Ph.d studerende (læge) med interesse for almen medicin søges til Ph.d projekt ved Køben...

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Studiejob - Slagelse

Forskningsenheden for Almen Praksis og Afdeling for Almen Medicin (Center for Forskning og uddannelse i almen medicin) ved Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet, og Forskningsenheden PROgrez ved Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse opslår et treårigt ph.d.-forløb med titlen: Optimeret håndtering af patienter med knæsmerter og mistanke om artrose – et mixed methods studie.

Ansøgningsfristen er 5. august 2020. Samtaler forventes afholdt i uge 35, og stillingen kan besættes 1. september 2020 eller snarest derefter.

Baggrund for og formål med ph.d.-projektet


I almen praksis i Danmark ses mange patienter med smerter og funktionsnedsættelser relateret til bevægeapparatet. Knæsmerter er en hyppig årsag til lægebesøg, og ofte skyldes smerterne artrose. Kliniske retningslinjer anbefaler, at træning og andre behandlinger er afprøvet før henvisning til vurdering for kirurgisk behandling. Desuden anbefales billeddiagnostik kun, hvis der er mistanke om anden patologi, da artrosediagnosen kan stilles klinisk. På trods af dette ses mange eksempler på, at de kliniske retningslinjer på området ikke følges.

Det overordnede formål med ph.d.-projektet er derfor at undersøge udredning, visitation og behandling af artrose i almen praksis, samt at undersøge samarbejdet i primærsektoren og mellem sektorerne mhp. at give patienter med knæsmerter og mistanke om artrose det mest optimale forløb i sundhedsvæsenet.

Projektet er planlagt som tre delprojekter, hvor både kvalitative og kvantitative metoder kan anvendes. Projektet kan f.eks. dække følgende områder:

  • Afdækning af nuværende situation i almen praksis i forhold til udredning, behandling og visitation af patienter med knæsmerter på mistanke om artrose. Herunder en litteraturgennemgang af, hvilke indsatser der er vist at understøtte ”den optimale” behandling i primær praksis og ”den optimale” og henvisning til hospital og kirurgisk behandling.

  • Undersøgelse af samarbejdet om patienter med knæsmerter og artrose i den primære sundhedstjeneste og på tværs af sektorer – med afsæt i kliniske vejledninger på området.

  • På baggrund af litteraturgennemgang, kliniske vejledninger og forundersøgelser om erfaringer fra almen praksis og samarbejdet på tværs af sektorer undersøges med en co-design tilgang, hvordan forløb for patienter med knæsmerter og mistanke om artrose kan forbedres. I denne fase inddrages både relevante sundhedsprofessionelle og patienter med artrose i fælles workshops, hvor der vil være fokus på udredning, behandling og henvisning.


CAG-samarbejdet


Dette ph.d.-projekt er en del af et større forskningssamarbejde: Clinical Academic Group under Greater Copenhagen Health Science Partners: ROAD – Research in OsteoArthritis Denmark. Visionen for dette arbejde og forskning er at forbedre livskvaliteten for mennesker med artrose gennem arbejdet med forskningsmetoder af højeste kvalitet. Se også https://gchsp.dk/cag/cag-road/ og https://twitter.com/CagRoad. En CAG er et akademisk og klinisk forskningsnetværk med deltagelse af forskere og klinikere fra Københavns Universitet, flere forskellige hospitaler i Region Hovedstaden og Region Sjælland samt almen praksis.

Derudover er dette ph.d.-projekt tilknyttet et større forskningsprogram, Exercise First, der bl.a. har til hensigt at optimere visitationen af patienter i almen praksis til behandling.

Vejledere


Vejlederhold består af Anne Møller, praktiserende læge og postdoc ved Forskningsenheden for Almen Praksis og Afdeling for Almen Medicin, Københavns Universitet, Søren Thorgaard Skou, fysioterapeut og professor samt forskningsleder ved Syddansk Universitet og Næstved, Slagelse, Ringsted Sygehuse; Nina Nissen, antropolog og seniorforsker ved Næstved, Slagelse, Ringsted Sygehuse og Odense Universitetshospital; og Susanne Reventlow, praktiserende læge og professor samt leder af Forskningsenheden for Almen Praksis og Afdeling for Almen Medicin, Københavns Universitet. Vejlederholdet tilpasses endeligt når protokol er på plads.

Jobbeskrivelse


Som ph.d.-studerende er de vigtigste opgaver:

  • At gennemføre et uafhængigt forskningsprojekt med den rette vejledning
  • At skrive videnskabelige artikler og afhandling på baggrund af den udførte forskning
  • At gennemføre et antal ph.d.-kurser
  • At opnå undervisningserfaring og anden formidlingserfaring
  • At deltage i kongresser og videnskabelige møder, både i Danmark og internationalt, og ved disse lejligheder at formidle egen forskning.
  • At tilbringe nogle måneder ved en anden forskningsinstitution, helst udenlands

Krav og ønsker til kvalifikationer


For at komme i betragtning til stillingen skal ansøgeren enten have en kandidatgrad i medicin eller baggrund inden for et område, der er relateret til ph.d.-projektets forskningsfelt. Det er nødvendigt med godt kendskab til det danske sundhedsvæsen og at kunne tale dansk, samt være god i engelsk skrift og tale og have en interesse i kvalitativ forskningsmetodologi.

Vi søger en højt kvalificeret og motiveret kandidat, som har fremragende evner inden for kommunikation. Et vejlederhold vil være tilknyttet, men ph.d.-projektarbejdet kræver en høj grad af selvstændighed, som kandidaten forventes at have – sammen med evner og motivation til at bidrage med idéer til projektet og forskningsplanen.

Ansættelsesvilkår


Ph.d.-stillingen er treårig, og den ansatte skal formelt søge om indskrivning som ph.d.-studerende ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet i henhold til Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelsers ph.d.-bekendtgørelse samt Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets retningslinjer. Ansættelsen vil finde sted på Slagelse Sygehus ved forskningsenheden PROgrez, Afdeling for Fysioterapi og Ergoterapi, Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse evt. i en dele stilling med Forskningsenheden for Almen Praksis (Center for Forskning og Uddannelse i Almen Medicin). Den Ph.d. studerende vil få arbejdsplads dels på Slagelse Sygehus og på Københavns Universitet.

Løn- og ansættelsesvilkår vil være i overensstemmelse med gældende overenskomst mellem regionerne og den ansatte kandidats fagforening.

Ansættelsesprocedure


Ansøgningen (på engelsk) sendes senest den 5. august 2020.

Ansøgningen skal indeholde:

  • Motiveret ansøgning inkl. en halv til en hel side om, hvordan projektet agtes tilgået
  • Fuldt CV
  • Eksamensbevis og karakterudskifter fra bachelor- og kandidatuddannelse
  • Publikationsliste
  • Anden relevant information, f.eks. anbefalinger og referencer

Ansøgeren vil blive kontaktet, hvis ansættelsesudvalget har brug for yderligere dokumentation. Efter fristens udløb vil alle ansøgere få besked om, hvorvidt de er gået videre, og et udvalg vil blive bedt om at komme til samtale.

Ansættelsessamtalerne forventes at finde sted i august i uge 35.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Læge", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Slagelse.

Jobbet er oprettet på vores service den 17.6.2020, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Læge
  • Slagelse
  • Onsdag den 05. august 2020

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som læger i Slagelse

Herunder ser du udviklingen i udbudte læge i Slagelse over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal læger.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte læger i Slagelse over tid

Dato Alle jobs som læger
19. september 2024 8
18. september 2024 8
17. september 2024 8
16. september 2024 9
15. september 2024 9
14. september 2024 9
13. september 2024 10
12. september 2024 11
11. september 2024 9
10. september 2024 9
9. september 2024 9
8. september 2024 9
7. september 2024 9
6. september 2024 8
5. september 2024 9
4. september 2024 6
3. september 2024 6
2. september 2024 6
1. september 2024 7
31. august 2024 7
30. august 2024 8
29. august 2024 7
28. august 2024 7
27. august 2024 6
26. august 2024 7
25. august 2024 7
24. august 2024 7
23. august 2024 7
22. august 2024 5
21. august 2024 5
20. august 2024 6