Ledende chefkonsulent til Grønt Nationalregnskab

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Freelance - København Ø

Brænder du for at skabe resultater gennem andre og har du lyst til at være en del af kontorledelsen i Nationalregnskab i Danmarks Statistik, så har du muligheden nu.

Danmarks Statistik søger en ledende chefkonsulent (chefkonsulent med personaleansvar) til kontoret Nationalregnskab. Vi søger en person, der er dygtig til ledelse og samarbejde, som kan motivere, også når der skal ske forandringer og prioriteres. Samtidig søger vi en person, som har viden om og interesse for statistik – særligt grønt nationalregnskab, som du får ansvaret for.

Det grønne nationalregnskab oplever en stadigt stigende efterspørgsel efter data, der understøtter fx klimadebatten. I bestræbelserne på at kunne tilgodese dette udvider vi med en leder, som har dette som sit ansvarsområde.

Lidt om kontoret
Kontoret Nationalregnskab er vi pt. 38 medarbejdere, der i fællesskab udarbejder Danmarks to nationalregnskaber (det økonomiske og det grønne). Vi belyser økonomiens udvikling bl.a. gennem vores kvartalsvise nationalregnskaber. Derudover udarbejder vi et af verdens mest detaljerede sæt af tilgangs- og anvendelsesmatricer. Matricerne danner grundlag for opgørelsen af bl.a. bruttonationalproduktet (BNP), den økonomiske vækst, produktiviteten og andre centrale variable, der beskriver den økonomiske udvikling og strukturen i økonomien. Der er stort fokus på resultaterne og vores statistik anvendes bredt af ministerier, interesseorganisationer, forskningsverdenen og medierne.

Kontoret er organiseret i fem sektioner, og opgaverne løses i et samarbejde på tværs af disse sektioner, ligesom der er talrige samarbejdsflader i forhold til andre kontorer i Danmarks Statistik. Kontoret har nationalt samarbejde med en lang række ministerier og styrelser, samt et omfattede internationalt samarbejde. Kontorets driftsopgaver er nemlig i stor udstrækning fastlagt ved EU-forordningskrav. Derfor er mange medarbejdere i kontoret enten direkte eller indirekte i løbende kontakt med Eurostat og deltager i møder i især EU-sammenhæng. Derudover er der møderelationer med bl.a. OECD, via nordisk samarbejde og international rådgivning.

Organisering
Nationalregnskab er en del af afdelingen for økonomisk statistik, hvor også Offentlige finanser, Priser og Forbrug, Udenrigsøkonomi og den økonomiske model ADAM er placeret.

Du vil indgå i afdelingsledelsen i Økonomisk Statistik og i Danmarks Statistiks chefgruppe.

Arbejdsopgaver
Du får ledelsesansvaret for den sektion i kontoret, der laver det grønne nationalregnskab, herunder personaleansvaret for de 10 medarbejdere, der pt. er i sektionen. Det grønne nationalregnskab rummer delregnskaber om energi, emissioner, materialer og affald, vand, arealer og naturressourcer (se mere på www.dst.dk/groentnr). Sektionen har også ansvaret for input-output tabeller for den danske økonomi og modelberegninger baseret på disse, fx fodaftryksberegninger.

Du vil få en hovedrolle i at sikre produktion og udvikling af disse delregnskaber – fra indsamling af kilder, over kvalitetssikring, beregninger og analyser og til formidling og dokumentation af resultaterne. Det grønne nationalregnskab er et relativt nyt statistikområde med meget udviklingsarbejde ift. fx at integrere nye kilder, sikre at vores metoder følger internationale retningslinjer og bringe regnskaberne i spil gennem fx analyser og afledte beregninger. Samtidig har vi fokus på at skabe robuste og effektive produktionsprocesser og –systemer.

En anden vigtigt arbejdsopgave er, at sikre gode relationer til vores samarbejdspartnere både nationalt og internationalt. På det nationale plan arbejdes der fx i øjeblikket tæt sammen med den grønne regnemodel, Grønreform, om at tilvejebringe datagrundlaget til denne.

Som ledende chefkonsulent indgår du i et tæt samarbejde med kontorchefen og kontorets anden ledende chefkonsulent om opgaverne og samarbejdet i kontoret. Du refererer til kontorchefen, der også har det overordnede faglige ansvar for alle de opgaver, der løses i kontoret.

Kvalifikationer
Du skal grundlæggende have lyst til og gode kvalifikationer for at engagere dig i ledelsesopgaver.

Både når det gælder:

  • at indgå i tværgående samarbejde – internt såvel som eksternt - med henblik på at opnå Danmarks Statistiks strategiske målsætninger
  • at skabe forståelse hos medarbejderne for, hvad kerneopgaven reelt er og sætte standarder for løsningen af denne;
  • at sparre med medarbejderne og få projekter og faglige resultater godt i hus;
  • at bruge ressourcerne på en effektiv måde;
  • at udvikle processer og samarbejdsformer
  • at udvikle dine medarbejdere til at løse nye og ofte mere komplekse opgaver;
  • at få mennesker til at trives og være produktive sammen;

Vi lægger vægt på, at du har gode kommunikative evner, så du kan bidrage til, at de statistikprodukter, som det grønne nationalregnskab producerer, er og forbliver relevante i samfundsdebatten.

Det vil være en fordel, hvis du allerede har en vis erfaring med fagligheden bag statistikproduktion. Og da det grønne nationalregnskaber en del af det makroøkonomiske statistikområde, vil det være en fordel for dig, hvis du har en uddannelse med et økonomisk indhold.

Ved besættelse af stillingen bliver der lagt vægt på, at du:

  • er god til at arbejde sammen med andre og har respekt for andres forskelligheder og kompetencer;
  • har ledelseserfaring og gerne uddannelse som leder eller før-leder;
  • arbejder selvstændigt og initiativrigt;
  • formulerer dig godt skriftligt og mundtligt på både dansk og engelsk;
  • bidrager til et åbent og tillidsfuldt arbejdsmiljø, hvor vi hjælper hinanden til at nå institutionens målsætninger.

Løn og ansættelse
Ansættelsen sker efter AC-overenskomstens regler om chefkonsulenter med personaleledelse.

Der vil blive brugt personlighedstest i rekrutteringsprocessen. Det er Statens Center for Rekrutteringstest (SCR), som udfører testene. Ved at indsende din ansøgning giver du samtidig samtykke til, at dine oplysninger kan tilgås af SCR, hvis du indkaldes til 2. samtale og dermed til test.

Kontakt og ansøgning
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Henrik Sejerbo Sørensen, [email protected], tlf. 3917 3061 eller afdelingsdirektør Kirsten Balling, [email protected], tlf. 3917 3911.

Og har du har lyst til at tage udfordringen op og yde dit engagerede bidrag til ledelsen i Danmarks Statistik? Så send os din ansøgning, eksamenspapirer og CV mv. ved at klikke på knappen ”søg stillingen” nedenfor. Hvis du er tjenestemand stiles ansøgningen til Dronningen.

Kort om Danmarks Statistik
Danmarks Statistik er den centrale myndighed for den danske statistik, placeret i Indenrigs- og Boligministeriet. Vi indsamler, bearbejder og offentliggør statistiske oplysninger om samfundsforhold. Vi er cirka ansatte og er en familievenlig arbejdsplads med gode udviklingsmuligheder. Få et hurtigt overblik over Danmarks Statistik på www.dst.dk.

Se vores medarbejdervideo her: https://youtu.be/UanDN4JQ5us

Du kan følge os på LinkedIn

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Konsulent", og befinder sig i kategorien "Kommunikation, marketing, salg".

Arbejdsstedet er beliggende i København Ø.

Jobbet er oprettet på vores service den 24.9.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Konsulent
  • København Ø
  • Torsdag den 07. oktober 2021

Lignende jobs

  • Konsulent i København

    <p>Are you passionate about building a successful career in the field of business consulting and sustainability, and are you motivated to contribute actionable insights to business leaders? I..
    • Konsulent
    • København
    Få mere info
  • Konsulent i København

    [xxxxx]s track-record over vundne kontrakter i offentlige udbud og private konkurrenceudsættelser er uden sammenligning, og vi søger lige nu en kollega, der med sine stærke kommercielle og jur..
    • Konsulent
    • København
    Få mere info
  • Konsulent i København

    <p>Do you want to be at the heart of the green energy transition, enabling offshore wind developments to meet global and national net zero targets? Are you looking to bring your expertise and..
    • Konsulent
    • København
    Få mere info
  • Konsulent i København S

    <p>Are you passionate about leveraging data to drive People and Total Rewards excellence and excited by turning data into actionable insights that shape strategic decisions? Are you eager to .
    • Konsulent
    • København S
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som konsulenter i København Ø

Herunder ser du udviklingen i udbudte konsulent i København Ø over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal konsulenter.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte konsulenter i København Ø over tid

Dato Alle jobs som konsulenter
30. juni 2024 5
29. juni 2024 5
28. juni 2024 5
27. juni 2024 5
26. juni 2024 5
25. juni 2024 5
24. juni 2024 5
23. juni 2024 5
22. juni 2024 5
21. juni 2024 5
20. juni 2024 4
19. juni 2024 4
18. juni 2024 2
17. juni 2024 2
16. juni 2024 3
15. juni 2024 3
14. juni 2024 3
13. juni 2024 3
12. juni 2024 3
11. juni 2024 4
10. juni 2024 4
9. juni 2024 4
8. juni 2024 4
7. juni 2024 4
6. juni 2024 4
5. juni 2024 4
4. juni 2024 4
3. juni 2024 3
2. juni 2024 3
1. juni 2024 3
31. maj 2024 3