Jurister til tilsyn og vejledning af folkeskoler, forberedende grunduddannelser, friskoler og efterskoler

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Har du lyst til at hjælpe skoler og kommuner til at give børn og unge en god skolegang?

Styrelsen har til opgave at understøtte, at politiske aftaler og ny lovgivning udmøntes i praksis, og at følge op på og understøtte, at skoler og uddannelsesinstitutioner leverer høj kvalitet. Det gør vi via vejledning af sektoren, tilsyn og udviklingsprojekter.

Du vil komme til at arbejde med opgaver, hvor vi på tværs af fagligheder løfter fælles udfordringer fx ved tilsyn eller vejledning af sektoren. Du vil ligeledes som fagspecialist være med til at løse komplekse juridiske problemstillinger, fx ved fortolkning og udmøntning af lovgivning i praksis, herunder udarbejdelse af bekendtgørelser og vejledninger. Aktuelt står vi blandt andet overfor på folkeskoleområdet at skulle udmønte Aftalen om Børnene Først på Børne- og Undervisningsministeriets område, ligesom vi bidrager til departementets arbejde med særlove omkring fordrevne fra Ukraine.

Om arbejdsopgaverne

Vi tilbyder et job med gode muligheder for faglig og personlig udvikling. Du får en alsidig hverdag, hvor du kommer tæt på beslutningsprocesserne og tæt på sektoren. Vi har en uformel omgangstone, og du vil få en masse engagerede og fagligt dygtige kollegaer, der er parate til at sparre eller give en hjælpende hånd til løsning af opgaverne.

Du vil komme til at arbejde med en eller flere af nedenstående opgaver:

  • Tilsyn - hvor vi både udvikler metoder og indikatorer fx i nye tilsynsmodeller på specialundervisningsområdet på folkeskoleområdet og til tilsynet med forberedende grunduddannelser, og hvor vi på basis af kvantitativ data og redegørelser udarbejder vurderinger og afgørelser i tilsynssager. På friskoleområdet deltager man i tilsynsbesøg på skolerne, man kan blive projektleder på større tilsynsforløb og man er med til at træffe afgørelse i tilsynssager med skolerne
  • Implementering af initiativer i forlængelse af politiske aftaler. Det kan fx være udviklingsprojekter, der skal styrke udsatte børn og unges skolegang og inklusion.
  • Udarbejdelse af bidrag til politiske udspil
  • Skriftlig og telefonisk vejledning af kommuner, skoler og borgere
  • Udstedelse af administrative forskrifter og bidrag til lovforslag


Om dig

Du har en juridisk kandidatuddannelse eller en samfundsvidenskabelig kandidatuddannelse kombineret med stærke juridiske kompetencer. Du kan både være nyuddannet eller have nogle års erfaring. Det er en fordel, hvis du har kendskab til juridisk sagsbehandling fra en politisk ledet organisation og indsigt i undervisningsområdet.

Som vores nye kollega ser vi gerne, at:

  • du har stærke metodiske og analytiske evner og kan tænke i løsninger på konkrete udfordringer
  • du har gode kommunikative evner og forstår at formidle ud fra et modtagerperspektiv
  • du kan koordinere og sikre fremdrift i dine opgaver
  • du drives af samarbejdet med dine kollegaer og gerne giver en hjælpende hånd, også når arbejdstempoet er højt.
  • du har forståelse for arbejdet i en politisk ledet organisation

Lyder det som noget for dig? Så ser vi meget gerne en ansøgning fra dig, hvor du med din baggrund og erfaringer beskriver, hvordan du kan bidrage til arbejdet i enten Center for Folkeskole og Forberedende Grunduddannelse eller Kontor for Frie Skoler.

Om os

Center for Folkeskole og Forberedende Grunduddannelse har det samlede ansvar for folkeskolen og den forberedende grunduddannelse i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, herunder løbende drift og udvikling af fag og indhold, tilsyn, rammer, herunder lovgivning og bekendtgørelser, udsatte elevgrupper og vejledningsområdet.

Centret består af ca. 60 medarbejdere fordelt på fire teams og to kontorchefer. Du vil ved ansættelse blive placeret i Team Rammer og Tilsyn.

Kontor for Frie Skoler varetager styrelsens opgaver vedrørende tilsyn, udvikling, implementering og regulering på fri- og privatskoler, efterskoler og frie fagskoler. Vi har desuden en stor vejledningsopgave i forhold til kommuner, skoler og borgere om rammerne for de frie skolers virksomhed.

Kontoret består af ca. 20 medarbejdere, herunder jurister og andre AC’ere, pædagogiske konsulenter, kontorfuldmægtige og studenter.

Styrelsen er en central samarbejdspartner for departementet i både udvikling og implementering af policy, og vi arbejder tæt sammen med resten af styrelsen for at sikre, at der er et solidt fagligt grundlag for de politiske beslutninger. Derudover har vi tætte samarbejder med andre myndigheder, ligesom vi indgår i en tæt og løbende dialog med interessenter på området.

Løn- og ansættelsesvilkår

Vi ønsker at besætte stillingerne den 1. oktober 2022. Du vil blive ansat som fuldmægtig efter fællesoverenskomsten for akademikere i staten med mulighed for forhandling af kvalifikationstillæg.

Ansættelsessted: Frederiksholms Kanal 26, 1220 København

Vil du vide mere?

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte teamleder i Team rammer og tilsyn, Janne Schacke på telefon 25 47 25 51, eller teamleder Ditte Novella Rasmussen på telefon 33 92 53 99.

Du kan også læse mere om vores arbejde på vores hjemmeside www.stukuvm.dk eller www.uvm.dk/job.

Sådan søger du

Send din ansøgning, CV, kandidatbevis og karakterudskrift via stillingsopslaget på vores hjemmeside senest søndag den 7. august 2022. Vi forventer at afholde samtaler i uge 32, 33. Der vil i forbindelse med 2.samtale indgå en case.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet er en styrelse i Børne- og Undervisningsministeriets koncern. Vi ønsker, at medarbejdernes sammensætning afspejler samfundets og ser frem til din ansøgning uanset personlig baggrund – vi ser kun på kvalifikationer og kompetencer.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Jurist", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 9.7.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Jurist
  • København K
  • Søndag den 07. august 2022

Lignende jobs

  • Jurist (studiejob) i København

    StudiejobbetI dette studiejob får du lov til at tage et stort ansvar og tilpasse en bred vifte af opgaver til dine interesser. Du får en alsidig rolle med mulighed for at beskæftige dig med miljøre..
    • Jurist
    • København
    Få mere info
  • Jurist i København

    Har du lyst til at hjælpe landets bilvirksomheder med branchejuridiske spørgsmål? Vil du være en del af et velfungerende team, hvor service overfor medlemmer og samarbejde med kolleger har højeste .
    • Jurist
    • København
    Få mere info
  • Jurist i København K

    Opportunity About the jobAt Maersk we are embarking on an industry-defining transformation, on a bold new direction, expanding our capabilities to become a true end-to-end logistics provider .
    • Jurist
    • København K
    Få mere info
  • Jurist i København K

    Opportunity Maersk is a global leader in integrated logistics and have been industry pioneers for over a century. Through innovation and transformation we are redefining the boundaries of possibi..
    • Jurist
    • København K
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som jurister i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte jurist i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal jurister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte jurister i København K over tid

Dato Alle jobs som jurister
10. juli 2024 0
9. juli 2024 0
8. juli 2024 0
7. juli 2024 0
6. juli 2024 0
5. juli 2024 0
4. juli 2024 0
3. juli 2024 0
2. juli 2024 0
1. juli 2024 0
30. juni 2024 0
29. juni 2024 0
28. juni 2024 0
27. juni 2024 0
26. juni 2024 0
25. juni 2024 0
24. juni 2024 0
23. juni 2024 0
22. juni 2024 0
21. juni 2024 0
20. juni 2024 0
19. juni 2024 0
18. juni 2024 0
17. juni 2024 0
16. juni 2024 0
15. juni 2024 0
14. juni 2024 0
13. juni 2024 0
12. juni 2024 0
11. juni 2024 0
10. juni 2024 0