Specialeansvarlig overlæge til Afdeling for Psykose ved Klinik Psykiatri Syd, Aalborg U...

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Aalborg Øst

Afdelingen for Psykose er del af Klinik Psykiatri Syd og arbejder specialiseret med udredning og behandling af patienter med forskellige psykoselidelser. Aktuelt har afdelingen 2 åbne sengeafsnit og 2 ambulatorier. Ambulatoriet for Psykose har netop gennemgået en større forandringsproces til nu at arbejde efter den hollandsk udviklede FACT model, således at alle fire teams arbejder med højere grad af teambaseret ambulant fleksibel indsats overfor den enkelte patient og med fuld integration af misbrugsopgaven. Planen er videre, at der i løbet af 2020 skal tilknyttes peer medarbejdere til disse teams. OPUS er det 2-årige ambulante tilbud til patienter med nydiagnosticeret skizofreni fra hele Region Nordjylland. Sengeafsnit S2 har patienter under 35 år og S1 har patienter fra 35 år og op. Der er et tæt samarbejde internt i afdelingen mellem sengeafsnit og ambulante enheder, men således at der samtidig er stort fokus på samarbejde med de øvrige afdelinger, især Afdelingen for Akutpsykiatri som huser de to lukkede sengeafsnit i klinikken. Samtidig arbejder vi i regionen med brug af Patientens Team for at sikre det tværsektorielle samarbejde i de sammenhængende patientforløb. Helt centralt i dette er patienten og pårørende, med fokus på hvordan vi kan skabe det bedst mulige resultat i vores samarbejde.

Afdelingen er del af Klinik Psykiatri Syd, som huser fire almenpsykiatriske afdelinger med åbne og lukkede intensive sengeafsnit, en psykiatrisk skadestue med modtagelse og en omfattende ambulant funktion, en retspsykiatrisk afdeling og en afdeling for børn og unge. Klinikledelsen og mange af klinikkens funktioner er samlet på Mølleparkvej i Aalborg, mens Afdelingen for Psykose har til huse på Brandevej i Aalborg Ø. Vores optageområde er Aalborg Kommune, Rebild Kommune, Vesthimmerland Kommune og Mariagerfjord Kommune for patienter på hovedfunktionsniveau og på regionsfunktionsniveau.

Klinik Psykiatri Syd er del af Aalborg Universitetshospital og står sammen med det overfor udflytning til det Ny Universitetshospital, hvor første fase forventes at skulle gennemføres om ca 2 år. Inden da er planen at hele Region Nordjylland skal overgå til ny elektronisk patientjournal, det nye NordEPJ.

Hele Region Nordjylland arbejder organisatorisk med Patientnær ledelse, hvilket betyder, at du som specialeansvarlig overlæge dels vil indgå i afdelingsledelsen for Afdeling for Psykose på lige fod med ambulatorieledere og sengeafsnitsledende sygeplejersker og dels i team af specialeansvarlige overlæger og ledende overlæge fra Almenpsykiatrien.

Som specialeansvarlig overlæge vil du have en særlig vigtig opgave i form af det faglige ledelsesansvar ift de faglige opgaver som afdelingen løfter, i tæt samarbejde med afdelingens speciallæger. Afdelingen har et ønske om at styrke forskning indenfor psykoselidelser, hvor du afhængig af interesse vil forventes at tage aktiv del. Afdelingen har her et meget tæt samarbejde med Enhed for Psykiatrisk Forskning. Desuden har hele klinikken et stort fokus på uddannelse både præ- og postgraduat ift alle faggrupper, hvor du forventes at ville indgå i aktiviteter og undervisning af medicinstuderende og læger. Endelig vil du naturligt få en vigtig plads i de mange forestående forandringer, som organisationen skal i gang med.

Din daglige klinisk funktion vil blive enten ved sengeafsnit eller i ambulatorium for psykose afhængig af dine kompetencer og præferencer.

Vi forventer, at du er speciallæge i psykiatri, med bred klinisk erfaring og med særlig erfaring indenfor psykoseområdet, og at du er interesseret i ledelse af faglig udvikling og fagligt kvalitetsarbejde. Vi har også et ønske om, at du er i besiddelse af undervisningskompetencer og erfaring og meget gerne, at du har forskningsmæssig erfaring eller interesse derfor. Endelig vil det være nødvendigt, at du trives i et arbejdsfelt med mange mennesker, har gode kommunikative evner og er aktiv medspiller i en foranderlig verden.

Kvalifikationskrav:
  • Dansk autorisation som speciallæge i psykiatri samt opfyldelse af bedømmelseskrav jfr. regionens procedureregler for besættelse af overlægestillinger. Det indebærer opfyldelse af speciallægeuddannelsens 7 kompetencer relateret til stillingen
  • Bred baggrund indenfor det respektive faglige område
  • Dokumentation for deltagelse i forskning- og udviklingsarbejde
  • Erfaring med undervisning
  • Gode tværfaglige samarbejdsevner
  • Gode formidlingskompetencer
  • Har resultat- og udviklingsorienteret adfærd


Stillingen er en fuldtidsstilling eventuelt med vagtforpligtigelse.

Ønsker du yderligere information om stillingen, herunder information om mere detaljeret funktionsbeskrivelse, er du velkommen til at kontakte ledende overlæge Inger Brødsgaard 97 64 47 92 eller mail:

Du kan læse mere om Psykiatrien og Klinik Psykiatri Syd på hjemmesiden .

Røgfri arbejdstid i Psykiatrien i Region Nordjylland: Det betyder, at medarbejdere ikke må ryge i arbejdstiden – hverken inde eller ude.

Løn- og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst.

Ansættelse: 1. marts 2020 eller snarest muligt efter aftale.

Ansøgningsfrist: 9. februar 2020

Samtaler forventes afholdt: 13. februar 2020.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Læge", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Aalborg Øst.

Jobbet er oprettet på vores service den 22.1.2020, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Læge
  • Aalborg Øst
  • Søndag den 09. februar 2020

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som læger i Aalborg Øst

Herunder ser du udviklingen i udbudte læge i Aalborg Øst over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal læger.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte læger i Aalborg Øst over tid

Dato Alle jobs som læger
19. september 2024 1
18. september 2024 1
17. september 2024 1
16. september 2024 1
15. september 2024 1
14. september 2024 1
13. september 2024 1
12. september 2024 1