Juridisk specialisering - Afgifter

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København S

Vil du arbejde med et område i fokus og gøre en forskel vedrørende den grønne omstilling og befolkningens sundhed gennem adfærdsregulerende afgifter, der i øvrigt også bidrager væsentligt til statskassen? Har du lyst til at være med, hvor de principielle afgiftssager bliver afklaret? Så bliv en del af afgifter i Skattestyrelsen, Jura, hvor vi arbejder med energi-, miljø- og andre punktafgifter.

Vær med til at præge den grønne omstilling af samfundet og sætte retningen på afgiftsområdet
Vi forbereder principielle sager, som Skatterådet træffer afgørelse i. Vi er involveret i det lovforberedende arbejde, både på det nationale og EU-retlige plan. Endvidere fungerer vi som sparringspartner og yder juridisk rådgivning til de øvrige enheder i Skattestyrelsen. Vi er ansvarlige for, at der sker en ensartet og korrekt regelanvendelse i hele Skattestyrelsen i forhold til afgifterne.

Vores arbejdsdag er meget varieret med mange forskellige opgaver, hvor du får rig lejlighed til at kaste dig ud i afgiftsretsreglerne. Vi arbejder med de varebaserede afgiftslove (fx chokolade og tobak) samt energi- og miljøafgifterne, hvor du fx kan fordybe dig i fortolkning af reglerne for varmeforsyning, elbiler eller CO2- udledning. Disse afgifter bidrager ca. 75 milliarder kr. årligt til finansieringen af velfærdssamfundet.

Kontorchef Aksel J. Sørensen siger om stillingen: ”Med omkring 40 forskellige afgifter og en stor forskellighed i de problemstillinger og opgaver vi løser, er jobbet meget afvekslende og udfordrende. Specialisering indenfor afgifter giver en stærk og attraktiv kompetence, vedrørende et område der forventes at have en stadig stigende betydning i det fremtidige beskatningssystem.”

Du bliver del af et kontor, der har høje ambitioner på det juridiske område og et godt arbejdsmiljø, hvor der bliver lagt vægt på kvalitet, faglig sparring, og udvikling. Vi tilbyder en fleksibel hverdag, hvor du har stor mulighed for selv at planlægge dine opgaver og din arbejdsdag.

Dine arbejdsopgaver
Du kommer til at få en spændende og alsidig opgaveportefølje inden for miljø- og energiafgifterne og/eller de øvrige punktafgifter. Arbejdsområdet omfatter både nationale og EU-harmoniserede afgifter, og kontoret har også en række EU-retlige ansvarsområder, og deltager i internationale fora.

Opgaverne omfatter bl.a.:

  • behandling af principielle Skatteråds- og Landsskatteretssager på afgiftsområdet.
  • deltagelse i lovforberedende arbejde, herunder samarbejde med Skatteministeriets departement.
  • lovfortolkning og videreformidling på fagligt højt niveau (styresignaler, instruktioner m.m.)
  • juridisk rådgivning og sparringspartner ved kontrolprojekter mv. i Skattestyrelsen.
  • EU-retlige og internationale opgaver.

Afgifter er ikke enkelt … derfor har vi brug for dig
Vi leder efter dig, der vil være med, når vi drøfter spændende problemstillinger. Du har mod på nye opgaver og mister ikke gejsten, når ting bliver vanskelige. Du tiltrækkes af, at løsninger ofte udvikles i tæt sparring med kolleger.

Vi forestiller os, at du har en relevant videregående uddannelse, fx cand.jur., cand.merc.jur., eller skatterevisor kombineret med erfaring indenfor afgiftsretten eller mod på en stejl læringskurve.

Det er vigtigt, at du har lyst til at specialisere dig og brænder for at blive en del af et fagligt stærkt miljø med afgiftsjuraen som omdrejningspunkt.

Ansøgning og kontakt
Send din ansøgning, CV samt dokumentation for uddannelse via linket 'Søg stillingen' senest mandag den 31. januar 2021. Vi forventer at afholde samtaler løbende.

Der kan indgå en logisk analyse og personlighedsanalyse i ansættelsesprocessen.

Spørgsmål vedrørende stillingen besvares gerne af kontorchef Aksel J. Sørensen på 72 38 35 65.

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten, overenskomst for kontorfunktionærer, laboranter og It-medarbejdere (HK) eller overenskomst for Fuldmægtige m.fl. (DTS) i Skatteministeriet.

Ansættelsesområdet er Skatteministeriet med tilhørende institutioner. Der vil forud for ansættelsen blive indhentet reference og straffeattest.

Tiltrædelse snarest muligt.

Arbejdsstedet er som udgangspunkt Copenhagen Towers, Hannemanns Allé 25, 2300 København S.

Skattestyrelsen opfordrer alle kvalificerede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Jurist", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København S.

Jobbet er oprettet på vores service den 11.1.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Jurist
  • København S
  • Mandag den 31. januar 2022

Lignende jobs

  • Engageret jurist/advokat til Erhvervsjuridisk Rådg...

    Fri kontakt
    Er du en dygtig jurist eller advokat med passion for entrepriseret? Har du lyst til at blive en del af et stærkt fagligt miljø i DI Byggeri? Så har vi en tidsbegrænset stilling til juli 2025, der kunne være noget for dig! Om jobbet. Vi søger en engageret kollega med erfaring inden for entrepriseret.
    • Jurist
    • København V
    Få mere info
  • Personalejuridisk koordinator med interesse for Pe...

    Fri kontakt
    Bliv en uundværlig del af vores supportteam. Trives du med at være et centralt omdrejningspunkt i en dynamisk organisation? Har du et skarpt øje for detaljer, og et talent i at holde styr på frister og deadlines? Så er vi på udkig efter dig som vores nye koordinator i Supportteam for Personalejura i Dansk Industri.
    • Jurist
    • København V
    Få mere info
  • Senior Legal Counsel

    <p>We invite you to bring your expertise within contract drafting, negotiation and dispute handling into play as you work in the cross field between law and business in a global environment. .
    • Jurist
    • København S
    Få mere info
  • Advokat til Insolvens

    Har du erfaring med insolvensret, og kunne du tænke dig at blive en del af et af landets førende og mest erfarne teams, der i fællesskab arbejder for at finde de bedste løsninger for vores kunder? .
    • Jurist
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som jurister i København S

Herunder ser du udviklingen i udbudte jurist i København S over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal jurister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte jurister i København S over tid

Dato Alle jobs som jurister
15. september 2024 3
14. september 2024 3
13. september 2024 3
12. september 2024 4
11. september 2024 6
10. september 2024 5
9. september 2024 5
8. september 2024 5
7. september 2024 5
6. september 2024 7
5. september 2024 5
4. september 2024 9
3. september 2024 8
2. september 2024 8
1. september 2024 7
31. august 2024 7
30. august 2024 7
29. august 2024 6
28. august 2024 6
27. august 2024 6
26. august 2024 4
25. august 2024 3
24. august 2024 3
23. august 2024 3
22. august 2024 3
21. august 2024 3
20. august 2024 2
19. august 2024 2
18. august 2024 3
17. august 2024 3
16. august 2024 3