Afdelingslæge i lungemedicin ved Lunge- og Infektionsmedicinsk Afdeling, Nordsjællands hospital (NOH) - Fokus på det ...

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Hillerød

Vi søger en ny kollega, som speciallæge i lungemedicin Vi søger en kommende speciallæge i lungemedicin, som er interesseret i at udvikle og forbedre speciallægeuddannelsen i lungemedicin.
Kandidaten må gerne have specielt fokus på udvikling af de invasive procedurer i lungemedicin, såsom pleuradræn anlæggelse og empyem behandling. Vi ser her gerne en styrkelse af samarbejdet indenfor Center for komplicerede lungeinfektioner, inkluderende Herlev/Gentofte lungemedicinske afdeling og Statens Serum Institut afdeling for mykobakterielle infektioner.
Udviklingsarbejde: Afdelingen har desuden fokus på de kroniske patienter med flere ambulante forløb og vil gerne udvikle et virtuelt multi-ambulatorie med deltagelse flere specialer. Tanken er, at der en gang årligt gennemføres et statusmøde, hvor patientens medicinliste gennemgås og der ligges en realistisk behandlings-og udredningsplan der tager hensyn til patientens ønsker i overensstemmelse med de deltagende specialer. Således sikre man samarbejde mellem de deltagende specialer og patienten får et mere overskueligt ambulant forløb.
Til dette ansøges der om et fellowship forløb på NOH, hvor lægen frikøbes 50% af arbejdstiden, til udvikling af dette koncept over 1 år.

Afdelingen Vi er en progressiv afdeling med fokus på det bedste patientforløb og arbejder mod en virtuel platform til hjemmebehandling i KOL og astma regi. Der er desuden tæt samarbejde internt i afdelingen med det infektionsmedicinske område.

Nordsjællands Hospital har funktion på 3 matrikler - Hillerød, Frederikssund og Helsingør I Hillerød har afdelingen 52 senge fordelt i de to afsnit for henholdsvis lungemedicin og infektionsmedicin samt 11 senge i akutafdelingen. I Frederikssund råder afdelingen over et sengeafsnit med 22 senge. Afdelingen har 14 lungemedicinske ambulante speciallægespor fordelt over 3 matrikler samt 1 reservelægespor ugentligt.
Vi arbejder på alle niveauer i afdelingen hen mod Nyt Hospital Nordsjælland (Indflytning 2024) hvor afdelingen samlet vil være en af de største sengeafdelinger i helt nye rammer!

Vi tilbyder
  • En spændende arbejdsplads med specielt fokus på KOL-patienter for hvem afdelingen har implementeret Værdi Baseret Sundhed (VBS) for de patienter med de sværeste KOL diagnoser. Projektet fokuserer på patientens behov fremfor faste kontroltider. Herudover etablerer afdelingen et KOL excellent forløb for de indlagte patienter. Endelig er afdelingen i gang med at etablere palliation til KOL patienter, og et VBS forløb til astma patienter tillige
  • Udvikling af en virtuel platform for astma og multi-ambulatorium.
  • Aktivt forskningsmiljø med fokus på bla. pneumoni og antibiotisk stewardship
  • Et godt kollegialt miljø
  • Mulighed for at sætte personligt præg på en afdeling under udvikling

Vi forventer, at du
  • Er en engageret speciallæge med lyst til at indgå i afdelingens projekter
  • Har kvalifikationer indenfor kommunikation og evne til at samarbejde
  • Er interesseret i undervisning på speciallæge niveau og varetage undervisningsforpligtelser som uddannelsesansvarlig overlæge.

Lungemedicin Afdelingen varetager lungesygdomme på hovedfunktionsniveau, regionsfunktionsniveau og højt specialiseret niveau.
De restriktive ─ herunder interstitielle lungesygdomme samt TB. Afdelingen har specielt fokus på behandling og organisering af KOL patientforløb.
Deltager i Center for Komplicerede Lunge Infektioner (CKL) i samarbejde med Gentofte/Herlev lungemedicinske afdeling.
Der foregår aktuelt et stort organisatorisk og forskningsarbejde i et projekt med omlægning af ambulante KOL, IPF og ASTMA forløb til CAPTAIN (Comprehensive And Prospective Treatment and Individual Nursing) projekt.
I ambulatoriet og på afdelingen foretages procedure som ultralydsvejledt pleuracentese, drænanlæggelse og bronkoskopi.

Vagter mv. Der er beredskabsvagt for lungemedicin og rådighedsvagt for infektionsmedicin, således at begge specialer er dækket.
Der er ca. 40 tilknyttede reservelæger, som indgår i bunden vagt i 3½ vagtlag.
Afdelingen deltager i undervisningen af studenter på 3. semester kandidatdel.

Øvrige specialer Afdelingen har Infektionsmedicinsk speciale. Lungeinfektioner herunder pneumoni og TB er forskningsmedicinske indsatsområder, der ligger i de 2 specialers krydsfelt.
Afdelingen er ansvarlig for COVID-19 behandling på NOH.
Afdelingen varetager desuden Nordsjællands Hospitals Diagnostiske Enhed.

Forskning Til afdelingen er knyttet 1 forskningsansvarlig overlæge, 1 overlæge og flere yngre læger ansat i deltidsforskerstillinger. Afdelingen har 5 Ph.D-studerende og 2 forskningsårsstuderende.
Afdelingens forskningsmæssige interesseområder er primært lungeinfektioner, tuberkulose, infektioner hos ældre, KOL, neuroinfektioner, sepsis samt patientforløb i Diagnostisk Enhed.

Ansættelsesvilkår Der er tale om en fuldtidsstilling, som er til besættelse februar 2023.
Den faglige bedømmelse af dig vil ske på baggrund af dine oplysninger om egne kompetencer inden for de 7 kompetenceområder, der svarer til de 7 roller i speciallægeordningen.

Yderligere oplysninger Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte ledende overlæge Christian Søborg på tlf. 21 12 23 83 eller mail [email protected]
Du kan læse mere om afdelingen og hospitalet på www.nordsjaellandshospital.dk

Ansøgningsfrist Ansøgningsfristen er mandag den 19 .september 2022 kl. 12.00.
Ansættelsessamtaler afholdes mandag 3. oktober 2022.
Send ansøgning, CV, publikationsliste samt dokumentation af formelle og faglige kompetencer via linket. Publikationer skal du ikke sende med.

Autoriseret sundhedspersonale med patientkontakt, der ikke har en dansk uddannelse, skal ved ansættelse i Region Hovedstaden have bestået en danskprøve (Danskuddannelse 3, som svarer til 9. klasses afgangseksamen) eller som minimum kunne bestå prøven senest 1 år efter ansættelsen, eller have opnået tilsvarende sprogkompetencer i dansk på anden vis. Danskprøven skal bestås med samme karakterkrav, som Sundhedsstyrelsen kræver af sundhedspersonale fra lande uden for EU, for at de kan få dansk autorisation.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Læge", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Hillerød.

Jobbet er oprettet på vores service den 1.9.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Læge
  • Hillerød
  • Mandag den 19. september 2022

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som læger i Hillerød

Herunder ser du udviklingen i udbudte læge i Hillerød over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal læger.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte læger i Hillerød over tid

Dato Alle jobs som læger
5. oktober 2024 14
4. oktober 2024 18
3. oktober 2024 17
2. oktober 2024 18
1. oktober 2024 16
30. september 2024 18
29. september 2024 15
28. september 2024 15
27. september 2024 17
26. september 2024 17
25. september 2024 19
24. september 2024 20
23. september 2024 20
22. september 2024 21
21. september 2024 21
20. september 2024 21
19. september 2024 20
18. september 2024 18
17. september 2024 17
16. september 2024 12
15. september 2024 15
14. september 2024 13
13. september 2024 14
12. september 2024 12
11. september 2024 13
10. september 2024 9
9. september 2024 9
8. september 2024 9
7. september 2024 9
6. september 2024 9
5. september 2024 9