Sprogkonsulent til borgerkommunikation

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Roskilde

Vil du være med til at genopbygge tilliden til de offentlige ejendomsvurderinger gennem borgervenlig kommunikation? Har du erfaring med at skrive breve til borgere på et højt fagligt niveau i et forståeligt sprog? Og kan du kombinere kompleks faglig kommunikation og borgerrejser med en politisk virkelighed – så kan stillingen som sprogkonsulent i Vurderingsstyrelsen være noget for dig.

Dine opgaver
Et vigtigt led i kommunikationen om de nye ejendomsvurderinger er de juridisk bindende meddelelser og afgørelser, der skal sendes til landets ejendomsejere. Dem skal du som vores kommende sprogkonsulent være med til at skrive og videreudvikle. Du skal holde styr på flettefelter til data og sikre, at kodningen sker, så den understøtter skabelonerne, der ligger bag de færdige breve.

Tekstarbejdet kræver, at du er vant til at omsætte fagligt og juridisk tunge tekster til et forståeligt, men nøjagtigt sprog, og at du kan formidle fagligt komplekse budskaber fængende og præcist, så borgerne føler sig vejledt korrekt og i øjenhøjde. Teksterne skal du skrive i tæt samarbejde med kolleger med vurderingsfaglig og juridisk baggrund.

Du skal være med til at sikre understøttelse af den mest optimale brugerrejse for boligejerne, når de skal have information om deres nye ejendomsvurderinger og se dem på selvbetjeningsportalen. Du bliver en del af vores udviklingsteam, hvor din rolle vil være at gøre det komplekse tilgængeligt for den almindelige borger. Det vil kræve, at du i arbejdet kommer til at dykke langt ned i forståelsen af fagligt komplekse områder, ofte i samarbejde med vurderingsfagligt og juridisk stærke kolleger fra organisationen.

Meddelelserne udvikles i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, der har adresse i Lyngby. Her vil du sammen med jurister være tilknyttet meddelelsesteamet, og det vil derfor blive forventet, at du møder fysisk i Lyngby en-tre dage om ugen.

Din profil
Du er en dygtig skribent med flere års erfaring med kommunikation og meget gerne med et fagligt perspektiv. Der er ikke en entydig uddannelses- og erfaringsprofil til stillingen. Vi forestiller os dog, at du har en relevant videregående uddannelse med fokus på skriftlig formidling. Derudover har du erfaring med samarbejde og koordinering på tværs af mange fagligheder og interessenter, gerne fra et politisk styret miljø.

Det er vigtigt, at du trives i en omskiftelig hverdag med mange projekter og en stor samarbejdsflade. Du er detaljeorienteret, struktureret og god til at holde overblikket over store mængder indhold, når der skal sikres sammenhænge på tværs af kommunikationen i hele brugerrejsen.

Desuden forestiller vi os, at du:

  • kan skrive i et forståeligt, borgerrettet og enkelt sprog, der gør det komplekse indhold muligt at gå til for den almindelige boligejer.
  • kan sætte dig i borgerens sted og skrive, så det understøtter den samlede brugerrejse.
  • har en lille, nysgerrig nørd i maven og er indstillet på at sætte dig grundigt ind i et fagligt komplekst område – og kan lide det lange seje træk, når meget komplekse faglige budskaber skal omsættes til forståelig tekst og borgerrettet vejledning.
  • har teknisk forståelse og et højt abstraktionsniveau. Betingelser og regelstyring af tekster er dig ikke helt fremmed, og du ”oversætter” mellem de færdige og godkendte tekster i den ene ende og koderne i den anden, der i systemet bruges til at sende automatiske afgørelser ud.
  • har dine faglige kompetencer funderet i både teoretisk og praktisk erfaring, gerne fra et større brevprojekt eller lignende, hvor du har skullet håndtere mange tekstkomponenter og -varianter.
  • kan argumentere for dine faglige dispositioner, følge organisationens sproglige retningslinjer og har styr på dansk retskrivning og grammatik

Du bliver også en del af vores sprogteam, der arbejder med en lang række varierede opgaver. Sammen har I til ansvar at videndele, løbende udvikle og optimere de sproglige retningslinjer i styrelsen og at lære af hinandens erfaringer.

Dine kolleger
Du bliver organisatorisk placeret i kontoret Borgerkommunikation og Forretningsprocesser, hvor du vil indgå i et tæt samarbejde med kontorets øvrige medarbejdere. Kontoret har en central rolle i styrelsen og har overordnet ansvar for at udvikle og drive den eksterne kommunikation til borgere og virksomheder om de offentlige ejendomsvurderinger. Kommunikationsopgaverne spænder vidt lige fra breve til boligejerne over artikler på hjemmesider til handlingsanvisende kommunikation på en selvbetjeningsportal. Vi er samtidig involveret i en række udviklingsprojekter og i den konkrete kravstilling og udvikling af styrelsens nye selvbetjeningsportal.

Vi er et kontor på omkring 15 personer med vidt forskellige profiler og opgaver. Vi samles om passionen for at sætte modtageren i centrum og gøre en forskel.

Ansøgning og kontakt
Ansøgning med CV og eksamenspapirer bedes sendt via linket ”Søg stillingen” senest søndag den 8. august 2021. Vi indkalder til samtaler løbende. Vi forventer at holde samtaler i uge 32 og 33. Der vil indgå en logik- og personanalyse i ansættelsesforløbet.

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef i Borgerkommunikation og Forretningsprocesser Stine Schmidt Raaholt på tlf. 30 70 47 66 eller mail [email protected].

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten (AC), overenskomst for kontorfunktionærer, laboranter og It-medarbejdere (HK) eller overenskomst for fuldmægtige m.fl. (DTS) i Skatteministeriet. Du bliver ansat i Skatteministeriet med tilhørende institutioner.

Din arbejdsplads er placeret i Ny Østergade 9-11, 4000 Roskilde.

Forud for ansættelse indhentes referencer og straffeattest, og du kan forvente et testforløb efter 1. samtale.

Vi opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Kommunikationsmedarbejder", og befinder sig i kategorien "Kommunikation, marketing, salg".

Arbejdsstedet er beliggende i Roskilde.

Jobbet er oprettet på vores service den 9.7.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Kommunikationsmedarbejder
  • Roskilde
  • Søndag den 08. august 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som kommunikationsmedarbejdere i Roskilde

Herunder ser du udviklingen i udbudte kommunikationsmedarbejder i Roskilde over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal kommunikationsmedarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte kommunikationsmedarbejdere i Roskilde over tid

Dato Alle jobs som kommunikationsmedarbejdere
7. september 2024 6
6. september 2024 6
5. september 2024 5
4. september 2024 5
3. september 2024 5
2. september 2024 5
1. september 2024 4
31. august 2024 5
30. august 2024 4
29. august 2024 5
28. august 2024 4
27. august 2024 5
26. august 2024 5
25. august 2024 3
24. august 2024 5
23. august 2024 5
22. august 2024 5
21. august 2024 4
20. august 2024 1
19. august 2024 1
18. august 2024 1
17. august 2024 1
16. august 2024 1