Er du vores nye Office manager/sekretær with a twist?

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Hellerup

JOBBET
Accura har stor succes med at rådgive dansk og internationalt erhvervsliv samt offentlige myndigheder, og vi er konstant i bevægelse. Vi har en fokuseret strategi, og rådgiver primært om transaktioner og andre komplekse opgaver. Pr. 1. januar 2022 etablerer vi en ny afdeling, med fokus på at rådgive såvel nationale som internationale kunder indenfor vedvarende energi.

Derfor er vi på udkig efter en Office manager, som bliver omdrejningspunkt for vores ambitiøse team i Århus, bestående af ca. 15 nationale og internationale jurister.

Som Office manager får du en central koordinerende rolle i afdelingen og vi kan love dig en arbejdsplads med god energi og internationalt islæt. Du vil foruden sekretær- og supportopgaver for teamets jurister være ansvarlig for blandt andet afregningsprocesser, koordinering af møder, arrangementer og rejser, daglige drift af kontoret inkl. let IT-support (på applikationsniveau), samt forberedelse og praktik i forbindelse med teamets sager. Du skal have lyst til og kunne begå dig godt på både dansk og engelsk. Stillingen er nyoprettet og der vil derfor være god mulighed at være med til at forme den. Vi forventer en månedlig rejsedag til kontoret i Hellerup.

Men vigtigst af alt, så skal du være en holdspiller, med et stærkt drive og lyst til at blive en del af et dynamisk team, der arbejder benhårdt for vores klienter og kobler Århus og Hellerup og hele verden sammen.

Din ugentlige arbejdstid er som udgangspunkt 37 timer, ekskl. frokost. Stillingen kræver fleksibilitet i forhold til planlægning af din arbejdsdag.

VI TILBYDER
Accura tilbyder et kompetencegivende job i en ung og spændende virksomhed med flad organisation og godt 330 medarbejdere, hvor faglig og personlig udvikling prioriteres højt.

Vi har attraktive løn- og ansættelsesvilkår med overtidsbetaling. Vi tilbyder efteruddannelse igennem Accura Academy. Du deltager i vores obligatoriske pensions- og sundhedsordning og har mulighed for at tilmelde dig diverse lønnedgangsordninger. Derudover har vi en fantastisk frokostordning, moderne faciliteter og sociale arrangementer.

OM DIG

  • Du har erfaring fra en lignende stilling
  • Du er stærk på dansk og engelsk, både i tale og på skrift
  • Du er superbruger i Office pakken
  • Du har flair for IT
  • Du har flair for tal
  • Du stortrives i en koordinerende rolle, elsker at blive udfordret og er ikke bange for at have mange bolde i luften
  • Du er servicemindet, procesorienteret, initiativrig og selvkørende


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Kontorassistent", og befinder sig i kategorien "Kontor, handel og service".

Arbejdsstedet er beliggende i Hellerup.

Jobbet er oprettet på vores service den 11.10.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Kontorassistent
  • Hellerup

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som kontorassistenter i Hellerup

Herunder ser du udviklingen i udbudte kontorassistent i Hellerup over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal kontorassistenter.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte kontorassistenter i Hellerup over tid

Dato Alle jobs som kontorassistenter
29. september 2024 2
28. september 2024 2
27. september 2024 2
26. september 2024 2
25. september 2024 2
24. september 2024 2
23. september 2024 2
22. september 2024 2
21. september 2024 2
20. september 2024 2
19. september 2024 2
18. september 2024 1
17. september 2024 1
16. september 2024 1
15. september 2024 1
14. september 2024 1
13. september 2024 1
12. september 2024 1
11. september 2024 1