Chefkonsulent til politikudvikling og ministerbetjening

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Freelance - Esbjerg

I Sikkerhedsstyrelsen arbejder vi igennem markedsovervågning og tilsyn for at skabe et sikkert samfund og en tryg hverdag for borgere og virksomheder. Sikkerhedsstyrelsen er en del af Erhvervsministeriet og har ansvar for teknisk sikkerhed i Danmark.

Har du lyst til at bidrage til at finde løsninger på vigtige dagsordner inden for dette felt, hvor digitalisering og internationalt arbejde er en naturlig del af opgaverne?

Så søger vi en politisk begavet chefkonsulent, der både kan være med til at eksekvere på vores strategiske ambitioner, og som kan varetage politikudvikling, internationalt arbejde, særligt i relation til EU, projektledelse og forskellige udviklingsopgaver for direktionen. Politik, digitalisering, vækstvilkår og forbrugersikkerhed er alle vigtige elementer i opgaverne, og du evner at balancere interesserne, så vores opgaver skaber værdi for samfundet og vores kunder.

Du bliver en del af afdelingen Politik og Kommunikation, der tæller 19 medarbejdere med reference til kontorchef Karen Dahl Nielsen. I Politik-teamet er vi 11 personer, som deler en passion for at arbejde med politikudvikling i både dansk og EU-sammenhæng – og for at være ganske tæt på dér, hvor beslutninger bliver truffet.

Hvad forventer vi af dig?
Vi vil meget gerne høre fra dig, hvis du formår at finde innovative løsninger på aktuelle politisk udfordringer, og kan knække både tal og analysere i godt samarbejde med dine kollegaer. For hvis du kan hente viden og læring ud af dit gode samarbejde med resten af huset og kombinere det med en veludviklet sans for at bruge data – kan du berige ministerområdet og organisationen med faglige perspektiver og skarpe politiske oplæg.

Med andre og lidt flere ord passer du perfekt til stillingen, hvis du kan genkende dig selv i denne firkløver:

  • Du har politisk indsigt og forståelse langt over gennemsnittet. Du agerer hjemmevant i det politiske system og dermed også i din rolle som embedsmand og i samarbejdet med forskellige interessenter. Når du arbejder med politikudvikling og ministerbetjening, gør du det på et tårnhøjt niveau. Du formår at indsamle viden, involvere interessenter og perspektivere til aktuelle politiske kontekster – uanset om det er i dansk eller international sammenhæng.
  • Du har gennemslagskraften til at gå foran. Du er fuld af initiativ, så du venter aldrig på, at andre sætter dig i sving. Tværtimod er dit drive så stort, at det virker naturligt for dig at tage teten – også hvis du skal forhandle direktiver og forordninger i EU, eller du skal lede et stort europæisk projekt. Hvis du er i tvivl om noget, så spørger du, og hvis noget virker ulogisk, så udfordrer du. Du sender også gerne strategiske idéer i omløb højere oppe i organisationen, for du ved, at du har gode chancer for at brænde igennem med dem
  • Du er en skarp formidler. Du kan formidle tungt fagligt stof, så dine modtagere er helt med på budskabet efter at have hørt eller læst din introduktion. Og uanset om du taler med eller skriver til kollegaen, chefen eller ministeren, så kommunikerer du klart og imødekommende – og med udgangspunkt i din modtagers viden og behov.
  • Du ved, at samarbejde er den bedste strategi. Du kan begå dig på alle niveauer i organisationen, og du er vellidt for det. Du møder dine kollegaer med en grundholdning om, at I spiller hinanden gode gennem sparring og videndeling – også når det gælder digitalisering og data. Du ved nemlig, at det giver stor værdi, når I tænker det ind i opgaveløsningen.

Vi forestiller os, at du er cand.scient.pol., cand.polit., cand.scient.adm. eller noget i den dur. Du har solid erfaring med udvalgs- og sekretariatsbetjening, politikudvikling og interessenthåndtering fra en politisk styret organisation.

Vi vil gerne have dig som ny kollega fra den 1. november 2021.

Hvad kommer du til at lave?
Du kommer tæt på direktion, departement og i sidste ende erhvervsministeren, og du er med til at udvikle politik inden for vores ressort. Dermed bidrager du også til vores målsætning om, at Danmark er et attraktivt land at drive virksomhed i og et trygt sted at være forbruger i.

Din arbejdsdag vil især gå med:

  • Betjening af minister og direktion. En fast del af driften i Politik er direktionsbetjening. Du kommer bl.a. til at lave sagsfremstillinger og oplæg for direktionen – med vores nye strategi og politiske mærkesager in mente. Du skal også varetage ministerbetjening på flere af styrelsens tekniske områder: Du skal svare på udvalgsspørgsmål eller henvendelser fra borgere, og du skal klæde ministeren på til at håndtere spørgsmål om fx fyrværkeri, værnemidler eller hvad Brexit betyder for Sikkerhedsstyrelsens kunder. Du kommer også til at besvare høringer i forbindelse med fx grund- og nærhedsnotater, når EU udarbejder lovforslag.
  • Internationalt arbejde. Du følger med i kalenderen i EU, og du kender de store linjer i de EU-politiske dagsordner. Det kan blive dig, der forhandler direktiver for Sikkerhedsstyrelsen eller tager ordet, når vigtige problemstillinger skal drøftes med kommissionen eller andre medlemsstater. Du sparrer også med kolleger, der repræsenterer Danmark i AdCo-grupper mv., om at omsætte komplekse og tekniske problemstillinger til muligheder og udfordringer for dansk politik og erhvervsliv.
  • Projektledelse. Vores team indgår i mange tværgående opgaver i styrelsen, hvor vi er garant for den politiske og strategiske vinkel. Som projektleder skal du bl.a. stå i spidsen for at lede tværeuropæiske joint actions – eller for interne projekter, hvor vi fx udviklinger nye digitale værktøjer til brug i markedsovervågning. Alle opgaver kræver, at du til stadighed bruger tid på både at pleje styrelsens interessentlandskab, samarbejdet med faglige organisationer og kontakten til de europæiske samarbejdspartnere.

Ansøgning
Send din ansøgning via link på www.sik.dk senest den 24. september kl. 12.00. Vi forventer at afholde 1. samtaler den 27. september og 2. samtaler den 29. september. Du ansættes som special- eller chefkonsulent efter AC-overenskomst i overensstemmelse med din erfaring og kvalifikationer med tiltrædelse pr. 1. november 2021.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at ringe til kontorchef Karen Dahl Nielsen på 25 10 39 10 eller specialkonsulent Martin Lykkeskov Bahr på 25 10 39 41.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Vi ønsker en arbejdsplads, der afspejler det omgivende samfund. Derfor opfordrer vi alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Konsulent", og befinder sig i kategorien "Kommunikation, marketing, salg".

Arbejdsstedet er beliggende i Esbjerg.

Jobbet er oprettet på vores service den 10.9.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Konsulent
  • Esbjerg
  • Fredag den 24. september 2021

Lignende jobs

  • Konsulent i Esbjerg

    <p>Do you want to push the boundaries of your profession and develop your excellence in an open, collaborative, and empowering culture?</p><p>If this sounds like you and you’re cu..
    • Konsulent
    • Esbjerg
    Få mere info
  • Konsulent i Vejle

    [xxxxx] is excited to partner with GPV Group, a global leader in electronics and mechatronics, to find a highly skilled Senior D365 Finance Consultant. This is your opportunity to join a dynam..
    • Konsulent
    • Vejle
    Få mere info
  • Konsulent i Esbjerg

    Konsulent søges til organisation/virksomhed i 6700 Esbjerg
    • Konsulent
    • Esbjerg
    Få mere info
  • Konsulent (freelance) i Sønderborg

    The process automation team is a cross-functional IT/business organisation responsible for governing the setup and for implementing new solutions through an agile process. We want to strengthen and..
    • Konsulent
    • Sønderborg
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som konsulenter i Esbjerg

Herunder ser du udviklingen i udbudte konsulent i Esbjerg over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal konsulenter.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte konsulenter i Esbjerg over tid

Dato Alle jobs som konsulenter
2. juli 2024 2
1. juli 2024 2
30. juni 2024 2
29. juni 2024 2
28. juni 2024 2
27. juni 2024 2
26. juni 2024 2
25. juni 2024 2
24. juni 2024 2
23. juni 2024 2
22. juni 2024 2
21. juni 2024 2
20. juni 2024 2
19. juni 2024 2
18. juni 2024 2
17. juni 2024 2
16. juni 2024 2
15. juni 2024 2
14. juni 2024 3
13. juni 2024 3
12. juni 2024 2
11. juni 2024 2
10. juni 2024 2
9. juni 2024 2
8. juni 2024 2
7. juni 2024 1
6. juni 2024 1
5. juni 2024 1
4. juni 2024 1
3. juni 2024 1
2. juni 2024 1