Virksomheds- og uddannelseskonsulenter til Ungeenheden

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Fyn

Ungeenheden søger virksomheds- og uddannelseskonsulenter til fortsat talentudvikling af unge ledige uden kompetencegivende uddannelser. Vi søger pr. 1. januar 2020 fire konsulenter til at varetage og udvikle den virksomheds- og uddannelsesrettede indsats sammen med unge på uddannelseshjælp på deres vej mod uddannelse eller job.

Den ene stilling er tidsbegrænset med ansættelse i perioden 1. januar til 31. december 2020, mens de tre andre stillinger er faste. Alle stillingerne er på 37 timer ugentligt.

Om de unge


De unge ledige i Ungeenheden er en sammensat gruppe af unge på forskellige niveauer i forhold til job og uddannelse. Målgruppen for denne indsats er de unge, som oplever at have forskellige sociale eller personlige udfordringer, der kan stå i vejen for, at de bliver klar til uddannelse og job. For en del af målgruppen er der behov for en meget understøttende indsats.

Der kan for konsulenterne også være opgaver i forbindelse med den sammenhængende kommunale ungeindsats (KUI) for alle unge fra 15 år i Assens Kommune mod uddannelse. Herunder også samspillet med Den Forberedende Grunduddannelse og ungdomsuddannelserne. Målgruppen er f.eks. unge i udskolingen, unge på vej mod og i ungdomsuddannelserne, eller unge som har behov for forberedende aktiviteter på vej mod uddannelse og job.

Du kan formidle veje til job og uddannelse


Som virksomheds- og uddannelseskonsulent bliver du en del af beskæftigelsesteamet i Ungeenheden. Talentudviklingen af de unge sker derfor i samarbejde med beskæftigelsessagsbehandlere og vejledere i Ungeenheden. I det samspil udvikles de unge, så de tror på, at de kan bruge netop deres talenter til at få en uddannelse eller job.

Du skal være opsøgende i forhold til de ledige unge og skabe motivation til samspillet med virksomheder eller uddannelsesinstitutioner, som en vej til at opnå deres mål. Du skal møde de unge enkeltvis, men du skal også samle de unge i grupper og facilitere fælles formidling af konkrete job og veje mod uddannelse.

Relationsarbejdet er et vigtigt redskab i Ungeenheden for at skabe tillid og tro hos de unge. Vi tør gå langt for de unge, og det er ikke altid den lige vej. De unge skal kunne mærke, at vi vil hjælpe dem med at gøre en forskel og vise dem vejen til uddannelse/arbejde.

Du skaber jobåbninger


Vi tror på, at erfaringer, som skabes i de levede liv på virksomheder, giver de unge tro på og ansvar for deres egne muligheder. Derfor skal den virksomhedsrettede indsats spille en langt mere aktiv rolle i vores indsats for og med de unge. Du bliver spydspids i denne udvikling.

Derfor skal du have blik for udviklingen på arbejdsmarkedet og fokusere på områder med arbejdskraftbehov. Du skal kunne skabe jobåbninger, der klart gør en forskel for den unge og virksomheden. Det skal være jobåbninger, som den unge kan udvikle sig i, og virksomhederne skal være villige til at betale for de kompetencer, de unge optræner hos dem.

Du har gerne erfaring med etablering af mesterlæreaftaler, herunder vejledning til virksomhederne og de unge, og du er lidt af en netværker, der formår at bringe f.eks. lokalsamfund, boligforeninger, frivillige organisationer, idrætsforeninger i spil til gavn for de unge.

I det virksomhedsrettede felt vil du selvfølgelig samarbejde med øvrige virksomhedskonsulenter i Assens Kommune, men du har opfølgningen på, at plan og aftale følges i virksomhedsfeltet.

Dine funktioner i jobbet


Du skal være det positive og vedholdende blik på de ledige unge, så deres talenter bliver tydelige.

Derfor skal du:

  • opbygge en tillidsfuld relation til de unge og oversætte deres behov og ønsker til konkrete tiltag, der skaber positiv forandring
  • være udadvendt, fleksibel og tilgængelig, så de unge kan få hjælp, når de har behov
  • kunne coache individuelt og facilitere gruppeforløb, der får de unge til at se positivt på egne evner og tænke i muligheder frem for begrænsninger
  • udvikle den virksomhedsrettede indsats og gå nye veje sammen med dine kollegaer i Ungeenheden
  • prioritere sparring med dine kolleger i Ungeenheden, så I gør hinanden bedre
  • opsøge og etablere jobåbninger, uddannelsesaftaler, praktikker m.v
  • lave det rette match, etablere de konkrete aftaler og sikre opfølgning
  • vejlede virksomheder og de unge om muligheder og udføre de administrative opgaver i samarbejdet mellem Ungeenheden og virksomheder.

Din uddannelsesmæssige baggrund er ikke så afgørende, men du skal have erfaring med den virksomhedsrettede og understøttende indsats for unge mellem 18 og 29 år. Det er også en klar fordel, hvis du har erfaring med vejledning om erhvervs- og ungdomsuddannelser og opsøgende virksomhedskontakt samt har kendskab til muligheder og rammer i den nye beskæftigelsesindsats - jfr. regelforenklingen i Lov om Aktiv Beskæftigelsesindsats (LAB).

Det afgørende er din tilgang til de unge, og at du er indstillet på at være fleksibel og tilgængelig, så de unge kan få hjælp, når der er behov.

Med dine kompetencer må du også meget gerne kunne udfordre os og måske bringe alternative veje i spil for at hjælpe bedst muligt.

Løn og ansættelsesvilkår


Løn og ansættelsesforhold sker i henhold til gældende overenskomst og ud fra reglerne om lokal løndannelse. Vi gør opmærksom på, at straffeattest skal indhentes, inden ansættelse kan finde sted. Straffeattest skal du selv indhente digitalt med NemID på www.borger.dk eller www.politi.dk.

Vil du vide mere


Du er velkommen til at kontakte afdelingsleder, Trine Wittrup, på tlf. 64 74 64 41 eller faglig koordinator, Anne Kathrine Skræp, på tlf. 64 74 69 11, hvis du ønsker yderligere information om stillingerne.

Ansættelsessamtaler forventes afholdt den 25. november 2019, og du må forvente at blive indkaldt via mail eller telefon i starten af uge 47.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning!


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Konsulent", og befinder sig i kategorien "Kommunikation, marketing, salg".

Arbejdsstedet er beliggende på Fyn

Jobbet er oprettet på vores service den 7.11.2019, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Konsulent
  • Fyn
  • Mandag den 18. november 2019

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som konsulenter på Fyn

Herunder ser du udviklingen i udbudte konsulent i Fyn over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal konsulenter i Fyn.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte konsulenter i Fyn over tid

Dato Alle jobs som konsulenter
20. september 2024 26
19. september 2024 26
18. september 2024 25
17. september 2024 24
16. september 2024 23
15. september 2024 24
14. september 2024 23
13. september 2024 23
12. september 2024 22
11. september 2024 22
10. september 2024 23
9. september 2024 23
8. september 2024 24
7. september 2024 24
6. september 2024 24
5. september 2024 22
4. september 2024 21
3. september 2024 21
2. september 2024 20
1. september 2024 22
31. august 2024 20
30. august 2024 20
29. august 2024 20
28. august 2024 21
27. august 2024 19
26. august 2024 21
25. august 2024 21
24. august 2024 22
23. august 2024 21
22. august 2024 21
21. august 2024 20