Nørgaards Højskole søger to højskolelærere

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Bjerringbro

Nørgaards Højskole søger to engagerede og idérige højskolelærere, som sætter deres faglighed i spil og finder glæde ved at være inspirerende og nærværende, både i forhold til unge elever og ugekursister.

Vi søger to lærere, som brænder for fællesskabet, har noget på hjerte, og som har erfaring med at stille sig op foran store forsamlinger og holde foredrag, afvikle workshops, underholde eller give beskeder. Som er gode til at planlægge, er en drivkraft i forhold til at få ting til at ske, og som holder af at være sammen med mange forskellige mennesker.

Vi søger én lærer, som kan videreudvikle vores linjefag i “Bæredygtighed” og én lærer, som kan udvikle vores nye linjefag “Politik & Samfund”. Fælles for de to linjefag er, at teoretisk og praktisk undervisning kombineres, så eleverne både lærer med hovedet, hjertet og hænderne.

Lærer i Bæredygtighed - et linjefag for højskoleeleverne

Bæredygtighed har været et linjefag på Nørgaards Højskole i 2,5 år. Vores lærer ønskede at flytte til en anden egn af landet, så nu er det tid til at genoverveje faget.

Der er undervisning i faget 5-7 timer om ugen. Derudover er der to sammenhængende linjefagsdage, hvor man har hele dagen til rådighed.

Derfor vil vi gerne høre dit bud på, hvordan et linjefag, der beskæftiger sig med bæredygtighed og grøn omstilling, skal se ud. Hvad skal det hedde? Hvad skal det handle om? Hvordan skal undervisningsformatet være?

Skal det handle om fødevareproduktion, tøj, energi, klima, politik, grøntsagsdyrkning, forbrug, iværksætteri, aktivisme eller noget helt andet?

Hvordan stykker man faget sammen, så viden og praktisk erfaring kombineres?

Hvordan gør vi faget interessant for unge mennesker?

Skriv gerne en 1-sides præsentation af, hvordan du ser fagets fremtid på Nørgaards Højskole.

Her kan du se, hvad faget har handlet om indtil nu.

Lærer i Politik & Samfund - et linjefag for højskoleeleverne

Vi har længe savnet et linjefag, hvor overvejelserne om samfund, politik, demokrati og vores muligheder for indflydelse står i centrum. Derfor har vi nu lanceret linjefaget “Politik og samfund”.

Se beskrivelse af faget her.

Der er undervisning i faget 5-7 timer om ugen. Derudover er der to sammenhængende linjefagsdage, hvor man har hele dagen til rådighed.

Vi vil gerne høre dit bud på, hvad faget skal indeholde, hvordan det skal bygges op, og hvordan du forestiller dig undervisningen skal forløbe, så det teoretiske og det praktiske kombineres. Skriv gerne en 1-sides præsentation af, hvordan du ser fagets fremtid på Nørgaards Højskole.

Anden undervisning

Fagligt spænder vi bredt og har 10 forskellige linjefag, et stort udbud af valgfag samt en lang række ugekurser. Her har vi undervisning i fag, der handler om kultur, musik, bæredygtighed, psykologi, samfund, filosofi, natur, politik, idræt, kunsthåndværk. Men også kurser i golf, bridge, aktiv senior, vandring, havkajak, strik, hækling, keramik, dans, kor og musik.

Som lærer på Nørgaards Højskole er arbejdsopgaverne mangfoldige, og du kommer til at arbejde både med unge elever og kursister.

Vi glæder os til at høre, hvad du kan byde ind med af valgfag, kurser, foredrag, morgensamlinger, debatter, workshops og aktiviteter. Det kan være meget andet end det, vi tilbyder nu, det vigtigste er, at det er noget, du brænder for.

Ud over undervisning er dine primære arbejdsopgaver

  • Deltagelse i og bidrag til morgensamlinger, møder, rejser, temauger, arrangementer osv.
  • Vagtlærerfunktion med aften- og weekendvagter, samvær, uformelle dialoger og hygge med elever og kursister, modtagelse af gæster, rundvisninger og øvrige opgaver.
  • Pædagogisk opgave som mentor- og kontaktlærer for elever, som står i vanskelige livssituationer.
  • Undervisning på ugekurser i form af foredrag, kursusledelse, guidning på ture, morgensamlinger, aftensamvær mm.
  • Derudover er det et plus, hvis du også kan spille klaver, da vi har mange samlinger og arrangementer med fokus på fællessang.

Som højskolelærer er det vigtigt at være en aktiv og tilstedeværende del af skolens liv. Du bliver en væsentlig drivkraft i udviklingen af højskolens helt særlige læringsrum og samværsform.

Lige nu har vi flere lærerboliger til rådighed, og det vil være en fordel, hvis du kunne tænke dig at bo i en af dem.

Vi tilbyder
På Nørgaards Højskole bliver du del af et positivt arbejdsmiljø med en række engagerede og sprudlende kollegaer, som i fællesskab etablerer den gode stemning på stedet og udvikler den faglige profil.

Højskolen er en af landets største, med 230 sengepladser. Det betyder også, at vi er en stor arbejdsplads med 45 fastansatte og omkring 50 løst tilknyttede medarbejdere. Du bliver altså del af et stort fællesskab med mange forskellige mennesker med hver deres faglighed og interesser.

Vi har et godt sammenhold, hvor afdelingerne på højskolen arbejder sammen på kryds og tværs og løfter opgaverne i fællesskab.

Der er en personaleforening, som arrangerer udflugter, fredagsbar, workshops og aktiviteter, ligesom højskolen hvert år står for at arrangere julefrokost og udflugt for hele personalet.

Ansøgningsfrist og arbejdsforholdVi ser frem til at modtage din ansøgning med en beskrivelse af de fag, du kan undervise i, hvilke foredrag og workshops du kan stå for, overvejelser om hvilke tanker du gør dig om højskolelærerlivet. Brug gerne en side på at beskrive, hvordan du mener linjefaget i enten Bæredygtighed eller Politik & Samfund kan tilrettelægges.

Stillingerne kan være en fuldtid eller deltid alt efter, hvad du kan byde ind med udover undervisningen på linjefaget.

Ansættelse hurtigst muligt, senest 1. januar 2024.

Som højskolelærer indplaceres man efter undervisningsanciennitet på det statsligt fastsatte løntrin for højskolelærere. Se løntrin på FFD’s hjemmeside her.

Ansøgningen indsendes som én samlet pdf-fil til [email protected] senest d. 1. november kl. 12.00. Der er ansættelsessamtaler mandag d. 13. og tirsdag d. 14. november. Har du ikke hørt fra os ved udgangen af november, kan du betragte stillingen som besat til anden side.

Spørgsmål om stillingen kan rettes til forstander Karen Friis på [email protected] eller tlf. 8668 2300.

Du kan læse meget mere om højskolen her.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Lærer", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Arbejdsstedet er beliggende i Bjerringbro.

Jobbet er oprettet på vores service den 2.10.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Lærer
  • Bjerringbro
  • Onsdag den 01. november 2023

Lignende jobs

  • Lærer i Herning

    Vi søger en lærer, der med højt fagligt niveau formår at agere bindeled og skabe en rød tråd i vores specialklasserække. Desuden skal du undervise i specialklassen. Som udgangspunkt vil ca. halvdel..
    • Lærer
    • Herning
    Få mere info
  • Lærer i Herning

    Her er muligheden for at blive en del af vores fantastiske skole! På Lindbjergskolen mangler vi en lærer til mellemtrinnet i det kommende skoleår. Stillingen er en fast og på fuld tid.Vi søger .
    • Lærer
    • Herning
    Få mere info
  • Lærer i Herning

    Er du uddannet lærer med menneskelig varme og humor? Har du lyst og vilje til at gøre en forskel for eleverne? Så har vi jobbet til dig.Vi søger en fuldtidsansat lærer pr. 1. september eller sn..
    • Lærer
    • Herning
    Få mere info
  • Lærer i Herning

    Vi søger en dansklærer, som også kan og vil varetage andre fag gerne natur/teknologi og billedkunst.Du kommer til at undervise i indskolingen og på mellemtrinnet i afdelingen på Skalmejevej. Du v..
    • Lærer
    • Herning
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som lærere i Bjerringbro

Herunder ser du udviklingen i udbudte lærer i Bjerringbro over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal lærere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte lærere i Bjerringbro over tid

Dato Alle jobs som lærere
10. juli 2024 1
9. juli 2024 1
8. juli 2024 1
7. juli 2024 1
6. juli 2024 1
5. juli 2024 1
14. juni 2024 1
13. juni 2024 1
12. juni 2024 1
11. juni 2024 1
10. juni 2024 1