Fængselspræst til Nyborg Fængsel i Fyens Stift, deltid

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Nyborg

En stilling som overenskomstansat sognepræst i Nyborg Fængsel i Fyens Stift er ledig til besættelse snarest muligt.

Stillingen er en 75% stilling.

Arbejdsstedet er Institution Nyborg, Nyborg Fængsel, Vindingevej 36, 5800 Nyborg. Der er ikke knyttet tjenestebolig til stillingen.

Ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende overenskomst for akademikere i staten.

Der vil til lønnen kunne ydes en til kvoten svarende del af et rådighedstillæg med et afrundet grundbeløb pr. 31. marts 2012 på kr. 43.000,- årligt.

Der ydes ligeledes en til kvoten svarende del af et særligt tillæg med et afrundet grundbeløb pr. 31. marts 2012 på kr. 11.100,- årligt

Ansættelsesmyndigheden samt ansættelsesområdet for fængselspræster er Kriminalforsorgen.

Den gejstlige tilsyn varetages af biskoppen over Fyns Stift, mens den daglige ledelse hører under Kriminalforsorgen, der også foretager lønindplacering- og udbetaling.

Det er en forudsætning for ansættelse, at du i forbindelse med indkaldelse til en samtale om stillingen giver dit samtykke til, at Kriminalforsorgen må indhente og vurdere oplysninger om dig i det Centrale Kriminalregister. Derudover er det en forudsætning for ansættelse, at du kan blive sikkerhedsgodkendt, ligesom du skal kunne opretholde sikkerhedsgodkendelsen gennem din ansættelse. Sagsbehandlingstiden er typisk 1–2 måneder.

Hvis du indkaldes til samtale, skal du medbringe billedidentifikation i form af f.eks. pas eller kørekort. Samtalerne afholdes på Nyborg Fængsel.

For ikke ordinerede ansøgere bedes kopi af eksamenspapirer og attest fra Pastoralseminariet vedlagt.

Både mænd og kvinder opfordres til at søge stillingen.

Ansøgning:

Ansøgninger stiles til Kriminalforsorgen, men sendes til Biskoppen over Fyens Stift, Klingenberg 2, 5000 Odense C eller til Fyens Stifts mailadresse [email protected]

Ansøgninger skal være biskoppen i hænde senest den 14. december 2020 inden kl. 15.00.

Om Nyborg Fængsel:

Vi søger en præst, som trives med at tale med mennesker i meget svære livssituationer, og som vil være samtalepartner for alle indsatte – uanset religiøs overbevisning og uanset kriminalitetens art.

Nyborg Fængsel er en del af Kriminalforsorgen Syddanmark, der omfatter 6 institutioner bestående af lukkede fængsler, åbne fængsler, arresthuse, 4 KiF afdelinger, 2 pensioner og Områdekontoret i Kolding. Se www.Kriminalforsorgen.dk for yderligere information.

Aktuelt har Nyborg Fængsel en kapacitet på 238 fængselspladser. I Nyborg Fængsel afsoner udelukkende mandlige afsonere over 23 år – hovedsageligt fra Fyn og Sjælland samt udvisningsdømte udlændinge. Desuden huser fængslet en arrestafdeling med plads til 92 varetægtsarrestanter, hvor der også kan placeres varetægtsfængslede kvinder. Fængslets arrest dækkes af andet sogn i forhold til den gejstlige betjening.

I Nyborg Fængsel er der ansat 226 medarbejdere. Hovedparten af medarbejderne (cirka 140) er fængselsbetjente i turnus, og cirka 35 af disse er fængselsbetjente på prøve. Derudover er der ansat værkmestre, socialrådgivere, lærere, sygeplejersker, servicemedarbejdere, administrativt personale, håndværkere samt chefer og ledere. Du indgår i et tæt samarbejde med fængslets øvrige personale. Det tillægges afgørende vægt, at du vil indgå i og udvikle det tværfaglige samarbejde i hele fængslet.

Dine kvalifikationer:

Du skal opfylde betingelserne for ansættelse som præst i folkekirken og have erfaring med præstearbejdet og kunne lide at arbejde med udsatte grupper i samfundet.

Du skal kunne favne bredt og være rummelig. Du skal have gode samarbejdsevner og besidde ro og myndighed. Yderligere skal du have et godt overblik og evnen til at se de store linjer. Du skal kunne skabe tillid og humoristisk sans er heller ikke uvæsentligt.

Dine opgaver indebærer, at du også kan arbejde selvstændigt og vise initiativ, og at du er dig bevidst om at være medarbejder i en politisk styret offentlig drifts- og administrationsmyndighed.

Dine arbejdsopgaver:

Fængselspræster og arresthuspræster indtager en meget betydningsfuld plads i Kriminalforsorgens arbejde.

Deltagelse i gudstjenester i fængsler er generelt større end ude i landet og der er et stort behov for det frirum og fristed, som kirken er.

Stillingen som fængselspræst adskiller sig på en række områder fra det almindelige arbejde som præst i Den Danske Folkekirke. Dine præstekolleger vil primært være at finde blandt medlemmerne af Foreningen af Fængsels- og Arresthuspræster.

I det daglige arbejde skal du kunne begå dig i et lukket system, hvor sikkerheden spiller en meget væsentlig rolle. Du skal gøre dig klart, at alle ansatte på fængslet arbejder under samme sikkerhedsmæssige ansvar og forhold, herunder begrænsninger i forhold til indsattes frihedsgrader.

Dine primære arbejdsopgaver består i at varetage den gejstlige betjening af indsatte først og fremmest gennem sjælesorg og afholdelse af gudstjenester, andagter og kirkelige handlinger. Du skal også stå for at arrangere bryllupper under medvirken af den borgerlige vielsesmyndighed. Du skal endvidere sikre, at indsatte fra andre trossamfund tilgodeses gennem samarbejde med andre trosretninger. Embedsfunktioner omkring attestudskrivning og navneændring m.v. foregår i samarbejde med kirkekontoret i Nyborg, hvor fængslet er beliggende. Det forventes, at du udadtil bibringer viden om fængslet til det omgivende samfund f.eks. gennem foredrag.

Som præst er du fængslets eneste gejstlige og fængselskirkens eneste personale. Der er ikke tilknyttet kirketjener eller musiker, så det er godt, hvis du selv kan lide at synge – evt. spiller et instrument. Det er en stor fordel, hvis du kan engelsk til hverdagsbrug. Fængselspræsten samarbejder bl.a. med Frue Kirkes kordegnekontor, med Røde Kors, fængselsbesøgstjeneste, med Café Exit og selvfølgelig med fængslets personale – primært det uniformerede.

Præsten er ret fri til at tilrettelægge sin arbejdsdag. Ofte fylder sjælesorg og diakoni meget. Den seneste tid har der været tilbudt gudstjenester 2 søndage om måneden samt løbende eftermiddagsandagter og kirkecafé.

Nyborg Fængsel er en spændende arbejdsplads, hvor kirken indimellem er det eneste frirum, de indsatte har.

Nærmere oplysninger:

Ønsker du nærmere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte institutionschef Henrik Marker, tlf. 72552602 eller mail [email protected] eller enhedschef Helle Lindholm, tlf. 72559580 eller mail [email protected]


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Kulturmedarbejder", og befinder sig i kategorien "Kommunikation, marketing, salg".

Arbejdsstedet er beliggende i Nyborg.

Jobbet er oprettet på vores service den 24.11.2020, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Kulturmedarbejder
  • Nyborg
  • Mandag den 14. december 2020

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som kulturmedarbejdere i Nyborg

Herunder ser du udviklingen i udbudte kulturmedarbejder i Nyborg over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal kulturmedarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte kulturmedarbejdere i Nyborg over tid

Dato Alle jobs som kulturmedarbejdere
19. september 2024 0
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0