Nordjyske Museer søger engagerede guider til Vikingemuseet Fyrkat

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Aalborg

Er du vild med vikingetiden, arkæologi og de helt store historier? Får du en god energi af at møde gæster fra hele verden? Og har du lyst til at vække begejstring hos de besøgende.

Så skal du overveje at blive guide på Vikingemuseet Fyrkat.

Om Vikingemuseet Fyrkat

De fem danske ringborge blev i 2023 udnævnt til UNESCO verdensarv som et samlet hele. Alle bygget på foranledning af vikingekongen Harald Blåtand. Ringborgene er fortællingen om de første danske konger, kristningen af danerne, kampen om magten og dannelsen af et dansk rige. På Vikingemuseet Fyrkat formidler vi den fortælling gennem landskab, bygninger, udstillinger og et levende miljø, hvor vi genskaber dagligdagen for de mennesker, som levede på ringborgenes tid.

Ud over selve ringborgen Fyrkat, der ligger i et naturskønt område ved Hobro, består museet dels af den istandsatte Fyrkat Møllegård, der fungerer som velkomstcenter, billetsalg og er et kommende udstillingssted, og dels af en rekonstrueret vikingegård ca. en kilometer derfra. Stederne er forbundne af vandrestier, som er knyttet til Hærvejen, Hobro by og Panoramaruten.

Vi søger dig som

Vi søger dig, som har en fortæller i maven og brænder for at formidle til andre. Du kan være studerende eller uddannet inden for arkæologi, pædagogik, undervisning, historie, dramaturgi og lignende. Det vigtige er, at du er en levende og engageret formidler, der kan gøre historien interessant og relevant for forskellige aldersgrupper.

Hvis du er selvstændig og ansvarsbevidst, praktisk orienteret og fleksibel med mødetider, matcher du profilen.

Som guide skal du være i stand til at sætte dig ind i et givent stofområde og herefter formidle det til mange forskellige målgrupper og aldersklasser. Omvisningerne finder sted på selve ringborgen og Fyrkat Møllegård, og de vil fra sensommeren 2024 også omfatte en ny udstilling. Som guide får du lov til at fordybe dig i historien og mulighed for at formidle direkte til publikum. Vi søger for god oplæring, sparring med dine kollegaer og et aktivt formidlingsmiljø med højt til loftet.

Rundvisningerne er på både dansk og engelsk. Mestrer du tysk, er det en kærkommen bonus. De foregår udendørs, og museet har åbent for besøg fra påsken til og med 31. oktober.

Arbejdsopgaver for guider

  • Formidling af historiske emner til publikum
  • Sørge for tjek af billetter m.m.
  • Evt. give en hånd i butik og billetsalg samt andre praktiske opgaver

Arbejdstid
Hovedparten af arbejdstiden ligger i museet åbningstid – både i hverdage og i weekender. Der kan dog ved særlige forespørgsler forekomme aftenarbejde. Museet er åbent i perioden april til oktober.

Løn og ansættelsesvilkår

Du ansættes ved Nordjyske Museer med løn- og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst.

Stillingen er tidsbegrænset for perioden april til oktober 2024, og det forventes, at du kan arbejde i både hverdage og weekender. Du ansættes som timelønnet guide på fast kontrakt med 10 timer om ugen, men med mulighed for at tage flere omvisninger og arrangementer.

Tiltrædelse lørdag 6. april 2024.

Ansøgning
Send en kort ansøgning (max 1 side) plus dit CV – senest 1. marts 2024.

Du søger ved at følge linket "send ansøgning".

Alle ansøgninger behandles fortroligt og i henhold til gældende GDPR-forordninger.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte teamleder Sara Heil Jensen, tlf. 24 94 77 66

Ansættelsessamtaler forventes afholdt inden 15. marts.

Vi ser frem til at modtage din ansøgning.

Om os
Nordjyske Museer er et statsanerkendt museum med 13 udstillingssteder og dertil yderligere adresser. Arbejdspladsen har cirka 150 fastansatte medarbejdere svarende til ca. 85 fuldtidsstillinger. Vi omsætter årligt for ca. 70-80 mio. kr. Heraf er omtrent 30 % tilskud fra kommuner og stat.

Læs mere på vores hjemmeside: www.nordjyskemuseer.dk

Vores kerneværdier

På Nordjyske Museer giver vi historien liv.

Med udgangspunkt i de autentiske steder, genstande og fortællinger formidler vi vores fælles fortid – både den nære og den, der kigger ud i verden.

Vi skaber indblik og udsyn for vores gæster, så vores forskning bliver nærværende, og formidlingen bliver identitetsskabende.

Vi møder vores gæster i øjenhøjde, og vi har fokus på at give dem og vores mange samarbejdspartnere den bedst mulige service – både på museerne og i det digitale møde.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Kulturmedarbejder", og befinder sig i kategorien "Kommunikation, marketing, salg".

Arbejdsstedet er beliggende i Aalborg

Jobbet er oprettet på vores service den 16.2.2024, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Kulturmedarbejder
  • Aalborg
  • Fredag den 01. marts 2024

Lignende jobs

  • Kordegn ved Hasseris kirke

    Hasseris Kirkes Menighedsråd søger pr 1.3.2025 en positiv og selvstændig kordegn, der vil engagere sig i sognets ve og vel.Vi tilbyder en stilling på 22 timer pr. uge pr 1.3.2025 – en stilling de..
    • Kulturmedarbejder
    • Aalborg
    Få mere info
  • Sognepræst i Budolfi Pastorat, Aalborg Budolfi Dom...

    Stillingen som tjenestemandsansat sognepræst i Budolfi Pastorat, Aalborg Budolfi Domprovsti er ledig til besættelse den 1. marts 2025 eller snarest derefter.Stillingen er en fuldtidsstilling..
    • Kulturmedarbejder
    • Aalborg
    Få mere info
  • Genopslag - Sognepræst i Als-Øster Hurup Pastorat ...

    Stillingen som overenskomstansat sognepræst i Als-Øster Hurup Pastorat og Skelund-Visborg Pastorat, Hadsund Provsti er ledig til besættelse.Stillingen er en fuldtidsstilling.Som ny sognepræst f..
    • Kulturmedarbejder
    • Aalborg
    Få mere info
  • Gravermedhjælper

    En stilling som gravermedhjælper ved Skivum kirkegård, Skivum, Giver og Blære sognes menighedsråd er ledig pr. 1. april 2025. Stillingen er på 25 timer pr. uge. Afhængigt af opgaver og årstid kan .
    • Kulturmedarbejder
    • Nibe
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som kulturmedarbejdere i Aalborg

Herunder ser du udviklingen i udbudte kulturmedarbejder i Aalborg over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal kulturmedarbejdere i Aalborg.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte kulturmedarbejdere i Aalborg over tid

Dato Alle jobs som kulturmedarbejdere
11. januar 2025 4
10. januar 2025 4
9. januar 2025 3
8. januar 2025 1
7. januar 2025 1
6. januar 2025 1
5. januar 2025 1
4. januar 2025 1
3. januar 2025 1

Værd at vide når du søger job som kulturmedarbejder i Aalborg

Drømmer du om at bo og arbejde i en pulserende by med charme og historie? Så kigger du måske mod Aalborg, også kendt som "Nordens Paris". Med et blomstrende erhvervsliv, en levende kulturscene og en fantastisk beliggenhed ved Limfjorden, er Aalborg et attraktivt sted for jobjagten.

Aalborgs erhvervsliv byder på en spændende blanding af tradition og innovation, hvilket afspejles i de største beskæftigelsessektorer. Mens byens maritime historie stadig spiller en vigtig rolle, er der sket en markant udvikling inden for andre områder. Lad os tage et kig på de største arbejdspladser i "Nordens Paris":

Aalborg byder på en række smarte transportløsninger, der gør det nemt og bekvemt at komme rundt i byen og omegnen, uanset om du er til bus, tog, cykel, bil eller alternative former for mobilitet.

At flytte til et nyt sted på grund af et job kræver forberedelse, og Aalborg er ingen undtagelse.

Bydele i Aalborg 

Aalborg består af en række unikke kvarterer, hver med sin egen charme og atmosfære. Din boligvalg kan i den grad påvirke din jobjagt, så lad os dykke ned i de forskellige bydele og se, hvordan de kan understøtte dine karrieredrømme:

Centrum: Aalborgs pulserende hjerte med butikker, caféer, restauranter og kulturinstitutioner. Her finder du store virksomheder inden for service, handel, finans og administration. Boligpriserne er højere, men netværksmulighederne er mange.

Øgadekvarteret: Et kreativt og trendy område med små butikker, barer og spillesteder. Tiltrækker unge, kreative erhverv og iværksættere. Lejlighederne er ofte mindre, men stemningen er energisk.

Vestbyen: Boligkvarter med god plads til familier og pendlerafstand til erhvervsområderne i Nørresundby. Her finder du virksomheder inden for industri, logistik og transport. Roligt miljø med gode grønne områder.

Østerbro: Et hyggeligt og historisk kvarter med smukke villaer og lejligheder. Her bor mange akademikere og ansatte på Aalborg Universitet. God balance mellem byliv og ro.

Nørresundby: Aalborgs industrielle nabo med store virksomheder inden for energi, teknologi og vindmølleproduktion. Lavere boligpriser end Aalborg centrum, men god infrastruktur.

Sydbyen: Et upcoming område med renoverede industrilokaler og nye boligbyggerier. Tiltrækker innovative virksomheder og kreative iværksættere. Flot udsigt mod Limfjorden og god adgang til motorvej.

Mere information om Aalborg 

Hvis du er på udkig efter et job i Aalborg, er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvordan jobmarkedet fungerer, og hvor i byen du vil arbejde og bo. Vi har samlet en guide med alle relevante oplysninger om Aalborg, så du kan få et samlet overblik. Læs mere om Aalborg i denne guide: Din guide til jobjagt i Aalborg: "Nordens Paris" venter på dig!