Stortrives du i spændfeltet mellem politik, jura og internationalt samarbejde?

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Freelance - Taastrup

Patent- og Varemærkestyrelsen søger erfaren konsulent med politisk og juridisk erfaring, der vil være med til at skabe rammerne for Patent- og Varemærkestyrelsens vision: Europas bedste IP miljø for erhvervslivet?

Er du sulten efter at sætte en dagsorden, og vil du bidrage til virksomheders innovation og vækst ved at synliggøre værdien af patenter, varemærker og designrettigheder? Og har du lyst og evner for at bidrage til vores internationale arbejde sammen med dygtige og engagerede kollegaer? Så er du måske vores nye konsulent til Center for politik, jura og internationalt arbejde.

Vi søger en engageret medarbejder, der vil være med til at lægge sporene til de kommende års politik og aktiviteter inden for innovation, teknologi og IP-rettigheder.

Et alsidigt og udadvendt job

Du bliver del af et travlt og dedikeret center på 15 medarbejdere med høj faglighed og stærke ambitioner. Vi har en stor berøringsflade med resten af styrelsen, ministeriet og mange eksterne samarbejdspartnere i Danmark, Europa og tredjelande.

I de kommende år vil vores fokus navnlig være på at forhandle og implementere lovgivning og initiativer, der følger af Europa-Kommissionens IP Action Plan, samt på at understøtte små virksomheder og iværksætteres muligheder for at bidrage til vækst og bæredygtig omstilling ved at kommercialisere deres innovation og teknologi. Herudover har vi et stigende fokus på, hvordan IP-rettigheder og innovation kan bidrage til den grønne omstilling. Din rolle bliver bl.a. at være en drivende kraft i vores arbejde med at udvikle og implementere erhvervs- og innovationspolitiske initiativer både nationalt og internationalt.

De præcise arbejdsopgaver vil afhænge af din profil, men de vil navnlig kunne omfatte følgende:

  • Forhandle og implementere lovgivning og initiativer i Europa-Kommissionens IP Action Plan, herunder forestå relevante processer i forhold til Folketinget, m.v.
  • Være det centrale kontaktpunkt for styrelsens samarbejde med det europæiske varemærkekontor (EUIPO) i Alicante.
  • Bidrage til styrelsens politiske og strategiske udviklingsarbejde.
  • Bidrage til styrelsens internationale projekter i f.eks. Indien og Brasilien samt til det løbende arbejde i Europa-Kommissionen, EUIPO, EPO (det europæiske patentkontor), WIPO (FN’s agentur for immaterielle rettigheder) og bilaterale samarbejder med 3. lande.
  • Bidrage til styrelsens nationale arbejde med SMV-politik, herunder i relation til Erhvervsministeriet samt eksterne samarbejdspartnere i form af ministerier, styrelser, universiteter, erhvervsorganisationer, m.v.

Da stillingen indebærer en bred international kontaktflade, må der forventes en del rejseaktiviteter.

Hvad forventer vi af dig?

Vi forestiller os, at du har en baggrund fra en politisk styret organisation som fx et departement eller en styrelse, men den rette kandidat kan også have en baggrund fra en interesseorganisation eller en privat virksomhed. Det vigtigste er, at du har flere års erfaring med at arbejde i spændfeltet mellem politik og jura. Du har ideelt set en juridisk uddannelse som fx cand.jur., cand.merc.jur,, el.lign., men du kan også have en anden kandidatuddannelse, som er suppleret med erfaringer med juridisk arbejde, lovproces, etc. Du har gerne både national og international erfaring, men det vigtigste er, at du befinder dig godt i det politisk-juridiske krydsfelt mellem erhvervsliv, politik og samfund, og at du har lyst til at arbejde med tværgående processer både internationalt, nationalt og inden for organisationen. Det er vigtigt, at du trives i en enhed, hvor ikke alle rammer er klart definerede, og hvor du forventes at tage ansvar og drive udviklingen.

Vi lægger vægt på, at du:

  • Har en solid baggrund i politisk og juridisk arbejde.
  • Besidder et højt fagligt niveau og er vant til at tage ansvar og udvise initiativ.
  • Arbejder strategisk, målrettet og er skarp i din håndtering af processer og interessenter.
  • Har en god portion nysgerrighed og kan omsætte fagligt kompleks viden til klar tale – både mundtligt og skriftligt.
  • Er udadvendt og befinder dig godt i en international, relationsopbyggende rolle.

Om os

Patent- og Varemærkestyrelsen er en del af Erhvervsministeriet, og vi bidrager til regeringens erhvervs- og vækstpolitik ved at hjælpe virksomheder med at gøre ideer til gunstig forretning. Vi er en organisation, hvor kommunikation er højt prioriteret, og hvor enheden er centralt placeret.

Vi har flekstid med mulighed for at arbejde hjemme. Vi har en kantineordning med mulighed for at købe mad med hjem, motionsrum og en velfungerende personaleforening, hvor det er muligt at møde kolleger på kryds og tværs.

Information

Der er tale om en fuldtidsstilling som konsulent med tiltrædelse snarest muligt. Du ansættes efter overenskomst mellem Finansministeriet og relevant faglig organisation.

Du skal kunne sikkerhedsgodkendes i stillingen.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte en af centerets to enhedschefer Flemming Kønig Mejl (tlf. 5070 6920) eller Rune Lorentzen (tlf. 4189 2752). Oplysninger om løn og ansættelsesvilkår kan fås ved henvendelse til HR-rekrutteringspartner Zenia Lotus Hansen på telefon 9133 7061.

Sådan ansøger du

Søg stillingen via ”Søg stillingen”-knappen nederst i annoncen eller via vores hjemmeside www.dkpto.dk/job. Din ansøgning med CV og eksamenspapirer skal være modtaget senest tirsdag den 14. juni 2022 kl. 12.00.

Vi forventer at afholde 1. samtaler i uge 24 og 25, samt 2. samtaler i uge 26.

Der vil blive anvendt test i rekrutteringsprocessen.

I Erhvervsministeriet tror vi på, at et inkluderende, mangfoldigt arbejdsmiljø styrker opgaveløsningen. Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund og lige muligheder for alle vores jobansøgere. Vi opfordrer alle til at søge stillingen uanset alder, køn, seksualitet, religion eller etnisk tilhørsforhold.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Konsulent", og befinder sig i kategorien "Kommunikation, marketing, salg".

Arbejdsstedet er beliggende i Taastrup.

Jobbet er oprettet på vores service den 1.6.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Konsulent
  • Taastrup
  • Tirsdag den 14. juni 2022

Lignende jobs

  • Consultant/Senior Consultant til BDO's skatteafdel...

    Er skatteret og generationsskifte lige dig? Så klik videre og læs med!Vi søger pt. en Consultant/Senior Consultant til vores skatteafdeling, der arbejder med business tax og generationsskifte på .
    • Konsulent
    • København
    Få mere info
  • Forhandlingskonsulent

    Forhandlingskonsulent HK Kommunal søger forhandlingskonsulent Brænder du for udvikling af det offentlige arbejdsmarked og for at gøre en forskel for HK Kommunals medlemmer, som arbejder i ko..
    • Konsulent
    • København S
    Få mere info
  • Uddannelsespolitisk konsulent

    Uddannelsespolitisk konsulent HK Kommunal søger uddannelsespolitisk konsulent Brænder du for uddannelsespolitik og koblingen til overenskomster og det faglige arbejde? Vil du være med til..
    • Konsulent
    • København S
    Få mere info
  • Strategy Consultant/Associate

    <p>Are you passionate about Strategy Management, keen on bringing your problem-solving skills and experience to shape the strategy of business on a global level?</p><p>If this sou..
    • Konsulent
    • København S
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som konsulenter i Taastrup

Herunder ser du udviklingen i udbudte konsulent i Taastrup over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal konsulenter.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte konsulenter i Taastrup over tid

Dato Alle jobs som konsulenter
4. oktober 2024 4
3. oktober 2024 4
2. oktober 2024 4
1. oktober 2024 4
30. september 2024 4
29. september 2024 3
28. september 2024 3
27. september 2024 3
26. september 2024 3
25. september 2024 3
24. september 2024 3
23. september 2024 3
22. september 2024 3
21. september 2024 3
20. september 2024 3
19. september 2024 3
18. september 2024 2
17. september 2024 2
16. september 2024 2
15. september 2024 2
14. september 2024 2
13. september 2024 2
12. september 2024 2
11. september 2024 1
10. september 2024 1
6. september 2024 1
5. september 2024 1
4. september 2024 1