Har du lyst til at arbejde med udlændingeret og træffe afgørelser, der har stor betydning for den enkelte og samfundet?

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København Ø

Kontoret for Bortfald, Inddragelse og Udvisning i Udlændingestyrelsen søger et antal fuldmægtige, der trives i en hverdag med spændende faglige udfordringer, samarbejde mellem myndigheder og gode kolleger.

Om din nye hverdag og arbejdsopgaver
Du bliver en del af Kontoret for Bortfald, Inddragelse og Udvisning, som hører til i Udlændingestyrelsens Center for Familie og Besøg i Næstved. Centret er styrelsens største center og varetager behandlingen af konkrete udlændingesager af vidt forskellige art. Vi lægger vægt på høj faglighed, effektivitet, samarbejde og god service i vores arbejde. Du kan læse mere om vores strategi på vores hjemmeside her.

I Kontoret for Bortfald, Inddragelse og Udvisning er vi opdelt i fire teams; Udvisningsteamet, Inddragelsesteamet, Bortfaldsteamet og Danskprøveteamet, og vi søger lige nu nye kolleger til flere af vores teams. Du kan læse mere om dem nedenfor.

Uanset hvilket team, du bliver en del af, skal du sidde med juridisk sagsbehandling på et område, der har stor samfundsmæssig betydning, politisk interesse og mediebevågenhed. Du får en udviklende hverdag, hvor juraen er i fokus, og hvor du beskæftiger dig med komplekse samfundsmæssige udfordringer, såsom bl.a. bekæmpelse af negativ social kontrol i form af genopdragelsesrejser og tvang, vold i nære relationer samt menneskehandel. Derudover får du mulighed for at bringe dine relationelle kompetencer i spil og skabe et bredt netværk, da du skal arbejde tæt sammen med andre fagkontorer i Udlændingestyrelsen og eksterne samarbejdspartnere som fx Politiet, Anklagemyndigheden mv.

Udvisningsteamet
I Udvisningsteamet skal du træffe afgørelse i konkrete sager om administrativ udvisning, der forelægges af politiet i forhold til fx ulovligt ophold eller ulovligt arbejde. Du vil i en tempofyldt hverdag have daglig dialog med politiet og anklagemyndigheden, og som led i sagsbehandlingen skal du bl.a. vurdere, om en udlænding er udsat for menneskehandel. Du skal også skrive udtalelser til anklagemyndigheden om udvisningsspørgsmålet i straffesager, ligesom du kan komme til at sidde med ophævelse af indrejseforbud og den nationale sanktionsliste for religiøse forkyndere. På sigt skal du desuden indgå i styrelsens udvisningsvagt og med tiden tage enkelte weekendvagter, som ligger i dagtimerne mellem kl. 9-16. Vagten aflønnes særskilt.

Inddragelsesteamet
Som en del af Inddragelsesteamet skal du træffe afgørelse i konkrete sager om inddragelse af opholdstilladelse. Her skal du bl.a. vurdere, om en opholdstilladelse kan bevares som følge af internationale forpligtelser, fx i sager om vold fra ægtefælle eller samlever. Du vil på sigt få vagter på styrelsens Hotline for negativ social kontrol, der bemandes alle hverdage fra kl. 9-15.

Bortfaldsteamet
I Bortfaldsteamet skal du træffe afgørelse i konkrete sager om bortfald af opholdstilladelser, herunder sager om børn, der har været sendt på genopdragelsesrejser eller andre udlandsophold af negativ betydning. Der kan som led i vurderingen af, om der er tale om en genopdragelsesrejse, indgå børnesamtaler i forbindelse med sagsbehandlingen.

Om os som arbejdsplads
Du får ca. 35 kolleger med forskellige erfaringer, perspektiver og opgaver. Vi er kendetegnet ved at være et fællesskab, hvor fagligheden er i højsædet, hvor viden er noget, vi deler og hvor der lægges stor vægt på den løbende faglige udvikling af alle medarbejdere. Vores hverdag er præget af kollegial sparring, en stærk holdånd, og et rigtig godt fællesskab i kontoret og med resten af styrelsen. Vi sørger for med jævne mellemrum at se hinanden andre steder end ved skrivebordene. Det kan være til fredagsbar eller sociale arrangementer uden for huset.

Udlændingestyrelsen tilbyder efter en vis oplæringsperiode en meget favorabel aftale om mulighed for hjemmearbejde 50 % af arbejdstiden.

Om dig
Du har en relevant uddannelsesmæssig baggrund, gerne cand.jur. Du kan også søge, hvis du er cand.scient.pol. eller har en anden relevant samfundsvidenskabelig uddannelse. Erfaring med konkret sagsbehandling på udlændingeområdet er en fordel, men du er også meget velkommen til at søge, hvis du er nyuddannet.

Du bliver en del af et politisk miljø, hvor du udfordres fagligt og personligt, og hvor vi forventer, at du:

  • er ansvarsfuld og formår at løse opgaver selvstændigt - fx overholder du aftalte deadlines og har mod på at løse opgavetyper, du ikke har set før
  • besidder gode samarbejdsevner - fx får du øje på noget i din kollegas blinde vinkel
  • har en proaktiv tilgang til opgaveløsningen - fx deler du din viden om et fagområde på et teammøde
  • har høj faglighed og gode formuleringsevner i skrift og tale - fx har du kendskab til Slotsholmsmetoden, eller du kan omsætte tung lovtekst til almindeligt dansk
  • har en positiv indstilling og bidrager med godt humør - fx ved kaffemaskinen, eller ved man kan se glimtet i dit øje ved et Skype-møde

Løn- og ansættelsesvilkår
Du ansættes som fuldmægtig i henhold til overenskomsten for akademikere i staten. Der er mulighed for at forhandle tillæg, der matcher dine kvalifikationer.

Ansættelsesområdet er Udlændinge- og Integrationsministeriet med tilhørende institutioner, og arbejdsstedet er Udlændingestyrelsen, Farimagsvej 51A, 4700 Næstved.

Der er tale om faste stillinger på fuldtid med 37 timer om ugen, og stillingerne er med tiltræden den 1. august 2023 eller 1. september 2023.

Du skal opnå sikkerhedsgodkendelse til ”FORTROLIGT” for at arbejde i denne stilling, og opretholde denne under hele din ansættelse. Du kan læse om, hvordan vi behandler dine persondata her.

Har du spørgsmål i øvrigt, er du velkommen til at kontakte kontorchef Mette Bech Lorentzen på telefonnummer 20 60 78 49 eller på e-mail [email protected], eller souschef Ayse Kübra Erciyas på telefonnummer 35 30 83 76 eller på e-mail [email protected].

Søg stillingen
Klik på knappen i højre side og upload din ansøgning, eksamensbevis mv. senest mandag den 5. juni 2023.

Vi forventer at holde samtaler i uge 23 og 24. I forbindelse med samtalen vil der evt. være en faglig case.

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Udlændinge- og Integrationsministeriet er medlem af Foreningen Lige Adgang.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Jurist", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København Ø.

Jobbet er oprettet på vores service den 13.5.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Jurist
  • København Ø
  • Mandag den 05. juni 2023

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som jurister i København Ø

Herunder ser du udviklingen i udbudte jurist i København Ø over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal jurister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte jurister i København Ø over tid

Dato Alle jobs som jurister
23. januar 2025 7
22. januar 2025 6
21. januar 2025 6
20. januar 2025 7
19. januar 2025 7
18. januar 2025 7
17. januar 2025 7
16. januar 2025 7
15. januar 2025 7
14. januar 2025 7
13. januar 2025 7
12. januar 2025 7
11. januar 2025 7
10. januar 2025 7
9. januar 2025 6
8. januar 2025 5
7. januar 2025 5
6. januar 2025 4
5. januar 2025 5
4. januar 2025 5
3. januar 2025 5
2. januar 2025 5
1. januar 2025 5
31. december 2024 5
30. december 2024 5
29. december 2024 5
28. december 2024 5
27. december 2024 5
26. december 2024 5
25. december 2024 5
24. december 2024 5