Specialeansvarlig overlæge til Ældremedicin ved Medicinsk Afdeling, Hjørring

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Hjørring

Vi søger pr. 01.01.2022 eller efter aftale en specialeansvarlig overlæge, der ønsker at være med til at påvirke udviklingen for den ældremedicinske patient på Regionshospitalet.
Du skal evne det tværfaglige samarbejde omkring det gode patientforløb for den ældremedicinske patient, og medvirke til at etablere en sammenhæng mellem sektorer både i dit eget speciale og på hele det medicinske område.

Du kommer til en travl afdeling, der har fokus på kvaliteten i den enkelte patients forløb. Vi prioriterer et godt arbejdsmiljø, og du vil samarbejde med hjælpsomme og dygtige kolleger indenfor de medicinske specialer. Med et individuelt kursusbudget på ca. 24.000 kroner årligt har du mulighed for at videreudvikle dine specialinteresser efter samråd med den ledende overlæge.

Medicinsk Afdeling på Regionshospital Nordjylland er en bred intern medicinsk afdeling med sengeafsnit indenfor intern medicin, ældremedicin, reumatologi, medicinsk gastroenterologi og lungemedicin. Dertil kommer et fokus på lindrende behandling, og afdelingen vil i de kommende år oprette specialiserede senge på dette område. Som en del af hospitalets profil indenfor folkesundhed og bevægelse, er der desuden tilknyttet et Center for Sportsmedicin.
Til daglig vil du indgå i driften, men der vil også afsættes tid til, at du kan udvikle specialet. Du forventes at deltage i specialets forskellige funktioner.
Du vil i den daglige drift referere til den ledende overlæge på Medicinsk Afdeling.
Er du lektorkvalificeret, vil klinisk lektorat kunne komme på tale.
Er du forskningsaktiv og interesseret, er der gode muligheder for forskning i afdelingen og i samarbejde med Center for Klinisk Forskning.

Der er til stillingen ikke tilknyttet vagtforpligtigelse, men hvis du har ønsker om det, kan du indgå i den medicinske bagvagt (tilstedeværelsesvagt).

Det Ældremedicinske Afsnit
Det ældremedicinske speciale har til huse på plan 205 i Medicinerhuset i Hjørring. Sengeafsnittet har plads til 18 patienter. I tilknytning til sengeafsnittet findes det Ældremedicinske Ambulatorium, hvor vi har al geriatrisk udredning inkl. samme-dags-udredning subakut, og i samme regi aflægger vi hjemmebesøg, når det vurderes relevant.

Lægeteamet i specialet/afsnittet består af speciallæger samt HU-læger i geriatri. Til teamet er der tilknyttet sygeplejersker og terapeuter, der varetager behandlingen af patienter i sengeafsnittet, har ambulatorie-funktion samt deltager i målsamtaler. Diætist indgår ad hoc.

Sengeafsnittet modtager ældremedicinske patienter døgnet rundt, fortrinsvis via Modtagelsen eller fra det akutte sengeafsnit 404. Indlæggelsesårsagen skyldes ofte multimorbiditet og de behandlingsmæssige konsekvenser af de mange sygdomme, herunder polyfarmaci. Den ældremedicinske patient rammes desuden ofte af funktionstab og psykosociale problemstillinger. Indenfor de første 48 timer afholdes en tværfaglig målsamtale med patient og pårørende, hvor indlæggelsesforløbet planlægges, og den enkelte patients behov tilgodeses.
Der er et stort patientflow i afsnittet, og der arbejdes bevidst og målrettet med effektive og gode patientforløb. Dette sker bla. via daglige tværfaglige tavlemøder, hvor patientforløb koordineres.

Det Ældremedicinske Akutteam har alle hverdage funktion i Akutmodtagelsen og Akut Sengeafsnit med vurdering og behandling af de geriatriske patienter. Der gives tilbud om et individuelt, differentieret og målrettet behandlingstilbud med henblik på at undgå unødig indlæggelse og ventetid på vurdering og behandling, for at forebygge yderligere funktionstab.

I det ældremedicinske speciale varetages endvidere ortogeriatrisk funktion på Ortopædkirurgisk Afsnit.

Vi forventer, at du er speciallæge i Geriatri eller i Intern Medicin med erfaring i det geriatriske speciale. Det er essentielt, at du vægter en høj faglighed, og evner det tværfaglige samarbejde med såvel plejepersonale som terapeuter og diætister. Du har lysten til at undervise såvel yngre læger, lægestuderende som plejepersonale. Som person besidder du gode samarbejdsevner og har evnen til at være serviceminded overfor både patienter og pårørende, samt afsnittets samarbejdspartnere. Du kan lide at have mange bolde i luften og har fokus på at udrede flest mulige patienter i ambulant regi.

Hvor skal du arbejde
Regionhospitalet Nordjylland står for behandling og pleje af høj faglig kvalitet til borgerne i den nordlige del af Region Nordjylland. Helt nye og moderne faciliteter udgør attraktive fysiske rammer på det medicinske område.

Regionshospitalet Nordjylland vægter udover faglig kvalitet, også et godt samarbejds- og arbejdsmiljø, og så er vi kendt for, at der er højt til loftet. Vi prioriterer uddannelse og vægter et aktivt forskningsmiljø med Center for Klinisk Forskning i spidsen.

Mere om Medicinsk Afdeling
Medicinsk Afdeling er beliggende i nyere bygninger på Regionshospitalet og har optageområde for ca. 200.000 borgere i Vendsyssel, hvad angår intern medicinske lidelser, fraset endokrinologi og kardiologi.
Akutte patienter indlægges via Akutafdelingen, som forestår initial triagering og behandling. Der er et vagtfællesskab med Akutafdelingen på mellemvagtsniveau, men afdelingen har også en selvstændig mellemvagt. Medicinsk bagvagt er i døgndækkende tilstedeværelse.
Antal senge 56
Ambulatoriespor i alle specialer.
Der findes i afdelingen tre sengeafsnit. Over de kommende år skal den lindrende behandling sikres en mere fremtrædende plads.
Der er lige nu ansat 17 speciallæger samt 25 yngre læger i uddannelse fordelt på intro- og hoveduddannelsesstillinger. Afdelingen indgår som led i undervisningen på såvel bachelor- og kandidatuddannelsen i medicin ved Aalborg Universitet.

Stillingen er en fuldtidsstilling.
Forventet ansættelsessamtale i uge 51.

Om Region Nordjylland
Region Nordjylland leverer velfærd til omkring 590.000 nordjyder inden for sundhed, regional udvikling og det specialiserede socialområde. Vi er ca. 15.000 medarbejdere om opgaven, der med et utal af forskellige fagligheder hver dag arbejder for at skabe værdi for de nordjyske patienter og borgere og et sammenhængende Nordjylland. Hos os kan du både gøre karriere, gøre hver dag vigtig og gøre en forskel. Læs mere om regionen på .


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Læge", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Hjørring.

Jobbet er oprettet på vores service den 25.11.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Læge
  • Hjørring
  • Torsdag den 16. december 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som læger i Hjørring

Herunder ser du udviklingen i udbudte læge i Hjørring over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal læger.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte læger i Hjørring over tid

Dato Alle jobs som læger
7. september 2024 3
6. september 2024 3
5. september 2024 3
4. september 2024 3
3. september 2024 4
2. september 2024 4
1. september 2024 4
31. august 2024 4
30. august 2024 4
29. august 2024 4
28. august 2024 6
27. august 2024 6
26. august 2024 6
25. august 2024 6
24. august 2024 5
23. august 2024 5
22. august 2024 6
21. august 2024 7
20. august 2024 7
19. august 2024 7
18. august 2024 6
17. august 2024 7
16. august 2024 5
15. august 2024 4
14. august 2024 2
13. august 2024 2
12. august 2024 2
11. august 2024 2
10. august 2024 2
9. august 2024 3
8. august 2024 3