Docent til Forskningscenter for ledelse, organisation og samfund, [xxxxx]

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Århus N

To docenter søges til det samfunds- og socialfaglige forskningsområde i VIA
Brænder du efter at gøre en forskel for de svageste og mest udsatte grupper i samfundet? Og kan dit forsknings- og udviklingsarbejde være med til at styrke VIAs bidrag til vidensproduktionen såvel som til udviklingen af samfunds- og socialfaglig praksis og uddannelse?

Forskningsmæssige ambitioner
To docenter søges til Forskningscenter for Ledelse, organisation og samfund, der har et bredt samfundsfagligt forskningsfelt. VIA ønsker således at styrke sit forskningsmæssige fokus på socialt arbejde og socialpædagogik, udsathed og handicap samt forvaltning og organisering i offentligt og privat regi.

Forskningen i VIA skal sætte aftryk! Ikke alene skal vi understøtte videngrundlaget for og uddannelsesudviklingen af vores nuværende uddannelsesudbud. Vi skal også udvikle den viden, vi som samfund får behov for, for at kunne håndtere fremtidens udfordringer. Inden for det samfundsfaglige område betyder det, at vi prioriterer anvendelsesorienteret forskning med fokus på at understøtte, udvikle og vidensbasere opgaveløsning i praksis. Det betyder også, at vi vægter et tæt samarbejde med vore uddannelsesmiljøer samt med offentligt og privat arbejdsmarked for at kvalificere den samfundsmæssige udvikling og informere beslutningstagning inden for det samfunds- og socialfaglige område.

Over de seneste år er både kvantiteten og kvaliteten af VIAs forsknings-, udviklings- og innovationsaktiviteter steget, og den udvikling skal intensiveres til gavn for hele sektoren og de professioner, vi uddanner. Som forsker i centeret skal du være med til at skabe og udvikle et forskningsmiljø og bidrage til vores vidensproduktion i samspil med praksis og uddannelsesmiljøer.

Forskningsfelt
Centeret har særligt fokus på mødet mellem menneske, organisation og samfund i den professionelle opgaveløsning og er i øjeblikket organiseret i fire programmer:
  • Forskningsprogram for Samfund og mangfoldighed undersøger og gentænker velfærdsprofessionel forebyggelse af eksklusion, diskrimination og ulighed og stiller kritisk-konstruktive spørgsmål til og med praksis.
  • Forskningsprogram for Ledelse og organisationsudvikling forsker i ledelsesformer og -opgaver med særlig relevans for professionelt arbejde samt ledelse og organisatorisk udvikling på professionsfeltet.
  • Forskningsprogram for Arbejdsmarked og udsathed i socialt arbejde undersøger og diskuterer beskæftigelsespolitikker og -indsatser over for mennesker med ledighed og sociale
    problemer samt fokuserer på udsathed blandt voksne.
  • Forskningsprogram for Organisation, koordination og borgerinddragelse udforsker professionelles samarbejde og koordination af opgaver på tværs, særligt i mødet med borgere, dvs. borgerinddragelse og samskabelse.

Som docent forventes det, at du kan styrke centerets profil inden for et eller to af ovennævnte programmer fx med fokus på nogle af følgende tematikker: samfundsmæssige og politiske rammevilkår for social- og sundhedsfaglige problemstillinger og indsatser, offentlig forvaltning, organisering og ledelse, sektorkrydsende samarbejde, integrerede indsatser og koordination, socialpædagogik og socialt arbejde, mødet mellem udsatte borgere og fagprofessionelle, betydningen af sociale relationer, chanceulighed, socialt bæredygtig samfundsmæssig udvikling, digitalisering, udvikling og forandring af det professionelle arbejde.

Metodisk beskæftiger vi os med teori- og begrebsudvikling såvel som empiriske undersøgelser, følgeforskning og udviklingsprojekter, ligesom vore medarbejdere også kan bidrage til evaluerings- og analyseopgaver.
Forskningscenter for ledelse, organisation og samfund inkluderer pt. ca. 50 medarbejdere tilknyttet fra grund- og efter-/videreuddannelser samt to fastansatte forskere.

Arbejdsopgaver
Docenterne skal:
  • designe og gennemføre praksisrettede forsknings- og udviklingsprojekter på et højt niveau
  • bidrage til forskningscenterets faglige udvikling
  • højne kvantiteten og kvaliteten af centerets forskningsbidrag inden for det social- og samfundsfaglige område
  • arbejde med kvalitetsudvikling og ansvarlig forskningskultur
  • bidrage til den faglige forskningsledelse, herunder vejlede og kvalificere yngre/mindre erfarne forskere gennem fx kollegial sparring, kursus- og undervisningsaktiviteter
  • videreudvikle samarbejdet mellem forsknings- og uddannelsesmiljøerne gennem uddannelsesudvikling, forskningsbasering af undervisningsaktiviteter og gensidig videndeling
  • samarbejde med og bidrage til udvikling af praksis
  • publicere og formidle forskningsbidrag af høj kvalitet, herunder udvikle individuelle og kollektive publikationsstrategier
  • stå i spidsen for ansøgningsarbejde samt indhente ekstern finansiering til egne og kollektive forsknings- og udviklingsaktiviteter
  • undervise på relevante grund- og eftervidereuddannelser
  • udvikle nationalt og internationalt samarbejde inden for sit fagfelt

Forventninger til ansøgeren
I VIAs forsknings- og udviklingsaktiviteter vægter vi ikke alene den akademiske produktion af tidsskriftsartikler, men prioriterer også ansøgeres potentiale for at bidrage til udviklingen af vores professionsuddannelser og praksis. Ansøgeren forventes at have erfaring indenfor forskningscenterets fagfelt i form af:
  • dokumenteret, formel forskningskompetence svarende til minimum ph.d.-niveau. Har du ikke en ph.d.-grad, kan du have opnået tilsvarende kompetencer gennem en kombination af formel uddannelse samt relevant praksiserfaring
  • undervisningserfaring og erfaring med udvikling af undervisning/uddannelse
  • erfaring med vejledning, sparringsopgaver og kvalitetssikring af forskningsprojekter
  • erfaring med at lede kollektive forsknings- og udviklingsprojekter
  • international samarbejdserfaring

Det er tillige en fordel, hvis ansøgeren har praksiserfaring inden for forskningscenterets faglige område. Ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesforhold fastsættes efter gældende aftaler og overenskomst.
Stillingen som docent er tidsbegrænset i 6 år med mulighed for forlængelse. Stillingen som docent er uden højeste arbejdstid. Arbejdsstedets adresse er Hedeager 2, 8200 Aarhus N.

Ansættelse som docent forudsætter positiv docentbedømmelse af det eksterne bedømmelsesudvalg, der nedsættes i forbindelse med besættelse af stillingen. Der kan blive foretaget præselektion forud for bedømmelsesproceduren.

Du kan læse mere om ansættelsesproceduren i bekendtgørelse nr. 990 af 28. august 2016, som blandt andet omhandler docentbedømmelse af undervisere ved professionshøjskoler.
Ansættelsen er tillige omfattet af Bekendtgørelse om stillingsstruktur for undervisere ved erhvervsakademier, professionshøjskoler og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole nr. 673 af 13. maj 2020.

Se venligst link til stillingsstruktur
https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=183358

og link til bedømmelsesbekendtgørelsen
https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2020/673

Er du interesseret?
Vil du vide mere om stillingen eller ansættelsesproceduren, er du velkommen til at kontakte forskningschef Sanne Haase på telefon 87551726 eller mail [email protected].
Ønsker du at søge stillingen vedhæft da følgende materialer til din ansøgning:

  • CV indeholdende dokumentation for uddannelse samt erhvervs- og undervisningsmæssig erfaring.
  • Publikationsliste indeholdende tre udvalgte publikationer, som du ønsker inddraget i bedømmelsen. Disse tre publikationer bør fremgå tydeligt på side 1 på publikationslisten i prioriteret rækkefølge. Ansættelsesudvalget og bedømmelsesudvalget vil inddrage disse tre publikationer og deres indbyrdes prioritering i bedømmelsen
  • Publikationerne vedhæftes så vidt muligt i den elektroniske ansøgning. Er filerne for store, kan de mailes til [email protected] eller sendes i fysisk form i fem eksemplarer eller gemt på en USB-nøgle til VIA University College, Hedeager 2, 8200 Aarhus N, att. HR.

Ansøg via vores online rekrutteringssystem. Vi skal have din ansøgning 10. september 2020.
Efter den faglige bedømmelse afholdes ansættelsessamtaler med udvalgte og kvalificerede kandidater. Vi forventer at afholde ansættelsessamtaler i uge46 og 47 i 2020.
Stillingen ønskes besat pr. 1. januar 2021 eller efter aftale med kandidaten.

Læs mere information om anvendelse af personoplysninger i forbindelse med rekruttering på dette link http://www.via.dk/da/om-via/job/personoplysninger.

VIA opfordrer alle interesserede uanset personlig baggrund til at søge stillingen.
Læs mere om VIA University College på www.via.dk.

Om VIA University College
VIA er en professionshøjskole og en af Danmarks største uddannelsesinstitutioner. Vi uddanner bl.a. lærere, sygeplejersker, ingeniører og designere i samarbejde med arbejdslivet og med afsæt i forskning. I fællesskab leverer vi fremragende uddannelser til alle vores studerende, så de med mod, passion og nysgerrighed sætter aftryk på samfundet. Vi arbejder dedikeret for at inddrage FN’s verdensmål i alle vores uddannelser, og i 2019 er VIA for tredje år kåret som årets entreprenante uddannelsesinstitution.
VIA i runde tal: 20.000 studerende på flere end 40 professionsbacheloruddannelser. 20.000 studerende og kursister om året på diplomuddannelser og andre efter- og videreuddannelsesforløb. 2.100 medarbejdere fordelt på otte campusser i Region Midt.

Læs information om anvendelse af personoplysninger i forbindelse med rekruttering på dette link:
https://via.career.emply.com/persondatapolitik
VIA opfordrer alle interesserede uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Læs mere om VIA University College på http://www.via.dk/.




Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Lærer", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Arbejdsstedet er beliggende i Århus N.

Jobbet er oprettet på vores service den 12.8.2020, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Lærer
  • Århus N

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som lærere i Århus N

Herunder ser du udviklingen i udbudte lærer i Århus N over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal lærere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte lærere i Århus N over tid

Dato Alle jobs som lærere
16. september 2024 5
15. september 2024 5
14. september 2024 5
13. september 2024 6
12. september 2024 5
11. september 2024 4
10. september 2024 4
9. september 2024 4
8. september 2024 4
7. september 2024 4
6. september 2024 4
5. september 2024 4
4. september 2024 4
3. september 2024 3
2. september 2024 3
1. september 2024 3
31. august 2024 3
30. august 2024 3
29. august 2024 2
28. august 2024 1
27. august 2024 1
26. august 2024 2
25. august 2024 2
24. august 2024 2
23. august 2024 2
22. august 2024 2
21. august 2024 2
20. august 2024 2
19. august 2024 2
18. august 2024 2
17. august 2024 4