6 laborantpraktikanter til Institut for Immunologi og Mikrobiologi

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Elev - København N

Instituttet kan tilbyde 6 praktikpladser fra 1. februar 2025 til

6 laborantpraktikanter, der har bestået den teoretiske del af laborantuddannelsen. Praktikpladsen er af et års varighed.

Instituttet hører til under Sundhedsvidenskab på Københavns Universitet og udfører forskning baseret på eksperimenter, observationer, feltarbejde og teoriudvikling inden for immunologi og mikrobiologi.

Praktikplads 1:

”VAR2CSA” teamet ved Center for translationel Medicin og Parasitologi, Københavns Universitet.

Vi søger to laborantpraktikanter som kan indgå i vores gruppe. Vores arbejde er fokuseret omkring at udvikle nye og forhåbentligt effektive kræftbehandlingsformer som på kort sigt kan testes i mennesker i kliniske afprøvninger. Vi har opdaget et malariaprotein (VAR2CSA) som i sig selv kan bruges til at bekæmpe kræft med, og en stor del af teamet er fokuseret på at udnytte dette til nye kræftbehandlings-metoder såvel som nye måde at diagnosticere kræft på. En laborantpraktikant vil således komme til at arbejde med de nyeste metoder indenfor medicinudvikling og være med til at udvikle og videreudvikle både kræftbehandlingsmuligheder. Metodemæssigt vil man komme vidt omkring og både arbejde med proteiner, kloninger, ELISA, DNA, vævsfarvninger, dyreforsøg og cellearbejde. Indenfor VAR2CSA gruppen gør vi brug af en lang række avanceret udstyr som man også vil komme til at prøve kræfter med. Efter endt praktikperiode i vores team er man meget godt stillet til at forsætte i gruppen eller få et arbejde i industrien, idet vores arbejde metodemæssigt er fokuseret på lægemiddeludvikling og test. Vores team er placeret i toppen af det nye Maersk tårn, og tilbyder et attraktivt arbejds- og socialt miljø.

Praktikplads 2:

Er i ”GLURP”-teamet ved Center for Medicinsk Parasitologi, Københavns Universitet

Vi søger en laborantpraktikant, som kan indgå i vores gruppe. Vores arbejde er fokuseret omkring at udvikle vacciner, der på sigt kan testes i mennesker i kliniske afprøvninger. Gruppelederen er opfinderen af TBVax1 og TBVax2, som er en malariavaccine-kandidat, der i øjeblikket er i fase I klinisk forsøg i Afrika. Udover at fortsætte udviklingen af TBVax-vaccinekandidaten, sigter vi mod at udvikle analyser til overvågning af det kvantitative og kvalitative immunrespons over for vaccinekandidater og forskellige kendte malaria-antigener. En del af vores forskning er immunogenetik, som involverer at se på værtsgenetiske faktorer, der kan påvirke værtsimmunrespons og resultatet af malariainfektionen. Nye forskningsområder inden for gruppen er udviklingen af transmissionsblocking og flertrinsvacciner.

Metodemæssigt vil man komme vidt omkring og både arbejde med produktion af proteiner, DNA, dyreforsøg og cellearbejde.

Vores team er placeret i toppen af det nye Mærsk tårn, og tilbyder et attraktivt arbejds- og socialt miljø.

Laborantpraktikanten skal have gode kommunikationsevner på engelsk, da gruppen har flere medlemmer, der kun taler engelsk.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Mohammad på mail: [email protected]

Praktikplads 3:

Praktikpladsen: vil være i forskningsgruppen ”The Eye Research Unit” hvor vi fokusere på den grundlæggende immunologi og molekylær biologi. Vi forsøger i gruppen, at forstå og karakterisere mekanismer der har betydning for immunreguleringen samt celle overlevelse.

Vores forsøg tager oftest udgangspunkt i cellekulturer (herunder både mammale- og murine cellelinier) samt i oprensede primære celler fra blod eller organer. Vi bruger mikroskopi, flowcytometry samt proliferations- og celledødsassay på daglig basis men arbejder også med proteinkemi, ELISA, SDS-page analyser samt RNA-oprensning og Microarray. Vores gruppe har to forskellige hovedforskningsområder og der er derfor rig mulighed for at lære mange forskellige teknikker.

Praktikplads 4:

Laborantelev for 'Kløverpris lab’ Februar 2025

Vores laboratorie søger en talentfuld og nysgerrig laborantelev, der har stor interesse i immunologi, og som kan indgå relationer med vores samarbejdspartnere i Danmark og udlandet og er komfortabel med et engelsk arbejdssprog. Du vil have mulighed for at indgå i et internationalt miljø, hvor vi arbejder med humant blod og vævsprøver fra danske og udenlandske kohorter med direkte klinisk relevans. Du vil blive vejledt af videnskabeligt personale og bidrage til projekter, som vil omhandle teknikker i histologiske undersøgelser (immunoflouroscent mikroskopi) af vævssnit samt forberedende arbejde til transkriptom undersøgelser (single cell and bulk RNA sequencing).

Laboratoriet er placeret på Institut for Immunologi og Mikrobiologi (ISIM) på Panum instituttet ved Københavns Universitet i et tæt samarbejde med vores laboratorie ved Africa Health Research Institute (AHRI) i Sydafrika. Vi arbejder med mucosal (slimhinde) immunologi under virale infektioner. Vi er specielt interesseret i at forstå hvorfor personer, der lever med HIV-infektion, ikke gendanner deres tarmbarrierer til trods for en ellers velbehandlet HIV infektion med kontrol af virus replikation i blodet. Dette arbejde involverer en bedre forståelse af hvor HIV er lokaliseret i vores lymfoide system, herunder lymfeknuder, tarmvæv og tonsiller. Derfor arbejder vi primært med vævsprøver fra vores HIV-kohorter fra Sydafrika.

Et andet aspekt af laboratoriet omhandler en bedre forståelse af det respiratoriske mucosale/slimhinde immunerespons efter influenza vaccination ved at sammenligne vaccination gennem det nasale slimhinde system med intramuskulær vaccinering. Dette arbejde foregår i tæt samarbejde med forskellige lungemedicinske afdelinger, vævstype laboratorie og blodbanken i Region Hovedstaden. Vores arbejde vil bestå i at forstå det transkriptionelle cellulære immunrespons efter influenza vaccination med henblik på, at kunne teste og udvikle nye vaccine kandidater til beskyttelse af fremtidige respiratoriske infektioner.

Gruppen i Sydafrika består af 4 videnskabelige medarbejdere samt 2 laboratorie teknikere plus klinisk personale. Gruppen ved Københavns Universitet består af 1 Post Doc, 1 PhD studerende, 2 Specialestuderende samt 2 videnskabelige assistenter.

Praktikplads 5:

“Laborantpraktikant i Peter Holst Research Group

Peter Holst Research Group udspringer af laboratoriet for Eksperimentel Vaccinologi på ISIM og studerer immunterapi indenfor metabolisme ved BioMedicinsk Institut (BMI)

Teknologierne er baseret på virus vektorer og RNA teknologi platforme til at immunisere mod virusgener i form af virus-agtige-partikler og fusionsproteiner med antigen præsentationsteknologier designet til at optimere immunreaktivitet.

Vores focus er virus gemt i kroppens eget DNA som bliver aktiveret under svær cellulært stress hvilket ses ved cancer, stråling, kemoterapi, virusinfektioner, alderdom og metabolisk syndrom. Normalt bidrager virusgenerne I kroppen til at forårsage inflammation, men de bidrager til kronisk sygdom hvis de ikke elimineres hurtigt nok. Vores teknologier kan få immunforsvaret til at reagere effektivt mod disse gener hvorved vi i realiteten immuniserer mod inflammation.

Som laborantpraktikant vil du blive oplært i almindelig laboratoriedrift samt immunologiske og metaboliske forsøg i cellekulturer og forsøgsdyr. Eksempler herpå er ELISA, western blot, QPCR, flow cytometri samt immuniseringer og oral glukosebelastning som metabolisk forsøg. ”

Løn- og ansættelsesforhold:

Du bliver ansat på Institut for Immunologi og Mikrobiologi, Københavns Universitet. Stillingen er fuld tid (37 timer/uge), tidsbegrænset til 1 år og kan tiltrædes 1. februar 2025.

Ansættelse som laborantpraktikant sker efter fællesoverenskomst mellem Skatteministeriet og OAO (OAO-S-Fællesoverenskomst) og organisationsaftale med HK/STAT Laboranter.

Spørgsmål

Har du spørgsmål til stillingen kan du kontakteLise Lotte Nielsen på [email protected].

Ansøgning

Du skal indsende din ansøgning elektronisk ved at klikke på "Søg stillingen" nedenfor.

Din ansøgning må gerne være skrevet på dansk/engelsk(max 1 side) og omfatte følgende:

  • Dit CV inkl. uddannelse, liste over metoder/teknikker du kan, tidligere ansættelser,
  • Sprogkundskaber og andre relevante kvalifikationer
  • Kopi af førsteårskarakteren (evt. tidligere eksamenspapirer)


Ansøgningsfristen er 10. oktober 2024.

Ansøgninger modtaget efter deadline vil ikke blive taget i betragtning.

Jobsamtaler vil finde sted i uge 42-43.

Københavns Universitet ønsker at afspejle mangfoldigheden i samfundet og opfordrer alle kvalificerede kandidater til at søge uanset alder, handicap, køn, nationalitet, race, religion eller seksuel orientering. Udnævnelse vil alene være baseret på kvalifikationer.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Laborant", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i København N.

Jobbet er oprettet på vores service den 27.9.2024, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Laborant
  • København N
  • Torsdag den 10. oktober 2024

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som laboranter i København N

Herunder ser du udviklingen i udbudte laborant i København N over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal laboranter.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte laboranter i København N over tid

Dato Alle jobs som laboranter
19. november 2024 9
18. november 2024 9
17. november 2024 9
16. november 2024 9
15. november 2024 9
14. november 2024 9
13. november 2024 8
12. november 2024 9
11. november 2024 9
10. november 2024 9
9. november 2024 9
8. november 2024 9
7. november 2024 9
6. november 2024 9
5. november 2024 9
4. november 2024 8
3. november 2024 8
2. november 2024 8
1. november 2024 6
31. oktober 2024 6
30. oktober 2024 6
29. oktober 2024 5
28. oktober 2024 5
27. oktober 2024 5
26. oktober 2024 5
25. oktober 2024 1
24. oktober 2024 4
23. oktober 2024 4
22. oktober 2024 1
21. oktober 2024 1
20. oktober 2024 1