har kontoret ansvaret for egne sagsområder, herunder ekspropriation og erstatningsfastsættelse i forbindelse med statslige infrastrukturprojekter, syn af køretøjer, VVM- og SMV-processer, havplan og havstrategi, aktindsigt og persondatabeskyttelse. Kontoret består af kontorchefen, fem sagsbehandlere og tre studenter.

Lovkontoret søger jurist, som

  • har stærke kompetencer inden for forvaltningsret
  • interesserer sig for arbejdet i et politisk miljø
  • gerne har kendskab til eller interesse for transportpolitiske problemstillinger
  • har sans for detaljen, men som også kan have mange bolde i luften på én gang
  • er struktureret og analytisk
  • evner hurtigt at sætte sig ind i nyt stof
  • kan samarbejde konstruktivt både internt og eksternt
  • har en skarp pen og samtidig er god til at fremlægge en sag mundtligt

Erfaring fra centraladministrationen med politisk betjening, udarbejdelse af lovgivning og aktindsigt har særlig interesse.

Vi tilbyder

  • et spændende, udfordrende og ansvarsfuldt job, hvor juraen ofte anvendes tæt på den politiske proces
  • en fleksibel arbejdstilrettelæggelse, så jobbet kan kombineres med et aktivt familie- og fritidsliv
  • gode kollegaer i et udviklingsorienteret og engageret arbejdsmiljø med en uhøjtidelig omgangstone

I Transportministeriets departement lægges der stor vægt på, at den, der kender sagen, er med i beslutningsprocessen omkring sagens løsning. Du bidrager derfor til sagerne hele vejen fra skrivearbejdet på dit eget kontor til deltagelse i drøftelser på ministerens kontor.

Din faglige og personlige udvikling er vigtig for Transportministeriet. Derfor har vi som led i udviklingen af vores organisation fokus på individuelle karriere- og kompetenceudviklingsplaner.

Vi søger såvel nyuddannede som erfarne jurister.

Løn- og ansættelsesvilkår
Aflønning sker efter overenskomst for akademikere i staten. Ansættelsesområdet er Transportministeriet med de til enhver tid tilhørende institutioner.
Du vil blive ansat i departementet, og du kan derfor i løbet af din ansættelse rokere til andre kontorer i departementet

Yderligere oplysninger
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte kontorchef i Lovkontoret, Lars Damkjær Jespersen. Departementets telefonnummer er 41 71 27 00.

Din ansøgning
Send din ansøgning med CV samt kopi af eksamensbevis med karakterudskrift fra både bachelor- og kandidatgraden senest den 19. september 2021. Du ansøger via et link, som du finder nederst i stillingsopslaget på vores hjemmeside, www.trm.dk.

Vi indkalder løbende til samtaler.

Transportministeriet ser mangfoldighed som en ressource og ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund. Departementet er medlem af Foreningen Nydansker.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Jurist", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 8.9.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Jurist
  • København K

Lignende jobs

  • Jurist (studiejob) i København

    StudiejobbetI dette studiejob får du lov til at tage et stort ansvar og tilpasse en bred vifte af opgaver til dine interesser. Du får en alsidig rolle med mulighed for at beskæftige dig med miljøre..
    • Jurist
    • København
    Få mere info
  • Jurist i København

    Har du lyst til at hjælpe landets bilvirksomheder med branchejuridiske spørgsmål? Vil du være en del af et velfungerende team, hvor service overfor medlemmer og samarbejde med kolleger har højeste .
    • Jurist
    • København
    Få mere info
  • Jurist i København Ø

    Vil du gøre en forskel i [xxxxx] og sætte dit præg på en nyoprettet rolle som teamleder for vores GDPR-team i afdelingen for informationssikkerhed? Om jobbet Du bliver spillende træner..
    • Jurist
    • København Ø
    Få mere info
  • Jurist i København K

    Opportunity About the jobAt Maersk we are embarking on an industry-defining transformation, on a bold new direction, expanding our capabilities to become a true end-to-end logistics provider .
    • Jurist
    • København K
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som jurister i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte jurist i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal jurister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte jurister i København K over tid

Dato Alle jobs som jurister
5. juli 2024 0
4. juli 2024 0
3. juli 2024 0
2. juli 2024 0
1. juli 2024 0
30. juni 2024 0
29. juni 2024 0
28. juni 2024 0
27. juni 2024 0
26. juni 2024 0
25. juni 2024 0
24. juni 2024 0
23. juni 2024 0
22. juni 2024 0
21. juni 2024 0
20. juni 2024 0
19. juni 2024 0
18. juni 2024 0
17. juni 2024 0
16. juni 2024 0
15. juni 2024 0
14. juni 2024 0
13. juni 2024 0
12. juni 2024 0
11. juni 2024 0
10. juni 2024 0
9. juni 2024 0
8. juni 2024 0
7. juni 2024 0
6. juni 2024 0
5. juni 2024 0