En stilling som overlæge eller afdelingslæge i medicinsk gastroenterologi og hepatologi...

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Nordjylland

En stilling som overlæge eller afdelingslæge i medicinsk gastroenterologi og hepatologi ved Aalborg Universitetshospital, Medicinsk Gastroenterologisk afdeling er ledig til besættelse den 1. august 2020 eller efter aftale.
Den ledige stilling
Stillingsansøgeren skal være speciallæge i medicinsk gastroenterologi eller speciallæge i intern medicin:gastroenterologi og hepatologi. En betydelig forskningsaktivitet inden for et eller flere af afdelingens forsknings- og udviklingsområder vil blive vægtet.
Stillingsindehaveren skal på lige fod med afdelingens øvrige speciallæger deltage i diagnostik og behandling af de nedennævnte tilstande og herunder deltage i afdelingens speciallægevagtfunktioner.
De efterspurgte kvalifikationer omfatter: kendskab og rutine i endoskopi; motiverende adfærd mht. fagudvikling og kompetenceudvikling ud fra dokumenteret erfaring; fleksibilitet og samarbejdsvillighed med evne til at håndtere omstillingsprocesser på tværs af faggrupper og specialer; evne til kvalitetsudvikling og målrettet kompetenceudvikling i medarbejdergruppen; evne til at inspirere, motivere og organisere arbejdet i afdelingen; gerne erfaring med præ- og postgraduat undervisning; og forskningserfaring
Aalborg Universitetshospital (AAUH) er Danmarks 4. største hospital og rummer alle kliniske specialer. Der er over 6.500 ansatte, og der bygges et helt nyt universitetshospital som forventes indflytningsklar i 2022.
AAUH har siden 1. januar 2012 haft en Fælles Akut Modtagelse (FAM), og AAUH betinger sig generelt, at alle nyansatte speciallæger i intern medicin uanset grenspeciale om nødvendigt må kunne påregne vagt i henhold til overenskomsten, herunder også i form af tilstedeværelsesvagt, og øvrig deltagelse i FAM.
Stillingen vil blive besat som overlæge eller afdelingslæge afhængig af ansøgerens kvalifikationer.
Afdelingens funktioner, herunder speciale og ekspertfunktioner
Afdelingen er en specialafdeling for medicinske mavetarmsygdomme, men modtager også i begrænset omfang patienter med alment medicinske sygdomme. Afdelingen varetager diagnostik, pleje, behandling, forebyggelse og forskning inden for mave-, tarm- og leversygdomme. Afdelingen varetager højt specialiserede funktioner i medicinsk gastroenterologi og hepatologi og regionsfunktioner i specialet for Region Nord. Der foreligger en formaliseret samarbejdsaftale med Medicinsk Hepato-gastroenterologisk afdeling, Aarhus Universitetshospital omkring højt specialiserede hepatologiske funktioner. I henhold til afdelingens aktuelle udviklingsplan er afdelingens speciallæger tilknyttet specialist interessegrupper til styrkelse af de højt specialiserede og regionale funktioner, herunder tarmsvigt/ernæring; inflammatoriske tarmsygdomme; leversygdomme; korttarmssyndrom og pancreassygdomme.
Afdelingen har døgnvagtfunktion af speciallæge i medicinsk gastroenterologi og hepatologi. Afdelingen indgår også i samarbejdet vedrørende Fælles Akut Modtagelse (FAM) ved AAUH.
Se i øvrigt afdelingens hjemmeside: https://personalenet.rn.dk/AndreIntranet/AalborgUH/KlinikMedicin/MedicinskeMaveOgTarmsygdomme/Sider/default.aspx
Afdelingens organisering
Afdelingen består af sengeafsnit, dagafsnit, ambulatorium og endoskopiafsnit. Endoskopiafsnittet er beliggende i ambulatorieområdet og udfører gastroskopi, sigmoideoskopi, koloskopi, og kapselendoskopi. Endvidere foretages levervenekatheterisationer (LVK) ved patienter mistænkt for portal hypertension. En hovedopgave er biologisk behandling af patienter med inflammatorisk tarmsygdom, hvor afdelingen i øjeblikket er eneste gastroenterologiske afdeling i regionen, som varetager denne type af behandling. Afdelingen er for tiden bemandet med 12 speciallæger i gastroenterologi, samt normeret til 6 hoveduddannelseslæger i gastroenterologi. Forskning og udviklingsopgaver varetages af alle speciallæger inden for alle kliniske interesseområder og afdelingen har 5 professorer. Asbjørn Mohr Drewes (lærestols - og klinikprofessor), Henrik Højgaard Rasmussen (klinisk professor i ernæring), Charlotte Lauritsen (basal ernæring), Christina Brock (autonom neuropati) og Tine Jess (adjungeret professor i inflammatoriske tarmsygdomme). Desuden er der ansat sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter og lægesekretærer til funktioner i ambulatorium, endoskopiafsnit og dagafsnit. Afdelingsledelsen består af ledende overlæge Jan Fallingborg, afsnitsledende sygeplejerske Pernille Larsen (sengeafdeling 9Ø), afsnitsledende sygeplejerske Lotte Hansen (ambulatorium).
Afdelingens overvejende optageområde og regionalfunktioner
Omkring 90% af afdelingens stationære patienter indlægges akut via vagtlæge, egen læge, skadestue, eget ambulatorium eller overflyttes fra andre afdelinger. Såvel akutte som ikke akutte stationære patienter modtages efter henvisning fra øvrige afdelinger på AAUH, fra praktiserende læger samt hospitalsafdelinger i Region Midt og Region Syddanmark med henblik på diagnostik og behandling af medicinske lidelser i spiserør, mavesæk, tarmkanal, lever og bugspytkirtel. De elektive stationære patienter er især patienter med alvorlige behandlingskrævende lidelser, efter reglerne om regionale eller højtspecialiserede funktioner.
Afdelingens højt specialiserede funktioner
Specialet på AAUH varetager samtlige de i specialevejledningen anførte højtspecialiserede funktioner med undtagelse af levertransplantation, levererstatningsbehandling, anlæggelse af transjugulær intrahepatisk portosystemisk stent (TIPS), behandling af patienter med neuroendokrine tumorer samt centerfunktionen for morbus Wilson. Afdelingen samarbejder med Aarhus Universitetshospital og Rigshospitalet vedrørende patienter med behov for levertransplantation eller levererstatningsbehandling (forundersøgelser, efterbehandling og kontrol) og med Aarhus Universitetshospital (anlæggelse af TIPS samt TIPS flebografi og revision). De højt specialiserede funktioner i specialet må ses i forhold til regionens samlede befolkningsunderlag, ligesom det aktuelle underlag for en række af funktionerne tillige omfatter patienter fra øvrige regioner især fra Region Midt, hvor formelt samarbejde er aftalt. Afdelingens deltagelse i AAUHs højtspecialiserede funktioner foregår i stort omfang i veletablerede, opgavedefinerede ”murstensløse” centerstrukturer (”multidisciplinære teams”) mellem en række afdelinger herunder Abdominalkirurgisk Afdeling og Onkologisk Afdeling suppleret med Nuklearmedicinsk Afdeling, Radiologisk Afdeling og Patologisk Institut.

Afdelingens undervisningsforpligtelser
Afdelingen deltager i fuldt omfang i studenterundervisningen ved AAUH. Udover de kliniske professorer er fire af afdelingens speciallæger ansat som kliniske lektorer. Herudover er der normeret 6 hoveduddannelseslæger i specialet, 2 hoveduddannelseslæger fra andre specialer (en fra reumatologi og en fra onkologi) , 2 introduktionslæger og 3 KBU læger.
Afdelingens forskningsmæssige situation
Afdelingens aktuelle forskningsprofil omfatter aktuelt bl.a.
  • Smertefysiologi og behandling af abdominalsmerter
  • Kronisk inflammatorisk tarmsygdom herunder epidemiologi
  • Tarmsvigt og ernæring
  • Leversygdomme
  • Pancreassygdomme
  • Motilitetsforstyrrelser


Yderligere oplysninger
Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til ledende overlæge, dr. med. Jan Fallingborg tlf. 9766 3560
Din ansøgning
Ansøgningen med dokumentation for uddannelse, specialeuddannelse, tidligere beskæftigelse m.v. skal være os i hænde senest den 2. juni 2020.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Læge", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Nordjylland

Jobbet er oprettet på vores service den 13.5.2020, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Læge
  • Nordjylland
  • Tirsdag den 02. juni 2020

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som læger i Nordjylland

Herunder ser du udviklingen i udbudte læge i Nordjylland over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal læger i Nordjylland.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte læger i Nordjylland over tid

Dato Alle jobs som læger
25. december 2024 29
24. december 2024 29
23. december 2024 28
22. december 2024 28
21. december 2024 31
20. december 2024 29
19. december 2024 27
18. december 2024 27
17. december 2024 26
16. december 2024 21
15. december 2024 27
14. december 2024 26
13. december 2024 19
12. december 2024 20
11. december 2024 22
10. december 2024 21
9. december 2024 21
8. december 2024 22
7. december 2024 22
6. december 2024 24
5. december 2024 22
4. december 2024 23
3. december 2024 22
2. december 2024 24
1. december 2024 25
30. november 2024 28
29. november 2024 29
28. november 2024 30
27. november 2024 28
26. november 2024 27
25. november 2024 26