Er du den introduktionslæge vi mangler på Klinisk Immunologisk Afdeling, Aalborg?

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Aalborg

Klinisk Immunologisk Afdeling, Aalborg Universitetshospital søger 1 læge til introduktionsstilling fra den 1. oktober 2022 eller efter aftale.
Stillingen er 1-årig og klassificeret til introduktionsuddannelsen i specialet Klinisk Immunologi.

Vi tilbyder
  • Et varieret og spændende speciale med tæt kontakt til de kliniske specialer
  • En attraktiv arbejdsplads med mulighed for faglig og personlig udvikling
  • Rige muligheder for faglig sparring
  • Et højt fagligt niveau
  • Rare kollegaer og et godt arbejdsmiljø
  • Muligheder for forskning og udvikling

Vi forventer at du
  • Er formelt kvalificeret
  • Er engageret og interesseret i det immunologiske fagområde
  • Gode kommunikative evner mundtligt og skriftligt
  • Har lyst til at indgå i et tværfagligt samarbejde med forskellige faggrupper
  • Har lyst til at indgå i et aktivt forskningsmiljø.
  • Er en god kollega


Hvad kan vi tilbyde dig som introduktionslæge:
Vi tilbyder først et 6 ugers introduktionsforløb, bestående af introduktion til specialafsnit, laboratorier og vagtfunktionen.
Du vil i stillingen i mindre grad få direkte patientkontakt, men vil blive involveret i udrednings- og behandlingsforløb inden for fagets område i tæt samarbejde med kliniske afdelinger. Afdelingen har et lille afsnit for patientbehandling i form af plasmaferesebehandling og stamcellehøst.

Du vil blive tilknyttet et afsnit/laboratorium og derigennem blive involveret i mere dybdegående faglige problemstillinger.
Efter introduktionen vil dit arbejde bestå af:
  • Udredning af patienter med immundefekter og autoimmune sygdomme samt en række forskellige immunologisk og molekylærbiologiske problemstillinger.
  • Indgå i blødningsvagten dækkende sygehusene i Region Nordjylland, hvor der ydes vejledning og rådgivning i forhold til patienter med komplekse blødningsproblematikker. Der tolkes på relevante blødningsanalyser og i samspil med behandlende læge lægges transfusionsmedicinske planer for behandling med hæmostatika og blodprodukter.
  • Øvrig transfusionsmedicinsk rådgivning ved f.eks. patienter med sammensatte blodtypeserologiske problemstillinger, transfusionskomplikationer, immune cytopenier eller hæmolytisk sygdom hos nyfødte.

  • Tilrettelæggelse af stamcellehøst, nedfrysning og infusion af stamceller i forbindelse med autolog stamcelletransplantation.

  • Plasmaferesebehandling af patienter med såvel akutte som kroniske hæmatologiske og autoimmune sygdomme.
  • Udredning af patienter med transfusionsassocieret akut lungeskade (TRALI) og immunbetingede neutropenier, herunder børn med immunbetinget neutropeni. Aalborg Universitetshospital har landsfunktion på dette område.
  • Rådgivning og klinisk vurdering i forbindelse med tapning af bloddonorer, herunder stillingtagen til om en donor opfylder kriterierne i forhold til bloddonation.

Vagtfunktion:
Efter en oplæringsperiode med dagvagter vil du indgå i afdelingens vagtfunktion fra hjemmet. I vagten er der på hverdage tilstedeværelsesvagt kl. 8.00 til 16.00 og efterfølgende vagt fra hjemmet fra kl. 16.00 - 8.00 med 30 min. tilkald og en overlæge som bagvagt. På arbejdsdage uden vagt er arbejdstiden kl. 8.00- 15.30.

Forskning:
Afdelingens forskning omhandler cancerimmunologi, ekstracellulære microvesikler, biologiske markører ved cancer, og autoimmune sygdomme, immunbetingede neutropenier, transfusionsmedicin, primære immundefekter samt det Danske bloddonorstudie (DBDS). Vi har et aktivt forskningsmiljø, hvor ideer og resultater præsenteres og diskuteres. Som læge på KIA er man en del af vores forskningsteam med både post docs, cand. scient´er og ph.d.-studerende og der vil være gode muligheder for at blive involveret i forskningsprojekter.

Hvad forventer vi af dig:
Du er engageret og interesse har i det immunologiske fagområde. Du har lyst til at indgå i et positivt tværfagligt samarbejde samt et aktivt udviklings- og forskningsmiljø. Laboratorieerfaring er ikke et krav.

Om afdelingen:
Klinisk Immunologisk afdeling er den regionale specialafdeling i klinisk immunologi med lidt over 100 ansatte. Afdelingen består af en række specialiserede laboratorier, samt bloddonortapning.
KIA udfører blodbankvirksomhed, vævsbankvirksomhed (knogler og stamceller), blodtypeserologi, transfusionsmedicin, HLA-bestemmelse, cellulær immunologi, trombocytimmunologi, granulocytimmunologi, autoimmunologi, immundefektudredning på cellulært og molekylærbiologisk niveau, undersøgelse for smittemarkører i relation til leverbetændelse, HIV og syfilis. KIA har et stort analyseprogram til kvalitetskontrol af blod og blodkomponenter samt til diagnostiske formål for afdelinger på Aalborg Universitetshospital, andre sygehuse og primærsektoren.
Der er ansat 5 overlæger, 2 afdelingslæger og 1-3 uddannelseslæger. Klinisk immunologisk afdeling har et aktivt uddannelses-, forsknings- og udviklingsmiljø som ud over lægegruppen består af cand.scient.´er, ph.d.-studerende, bioanalytikere, sygeplejersker, og sekretærer.

Yderligere oplysninger:
Du er meget velkommen til at rette henvendelse m.h.p. at besøge os til en uforpligtende rundvisning på afdelingen og nærmere præsentation af specialet.
Spørgsmål kan rettes til:
Ledende overlæge Betina Sørensen, , telefon 20136861
Uddannelsesansvarlig overlæge: Thure Haunstrup, , telefon: 97665584

Om Region Nordjylland
Region Nordjylland leverer velfærd til omkring 590.000 nordjyder inden for sundhed, regional udvikling og det specialiserede socialområde. Vi er ca. 15.000 medarbejdere om opgaven, der med et utal af forskellige fagligheder hver dag arbejder for at skabe værdi for de nordjyske patienter og borgere og et sammenhængende Nordjylland. Hos os kan du både gøre karriere, gøre hver dag vigtig og gøre en forskel. Læs mere om regionen på .


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Læge", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Aalborg

Jobbet er oprettet på vores service den 1.8.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Læge
  • Aalborg
  • Søndag den 28. august 2022

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som læger i Aalborg

Herunder ser du udviklingen i udbudte læge i Aalborg over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal læger i Aalborg.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte læger i Aalborg over tid

Dato Alle jobs som læger
23. januar 2025 32
22. januar 2025 33
21. januar 2025 31
20. januar 2025 29
19. januar 2025 31
18. januar 2025 32
17. januar 2025 33
16. januar 2025 27
15. januar 2025 25
14. januar 2025 24
13. januar 2025 31
12. januar 2025 33
11. januar 2025 33
10. januar 2025 32
9. januar 2025 28
8. januar 2025 28
7. januar 2025 28
6. januar 2025 24
5. januar 2025 24
4. januar 2025 23
3. januar 2025 21
2. januar 2025 21
1. januar 2025 23
31. december 2024 25
30. december 2024 25
29. december 2024 24
28. december 2024 25
27. december 2024 25
26. december 2024 25
25. december 2024 24
24. december 2024 24

Værd at vide når du søger job som læge i Aalborg

Drømmer du om at bo og arbejde i en pulserende by med charme og historie? Så kigger du måske mod Aalborg, også kendt som "Nordens Paris". Med et blomstrende erhvervsliv, en levende kulturscene og en fantastisk beliggenhed ved Limfjorden, er Aalborg et attraktivt sted for jobjagten.

Aalborgs erhvervsliv byder på en spændende blanding af tradition og innovation, hvilket afspejles i de største beskæftigelsessektorer. Mens byens maritime historie stadig spiller en vigtig rolle, er der sket en markant udvikling inden for andre områder. Lad os tage et kig på de største arbejdspladser i "Nordens Paris":

Aalborg byder på en række smarte transportløsninger, der gør det nemt og bekvemt at komme rundt i byen og omegnen, uanset om du er til bus, tog, cykel, bil eller alternative former for mobilitet.

At flytte til et nyt sted på grund af et job kræver forberedelse, og Aalborg er ingen undtagelse.

Bydele i Aalborg 

Aalborg består af en række unikke kvarterer, hver med sin egen charme og atmosfære. Din boligvalg kan i den grad påvirke din jobjagt, så lad os dykke ned i de forskellige bydele og se, hvordan de kan understøtte dine karrieredrømme:

Centrum: Aalborgs pulserende hjerte med butikker, caféer, restauranter og kulturinstitutioner. Her finder du store virksomheder inden for service, handel, finans og administration. Boligpriserne er højere, men netværksmulighederne er mange.

Øgadekvarteret: Et kreativt og trendy område med små butikker, barer og spillesteder. Tiltrækker unge, kreative erhverv og iværksættere. Lejlighederne er ofte mindre, men stemningen er energisk.

Vestbyen: Boligkvarter med god plads til familier og pendlerafstand til erhvervsområderne i Nørresundby. Her finder du virksomheder inden for industri, logistik og transport. Roligt miljø med gode grønne områder.

Østerbro: Et hyggeligt og historisk kvarter med smukke villaer og lejligheder. Her bor mange akademikere og ansatte på Aalborg Universitet. God balance mellem byliv og ro.

Nørresundby: Aalborgs industrielle nabo med store virksomheder inden for energi, teknologi og vindmølleproduktion. Lavere boligpriser end Aalborg centrum, men god infrastruktur.

Sydbyen: Et upcoming område med renoverede industrilokaler og nye boligbyggerier. Tiltrækker innovative virksomheder og kreative iværksættere. Flot udsigt mod Limfjorden og god adgang til motorvej.

Mere information om Aalborg 

Hvis du er på udkig efter et job i Aalborg, er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvordan jobmarkedet fungerer, og hvor i byen du vil arbejde og bo. Vi har samlet en guide med alle relevante oplysninger om Aalborg, så du kan få et samlet overblik. Læs mere om Aalborg i denne guide: Din guide til jobjagt i Aalborg: "Nordens Paris" venter på dig!