Bolig- og Planstyrelsen søger jurister til planlovsområdet

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København V

Har du lyst til at være en af vores juridiske problemknusere og hjælpe os med at udvikle planloven som grundlag for kommunernes planlægning og den fysiske udvikling i Danmark? Så er du måske vores nye kollega i den del af planlovsområdet, hvor vi arbejder med vejledning, tilsyn, udvikling og digitalisering.

Om stillingen

Du vil blive en del af området Landsplanlægning og Tilsyn, som arbejder med en bred palette af opgaver i relation til planloven. I området er vi fire teams, der varetager opgaver vedrørende hhv. landsplanlægning, sommerhuse, digitalisering og tilsyn. De ledige stillinger er i teamet for tilsyn, hvor vi arbejder med en bred palette af opgaver i relation til planloven:

  • Vi vejleder kommunerne om planloven
  • Vi fører tilsyn med, at kommunerne tilgodeser nationale interesser i den kommunale planlægning
  • Vi udarbejder landsplandirektiver (fx Fingerplanen) og vejledninger
  • Vi bidrager til lovforslag om ændringer af planloven
  • Vi arbejder på nye regeringsinitiativer for at understøtte udviklingen i land og by
  • Vi har ansvaret for Plandata.dk, som rummer alle gældende kommunale planer
  • Vi bidrager til digitalisering og effektivisering af planarbejdet i kommuner og statslige myndigheder.

Vi har et stærkt fagligt miljø, hvor samspillet mellem forskellige fagligheder sikrer høj kvalitet i opgaveløsningen. Vi arbejder tæt på de politiske beslutningsprocesser og opgaverne løses ofte på tværs af forskellige ministerier, i tæt dialog med kommunerne og i samarbejde med eksterne interessenter. Vi er drevet af at kunne gøre en forskel, og at vores daglige arbejde og sagsbehandling kan gøre en forskel for den fysiske planlægning i Danmark.

Vi søger en jurist, der kan hjælpe os med de svære sager, hvor der er brug for at gå i dybden med lovfortolkning og retspraksis mv. for at finde løsninger på aktuelle problemer, der ofte har stor politisk interesse, og som kan bidrage til, at vores landsplandirektiver og vejledninger mv. også fra en juridisk vinkel fremstår klare, overskuelige og lettilgængelige.

Du bliver en del af et team, hvor du kommer til at arbejde tæt sammen med kolleger med forskellig faglig baggrund, hvor vi hjælpes ad og sørger for, at vi alle kommer i mål med de mange forskellige opgaver. Samtidig bliver du en del af et tværgående juridisk netværk i planlovsområdet, hvor du kan få sparring fra erfarne kolleger til løsning af de juridiske udfordringer. Af eksempler på opgaver, du som jurist vil komme til at arbejde med, kan nævnes:

  • Udarbejdelse af bekendtgørelser (fx Fingerplanen) og vejledninger
  • Bidrage til lovforslag om ændring af planloven og bidrage til udarbejdelse af regeringsinitiativer for at understøtte udviklingen i land og by
  • Tilsyn med kommunernes overholdelse af de nationale interesser
  • Vejledning af kollegaer og kommuner om planlovens bestemmelser
  • Departements- og ministerbetjening

Om dig

Vores forventninger til dig:

  • Du er uddannet cand.jur. og har gerne en stærk forvaltningsretlig profil.
  • Vi ser gerne du har erfaring fra centraladministrationen, en kommune eller et advokatkontor.
  • Erfaring med miljø- og planret er en fordel, men er ikke en forudsætning.
  • Du skal have erfaring med eller interesse for at arbejde i en politisk styret organisation.
  • Du skal kunne yde juridisk rådgivning på højt niveau og kunne agere selvstændigt og professionelt i forhold til mange forskellige interessenter.

Som person er du initiativrig, engageret, fleksibel og tager selvstændigt ansvar. Du trives med at arbejde tæt på de politiske beslutninger, bliver motiveret af ambitiøse krav, kan håndtere korte deadlines, og kan lide at tænke nyt og finde løsninger.

Vi lægger særlig vægt på, at du er en god kommunikator, har gode samarbejdsevner og har blik for detaljen og formår at sikre helheden i opgaveløsningen.

Om ansættelsen

Bolig- og Planstyrelsen er en styrelse under Indenrigs- og Boligministeriet med ca. 180 medarbejdere. Vi har ansvar for en bred vifte af opgaver inden for bl.a. bolig-, bygge-, plan- og landdistriktsområdet og bidrager til at udvikle et sammenhængende Danmark med balance mellem by og land, så der er gode muligheder for at leve, arbejde og bo i hele landet. Vi er en ambitiøs og moderne myndighed, der lægger vægt på at skabe resultater af høj kvalitet, og på et godt og tillidsfuldt samarbejde med vores interessenter og samarbejdspartnere.

Vi lægger vægt på at være en fleksibel arbejdsplads med fokus på work-life balance og arbejder (indtil Medarbejder- og Kompetencestyrelsen melder andet ud) både med fysisk tilstedeværelse på kontoret og på hjemmearbejdspladsen.

Ansættelse sker efter gældende overenskomst mellem AC og Finansministeriet med mulighed for forhandling af tillæg. Der er som udgangspunkt tale om faste fuldtidsstillinger med tiltrædelse 1. marts 2022. Tjenestested er i København.

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Christina Aagesen på telefon +45 20 53 17 33.
Oplysninger om løn- og ansættelsesvilkår kan fås ved henvendelse til HR-partner Mia Kierkegaard på telefon +45 40 17 49 47.

Ansøgning

Vi håber at stillingen lyder som noget for dig! Du kan søge ved hjælp af "Søg stilling"-knappen til højre i annoncen. Din ansøgning, CV og eksamenspapirer skal være modtaget senest 10. januar 2022, men også gerne før.

Vi forventer at holde samtaler fredag den 14. januar 2022.

Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund. Derfor opfordrer vi alle, uanset personlig baggrund, til at søge.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Jurist", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København V.

Jobbet er oprettet på vores service den 15.12.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Jurist
  • København V
  • Mandag den 10. januar 2022

Lignende jobs

  • Jurist (studiejob) i København

    StudiejobbetI dette studiejob får du lov til at tage et stort ansvar og tilpasse en bred vifte af opgaver til dine interesser. Du får en alsidig rolle med mulighed for at beskæftige dig med miljøre..
    • Jurist
    • København
    Få mere info
  • Jurist i København

    Har du lyst til at hjælpe landets bilvirksomheder med branchejuridiske spørgsmål? Vil du være en del af et velfungerende team, hvor service overfor medlemmer og samarbejde med kolleger har højeste .
    • Jurist
    • København
    Få mere info
  • Jurist i København Ø

    Vil du gøre en forskel i [xxxxx] og sætte dit præg på en nyoprettet rolle som teamleder for vores GDPR-team i afdelingen for informationssikkerhed? Om jobbet Du bliver spillende træner..
    • Jurist
    • København Ø
    Få mere info
  • Jurist i København K

    Opportunity About the jobAt Maersk we are embarking on an industry-defining transformation, on a bold new direction, expanding our capabilities to become a true end-to-end logistics provider .
    • Jurist
    • København K
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som jurister i København V

Herunder ser du udviklingen i udbudte jurist i København V over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal jurister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte jurister i København V over tid

Dato Alle jobs som jurister
5. juli 2024 0
4. juli 2024 0
3. juli 2024 0
2. juli 2024 0
1. juli 2024 0
30. juni 2024 0
29. juni 2024 0
28. juni 2024 0
27. juni 2024 0
26. juni 2024 0
25. juni 2024 0
24. juni 2024 0
23. juni 2024 0
22. juni 2024 0
21. juni 2024 0
20. juni 2024 0
19. juni 2024 0
18. juni 2024 0
17. juni 2024 0
16. juni 2024 0
15. juni 2024 0
14. juni 2024 0
13. juni 2024 0
12. juni 2024 0
11. juni 2024 0
10. juni 2024 0
9. juni 2024 0
8. juni 2024 0
7. juni 2024 0
6. juni 2024 0
5. juni 2024 0