Introduktionslæger i samfundsmedicin til Sundhedsstyrelsen

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København S

Vil du være med til at forme fremtidens sundhedsvæsen? Og har du mod på at arbejde med de organisatoriske og strukturelle rammer, der har betydning for borgernes hverdag, patienternes forløb og behandling og kvalitet i sundhedsvæsenet? Så er du måske én af Sundhedsstyrelsens tre nye introduktionslæger i samfundsmedicin.

Om os
Vi har tre introduktionslægestillinger til besættelse - én i enhed for det Primære sundhedsvæsen, én i enhed for Evidensbaseret medicin og én i enhed for Uddannelse.

Enhed for det Primære sundhedsvæsen
Enhed for det Primære sundhedsvæsen varetager opgaver vedrørende sundhedstilbud, der varetages af kommuner og praksissektor, samt opgaver på kræft- og hjerteområdet, herunder bl.a. revision af kræftpakkeforløb. Et væsentligt fokusområde i enheden er at understøtte sammenhæng og kvalitet i kommunernes sundhedstilbud samt et styrket tværsektorielt samarbejde. Enheden har desuden ansvar for sundhedsaftalerne samt rådgiver regioner og kommuner vedrørende udredning, behandling, rehabilitering, palliation m.v. Vi har i enheden et særligt fokus på at mindske ulighed i sundhed og på indsatsen for sårbare patientgrupper.

Enhed for Evidensbaseret medicin
Enhed for Evidensbaseret medicin beskæftiger sig fagligt med at understøtte et evidensbaseret sundhedsvæsen gennem arbejdet med nationale kliniske retningslinjer, anbefalinger om rationel farmakoterapi og anbefalinger for screeningsprogrammer. Enheden har ansvar for organdonation og varetager udbredelse af evidens gennem udarbejdelse af anbefalinger, vejledninger, notater mv., besvarelse af forespørgsler på enhedens område, sparring med faglige samarbejdspartnere og udarbejdelse af informationsmateriale. Enheden arbejder særligt med lægemiddelområdet, herunder rådgivning om lægemidler til praktiserende læger, seponeringslisten og månedsbladet Rationel Farmakoterapi.

Enhed for Uddannelse
Enhed for Uddannelse sætter rammerne for de sundhedsfaglige videreuddannelser i særdeleshed til speciallæge, men også specialtandlæge, samt videreuddannelse for sygeplejersker og andre sundhedsfaglige. Enheden varetager såvel administration og drift som udvikling og kvalitetssikring i uddannelserne. Vi arbejder med områder som dimensionering, inspektorordning og målbeskrivelser for videreuddannelserne. Endvidere varetager vi større udviklingsprojekter, aktuelt særligt det store projekt om revision af den lægelige videreuddannelse, samt bidrager med faglig rådgivning til ministeriet.

Uddannelsesmiljøet
I Sundhedsstyrelsen tilbyder vi et godt uddannelsesmiljø, hvor du har mulighed for at opnå og udvikle kompetencer inden for samfundsmedicin. Der er en fælles uddannelsesansvarlig overlæge, en uddannelsesansvarlig yngre læge og en række uddannelsesorienterede special- og hoveduddannelseslæger, der gerne påtager sig at vejlede. Lægestaben udgøres hovedsageligt af samfundsmedicinere, men består også af speciallæger og lægekonsulenter med baggrund i kliniske specialer. Tværfagligt samarbejde vægtes højt og større opgaver varetages i tværfaglige teams. Vi har en udbredt tradition for sparring mellem kollegaer med mulighed for at drøfte sager og tvivlsspørgsmål.

Sundhedsstyrelsen vægter uddannelsen højt både i tildeling af udviklende og kompetencegivende opgaver og igennem interne uddannelsesaktiviteter. De interne aktiviteter tæller bl.a. en undervisningsrække i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed, der over et år sikrer et grundlæggende kendskab til kerneområderne i styrelserne og herunder roller og arbejdsprocesser, yngre læge til yngre læge-undervisning og en månedlig fælles frokost for yngre læger.

Din hverdag hos os
Du vil komme til at arbejde med opgaver inden for flere forskellige arbejdsområder i den pågældende enhed og på tværs af enheder. Din rolle vil bl.a. være at bidrage med den lægefaglige vinkel til opgaveløsningen. Du vil lære, hvad det vil sige at varetage opgaver som national myndighed. Du vil bl.a. komme til at rådgive Sundhedsministeriet, Folketinget, regioner, kommuner og borgere. Du vil både have mulighed for at blive involveret i mere langsigtede indsatser og projekter og få konkret sagsbehandlingserfaring fra området for eksperimentel behandling og højt specialiseret behandling i udlandet.

Din uddannelse, erfaring og personlige kvalifikationer
Vi forventer, at du:

  • er læge med opnået tilladelse til selvstændigt virke og evt. yderligere erhvervserfaring som læge,
  • har interesse for samfundsmedicin og gerne engagement i samfundets problemstillinger på sundhedsområdet,
  • har interesse og evt. relevant erfaring inden for ét eller flere af enhedernes arbejdsområder,
  • evt. har erfaring med organisatorisk arbejde, formidlingsopgaver eller evidensbaseret medicin.

Herudover forventer vi, at du trives i et travlt og tværfagligt miljø. Du skal kunne arbejde selvstændigt med mange bolde i luften, og du skal være god til at koordinere og formidle klare budskaber.

Vi tilbyder
Et spændende job med udfordrende og afvekslende opgaver, hvor du vil få indsigt i et bredt spektrum af nationale sundhedsfaglige problemstillinger og det administrative felt inden for det samfundsmedicinske speciale. Arbejdsopgaverne giver mulighed for kontakt til mange forskellige aktører i sundhedsvæsenet. Du vil få rig mulighed for at udvikle dig og lære nyt.

I hver enhed arbejder mellem 15-20 dygtige kollegaer. Vi samarbejder om opgaveløsningen i et dynamisk tværfagligt miljø, der omfatter læger fra en række specialer, andet sundhedsfagligt personale, samfunds- og folkesundhedsvidenskabelige kandidater, jurister, kontorfunktionærer m.v. Vores arbejdsklima er energisk, uformelt og præget af stort fagligt engagement.

Om ansættelsen
Du bliver ansat efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og Yngre Læger.

Der er tale om tidsbegrænsede etårige fuldtidsstillinger.

Kontakt os gerne
Få mere at vide om introduktionslægestillingerne ved at kontakte uddannelseskoordinerende yngre læge Mia Varming Rangholm på tlf. 2962 0478.

Er du interesseret?
Klik på "søg stillingen" og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis. Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 50. Du kan læse mere om os på sst.dk.

Ansøgere kan med fordel angive særlige kompetencer og præferencer for arbejdsområder i ansøgningen.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Læge", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i København S.

Jobbet er oprettet på vores service den 5.11.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Læge
  • København S
  • Søndag den 28. november 2021

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som læger i København S

Herunder ser du udviklingen i udbudte læge i København S over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal læger.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte læger i København S over tid

Dato Alle jobs som læger
7. september 2024 3
6. september 2024 3
5. september 2024 3
4. september 2024 3
3. september 2024 4
2. september 2024 4
1. september 2024 3
31. august 2024 3
30. august 2024 5
29. august 2024 5
28. august 2024 5
27. august 2024 5
26. august 2024 4
25. august 2024 4
24. august 2024 4
23. august 2024 4
22. august 2024 4
21. august 2024 4
20. august 2024 4
19. august 2024 3
18. august 2024 3
17. august 2024 3
16. august 2024 3
15. august 2024 2
14. august 2024 2
13. august 2024 2
12. august 2024 2
11. august 2024 2
10. august 2024 2
9. august 2024 3
8. august 2024 1