Lektorat i strategisk design og co-design

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Lektorat i strategisk design og co-design

Ved Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK) opslås en fast fuldtidsstilling som lektor med særligt fokus på strategisk design og co-design.

Det ledige lektorat er tilknyttet Institut for Visuelt design og ønskes besat pr. 1 august 2020 eller snarest muligt derefter.

Vi søger en faglig profil, der brænder for at undervise, levere forskning på højeste internationale niveau og videreudvikle et designfelt i rivende udvikling. Især ønsker vi en profil, der vil være med til at give designprofessionen en central position i løsningen af de mange komplekse problemstillinger, der bliver sat på dagsordenen i disse år.

Vi uddanner bachelorer og kandidater, der skal professionaliseres til en verden under omstilling. Teknologi, globalisering og klimakrise kræver et skærpet fokus på at artikulere designerens relevans og uundværlige bidrag til løsningen af fremtidens problemer. Vi er optaget af at styrke strategisk design som forskningsfelt og profession med afsæt i veletablerede forskningsfelter som co-design og design-antropologi. I dette fokus ligger vores interesse for at styrke designfaglighedens integration af et systemisk-analytisk perspektiv i mødet med det kontekstuelle og tværdisciplinære.

Derfor ønsker vi en profil, der er faglig stærk hvad angår de særlige kendetegn ved progressive designmetodologier og praksisbaseret forskning, hvor det spekulative og kritisk-refleksive integreres både i problemløsning og viden produktion.

Om Institut for Visuelt Design

Institut for Visuel Design (IVD) uddanner fremtidens designere og bedriver forskning på højeste niveau inden for visuelle medier, typografi, grafisk design og grafisk identitet, spil- og interaktionsdesign. Vi udvikler nye designmetoder, som ruster studerende med dybe innovative og strategiske kompetencer til at tage ansvar for hele løsninger og processer. Vi bygger bro mellem en stærk dansk designtradition og vores teknologiske, digitale nu- og fremtid. Gennem kunstnerisk formgivende praksis og de nyeste teknologiske muligheder, inddrager vi omverdenen i arbejdet med at udvikle designforslag og at udbrede designløsninger, der fremmer det gode liv og en bæredygtig fremtid

Institut for Visuelt Design har godt 200 studerende og omkring 25 undervisere og forskere. Uddannelsen består af en bacheloruddannelse i Visuel design der er opdelt i 2 studielinjer – Visuel kommunikation samt Spil og interaktionsdesign. De to kandidatprogrammer er Graphic Communication Design og Visual Games and Media design.

Om stillingen

Stillingen som lektor vil bestå i forskning og/eller kunstnerisk udviklingsvirksomhed, undervisning samt administrativt arbejde.

Dine opgaver vil blandt andet omfatte:

  • Undervisning, undervisningsplanlægning og dertil hørende administration i tilknytning til KADK’s programmer og tværgående undervisning, herunder strategisk design og design samarbejde
  • Forskning inden for designfeltet med særligt fokus på designmetode, proces og teori og områderne strategisk design, co-design, spekulativt design og design antropologi
  • Undervisning og undervisningsplanlægning og dertil hørende administration af IVDs programmer, tværgående undervisningsmoduler, diplom- og masteruddannelsen og KADK Summer Academy
  • Vejledning, eksamination og censorvirksomhed samt faglige bedømmelsesarbejde
  • Vejledning af Ph.d.-studerende
  • Publicering og videnskabelig formidling inden for stillingens fokusområde i samarbejde med relevante eksterne institutioner, virksomheder og netværker nationalt og internationalt, såvel som med de øvrige forsknings- og udviklingsområder på instituttet og KADK som helhed
  • Visionært og produktivt teamwork i tilrettelæggelsen af fremtidige forsknings- og udviklingsprojekter, herunder at deltage aktivt i at søge ekstern finansiering og fundraising til instituttets aktiviteter
  • Deltagelse i en række af KADKs udvalg og evt. i kollegiale organer.


Endvidere forventes du at deltage i tværdisciplinære samarbejder i undervisning og forskning i samarbejde med KADK’s øvrige institutter og ansatte, herunder at bidrage til indhold og udvikling af den tværgående fællesfaglige undervisning på KADK samt evt. andre opgaver.

Dit forsknings- undervisningsmæssige fokus vil være strategisk design, co-design, design antropologi og spekulativt design.

Kvalifikationskrav

Du har en relevant uddannelse på minimum kandidatniveau samt en ph.d.-grad eller videnskabelige kvalifikationer på ph.d.-niveau.

Din erfaring og faglige kvalifikationer er som minimum på det niveau, der kan opnås på grundlag af en tilfredsstillende gennemført adjunktperiode, dvs. at du har gennemført adjunktperiode eller på tilsvarende vis har tilegnet dig kvalifikationer svarende hertil eller derover.

Du kan dokumentere at have bedrevet forskning på internationalt niveau, udøvet original kunstnerisk udviklingsvirksomhed på højt internationalt niveau, videre- eller nyudviklet fagområdet og/eller at have opnået en betydelig designfaglig og design forskning på højt niveau.

Du har desuden erfaring med undervisning og vejledning på bachelor- og kandidatniveau og har modtaget supervision, pædagogisk opkvalificering samt positiv skriftlig vurdering af dine undervisningsmæssige kvalifikationer. KADK stiller desuden krav om, at gennemført og bestået pædagogikum og dokumentation herfor. Der kan undtagelsesvist dispenseres fra kravet om pædagogikum, hvis du kan dokumentere at have gennemført og bestået en anden pædagogisk uddannelse fra en anerkendt uddannelsesinstitution som eksempelvis lærer eller cand.pæd. Da vejledning på ph.d.-niveau indgår i stillingen, vil erfaring hermed vægte positivt.

Derudover har du erfaring med forskningsansøgning, ligesom redaktionelle opgaver i forbindelse med tidskrifter vil være en fordel.

Vi lægger desuden stor vægt på en bred faglig orientering, stærke formidlingsevner samt erfaring med netværksopbygning ift. eksterne partnere – både nationalt og internationalt. Erfaring med at tiltrække eksterne midler vil ligeledes være en fordel.

Da vi generelt ønsker at styrke fagligheden inden for strategisk design, co-design, design antropologi og spekulativt design, forventes du at have en dyb metodologisk og designteoretisk viden, og en ambition om at videreudvikle disse felter på højeste niveau indenfor både forskning og undervisning.

Særlig kvalificeret indsats og nyudvikling inden for det undervisningsmæssige område vil blive vægtet i den samlede vurdering ved stillingens besættelse.

Da KADK har fokus på forsknings- og undervisningssamarbejder både internt og eksternt i forhold til erhverv, offentlige institutioner og andre højere uddannelsesinstitutioner, vil det desuden være en fordel, hvis du kan dokumentere erfaring med udvikling, finansiering og ledelse af større eksternt finansierede forskningsprojekter samt projekter, hvortil der er knyttet erhvervssamarbejder.

Vi tilbyder

Vi tilbyder et kreativt, engageret, udviklende og visionært uddannelses- og forskningsmiljø. Jobbet rummer medindflydelse, ansvar og mulighed for at præge forskningen og undervisningen. Vi lægger vægt på et godt kollegialt samarbejde med rum til gensidig inspiration og sparring.

Løn og ansættelsesforhold

Ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende overenskomst for akademikere i staten mellem Finansministeriet og en række AC organisationer. Der vil være mulighed for forhandling af kvalifikationstillæg afhængig af dine kompetencer og erfaring.

Ansættelsen sker desuden i henhold til gældende stillingstruktur for kunstnerisk og videnskabeligt personale ved Det Kongelige Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, Arkitektskolen Aarhus samt Designskolen Kolding – BEK nr. 962 af 24/08/2015.

Stillingen er en fuldtidsstilling med en gennemsnitlig ugentlig arbejdstid på 37 timer og omfatter forskning og undervisning samt administrationen i begrænset omfang. Fordelingen mellem forskning og undervisning vil som udgangspunkt være en 40/60- fordeling. Fordelingen mellem de forskellige opgaver kan variere efter KADK’s bestemmelse, og du vil kunne blive pålagt andre tjenstlige opgaver.

Bibeskæftigelse accepteres i det omfang, at det er foreneligt med varetagelse af ansættelsen som lektor.

Ansøgningen

Du bedes fremsende motiveret ansøgning, opdateret CV, uddannelsesdiplomer, dokumentation for opfyldelse af de kvalifikationskrav som er listet ovenfor, beskrivelse af dine forskningsplaner samt en fuldstændig liste over dine publicerede arbejder og eksemplarer af de arbejder, som du ønsker at fremhæve (dog maksimalt 7 arbejder). Endelig bør du vedlægge materiale, der kan belyse dine undervisningsmæssige kvalifikationer. Eventuelt tidligere lektorbedømmelse(r) bedes desuden vedlægges.

Ansøgning med tilhørende bilag skal sendes elektronisk via knappen ”Søg stillingen” nedenfor, så den er KADK i hænde senest 4. maj 2020 kl. 12.00

Bilagsmateriale, som ikke kan fremsendes elektronisk sammen med ansøgningen, bedes fremsendt pr. post i 4 eksemplarer så det er KADK i hænde inden ansøgningsfristens udløb til nedenstående adresse:

Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler

for Arkitektur, Design og Konservering

Att. Lykke Cooper

Philip de Langes Allé 10

1435 København K

Mrk. Lektorat til strategisk design og co. design

Ansøgninger og ansøgningsmateriale modtaget efter ansøgningsfristens udløb medtages ikke i bedømmelsen.

Vi gør opmærksom på, at stillingen opslås og besættes i henhold til Uddannelses- og Forskningsministeriets ”Bekendtgørelse af 12. april 2019 om ansættelse af kunstnerisk og videnskabeligt personale ved de videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner på Uddannelses- og Forskningsministeriets område”.

Ansættelse som lektor vil derfor ske efter konkret bedømmelse i et sagkyndigt bedømmelsesudvalg. Bedømmelsesudvalget vil foretage deres bedømmelse på baggrund af de i stillingsopslaget listede kvalifikationskrav og det samlede ansøgningsmateriale. Du bedes derfor i ansøgning inkl. bilag dokumentere, at du opfylder de i stillingsopslaget beskrevne kvalifikationskrav.

Ansøgningsproces (shortlisting)

Efter ansøgningsfristens udløb udvælger institutlederen, med rådgivning fra ansættelsesudvalget, hvilke ansøgere der skal bedømmes. Udvælgelsen sker ud fra en samlet vurdering af, hvilke ansøgere der bedst opfylder kriterierne i stillingsopslaget ud fra det fremsendte ansøgningsmateriale. Du bedes derfor i ansøgning inkl. bilag dokumentere, at du opfylder de i stillingsopslaget beskrevne kvalifikationskrav.

Alle ansøgere får herefter besked om hvorvidt deres ansøgning er gået videre til bedømmelse, og de udvalgte ansøgere orienteres om udvalgets sammensætning. Herefter vil et fagkyndigt bedømmelsesudvalg bedømme de udvalgte ansøgere i forhold til den konkrete stilling. Hver ansøger vil få tilsendt bedømmelsen med mulighed for partshøring.

Yderligere oplysninger

Oplysninger om kvalifikationskrav, ansøgningsprocessen og e-rekrutteringssystemet kan fås ved henvendelse til HR-partner, Lykke Cooper, e-mail [email protected] tlf.: 4170 1695.

Oplysninger om stillingens faglige indhold kan fås ved henvendelse til institutleder Martin Sønderlev Christensen, [email protected], tlf. 4170 1859.

Generelle oplysninger om KADK og Institut for Visuelt Design kan findes på www.kadk.dk

Alle interesserede opfordres til at søge uanset alder, køn, nationalitet, race, religion eller etnisk tilhørsforhold.

Om KADK

Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK) er et internationalt anerkendt kunstakademi, der uddanner professionelt kreative kandidater til højeste niveau og udvikler ny viden, der skaber værdi for samfundet og arbejdsmarkedet. KADK er en statsinstitution under Uddannelses- og Forskningsministeriet og har ca.1.700 studerende og 350 medarbejderårsværk. Læs mere om KADK på vores hjemmeside www.kadk.dk.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Lærer", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 20.4.2020, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Lærer
  • København K
  • Mandag den 04. maj 2020

Lignende jobs

  • Inklusionspædagog

    Formår du at se potentialet i hver eneste elev? Kan du se indad og være nysgerrig på, hvad vi som professionelle skal ændre hos os selv – og ikke ændre hos eleven? Brænder du således for at underst..
    • Lærer
    • Dragør
    Få mere info
  • Lærer

    Vi har fokus på anerkendelse i relationerne, elevernes trivsel og en stærk faglighed.Er du uddannet lærer med linjefag eller undervisningskompetence i en kombination af to eller flere af følgen..
    • Lærer
    • Dragør
    Få mere info
  • Eksternt lektorat i marketing og markedsanalyse ve...

    Lærer søges til organisation/virksomhed i 2000 Frederiksberg
    • Lærer
    • Frederiksberg
    Få mere info
  • Underviser til IT Teknolog-uddannelsen

    Har du stor viden om embedded systemer og vil du være med til at udvikle branchen ved at give din viden videre til næste generation af IT-teknologer?Som underviser på IT-teknologuddannelsen vil du .
    • Lærer
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som lærere i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte lærer i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal lærere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte lærere i København K over tid

Dato Alle jobs som lærere
19. september 2024 0
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0