Ekstern lektor inden for møbel- og produktdesign

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Ved Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering opslås en 3-årig deltidsstilling som ekstern lektor inden for møbel- og produktdesign.

Vi søger en kandidat med stor undervisningserfaring og solid praksiserfaring, som kan være med til at udvikle fagområdet og bidrage med viden om, hvordan møbler indgår i rumlige sammenhænge. Undervisningen vil primært være tilknyttet kandidatprogrammet Møbel & Objekt.<br
Den ledige stilling er tilknyttet Institut for Bygningskunst og Design og ønskes besat 1. juni 2021 eller snarest muligt herefter.

Institut for Bygningskunst og Design

Institut for Bygningskunst og Design er et tværfagligt uddannelses- og forskningsmiljø. Med udgangspunkt i en dansk tradition for at arbejde med design i en rumlig og arkitektonisk kontekst har instituttet en ambition om at sætte en ny dagsorden i udviklingen af forretnings- og kompetenceområder for arkitekter og designere. Bæredygtighed og social bevidsthed står centralt som samfundsrelevante overlæggere for undervisningen og forskningen på instituttet, hvis faglige felter relaterer sig til produktion, forbrug, marked og samfund, hvor der skal tages ansvar og stilling til ressourcer og sociale problemstillinger. Instituttet består af to bachelorprogrammer, fire kandidatprogrammer og en professionsbachelor. Disse danner rammen om de faglige forsknings- og udviklingsmiljøer, der går på tværs af design og arkitektur. Der undervises og forskes inden for arkitektur, strategisk design og entreprenørskab, rum- og interiørdesign, møbel-, tekstil- samt beklædningsdesign. Ydermere er kunsthåndværk på Bornholm samt IT- og tegneundervisning del af instituttet.

Møbel & Objekt er et to-årigt kandidatprogram specialiseret i møbel-, tekstil- og produktdesign. Programmet uddanner både arkitekter og designere. Introduktionsvideo og nærmere information kan findes her: <a href="https://kglakademi.dk/program/moebel" target="_blank"https://kglakademi.dk/program/moebel

Om stillingen

Stillingen som ekstern lektor vil bestå af planlægning og udvikling af undervisning i samarbejde med programansvarlig underviser, samt forelæsninger og selvstændig undervisning inden for møbel- og produktdesign.

Du vil desuden få til opgave at:

  • tilrettelægge og rette opgaver – både i den løbende undervisning og i forbindelse med eksaminer
  • eksaminere ved eksaminer og andre prøver
  • løbende udvikle indhold og undervisningsformater i samarbejde med programansvarlig
  • planlægge og gennemføre undervisningsforløb med eksterne partnere
  • sikre at undervisning lever op til læringsmål og studieordning

Varetagelse af andre opgaver kan forekomme i begrænset omfang, ligesom der efter nærmere aftale kan blive tale om deltagelse i lærermøder og studierejser, samt undervisning på instituttets øvrige bachelor- og kandidatprogrammer.

Kvalifikationskrav

Du har en baggrund inden for design og/eller arkitektur på højeste faglige niveau, hvor du aktuelt udforsker og udvikler formgivningen på møbel- og produktområdet gennem arbejdet med nye produktionsmetoder og bæredygtige materialer.

Du evner at formidle viden og erfaring fra fagets praksis og har stor gennemslagskraft. Endvidere er du optaget af at skabe positiv forandring og indtænke en bæredygtig dagsorden, ligesom du er optaget af spørgsmål om, hvordan design kan bidrage til løsninger på nogle af samfundets store udfordringer.

Derudover forventer vi, at du:

  • har en relevant uddannelse på minimum kandidatniveau. Alternativt kan du dokumentere realkompetencer på kandidatniveau via længerevarende uddannelse, viden, færdigheder, kompetencer og erhvervserfaring inden for stillingens faglige felt.
  • har mindst tre års undervisningserfaring på både bachelor- og kandidatniveau inden for stillingens fagområde
  • har erfaring med planlægning af undervisningsforløb
  • har flere års erfaring, indsigt og viden inden for møbel- og produktdesign samt indenfor designfaget generelt.
  • er bredt fagligt orienteret – både nationalt og internationalt – og har et godt netværk.
  • har et højt refleksionsniveau og evne til at udvikle fagområdet i relation til samfundsmæssige problemstillinger som eksempelvis bæredygtighed.

Særlig kvalificeret indsats og nyudvikling inden for det undervisningsmæssige område vil blive vægtet i den samlede vurdering ved stillingens besættelse, ligesom det vil blive vægtet positivt, hvis du har erfaring med eksaminationer og har gennemført pædagogikum eller på anden vis har styrket dine pædagogiske færdigheder.

Vi tilbyder

Vi tilbyder et kreativt, engageret, udviklende og visionært uddannelses- og forskningsmiljø. Vi lægger vægt på et godt kollegialt samarbejde med rum til gensidig inspiration og sparring.

Løn og ansættelsesforhold

Ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende aftale om eksterne lektorer ved universiteter m.fl. under Uddannelsesministeriet indgået mellem Finansministeriet og AC.

Ansættelsen sker desuden i henhold til gældende stillingstruktur for kunstnerisk og videnskabeligt personale ved Det Kongelige Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, Arkitektskolen Aarhus samt Designskolen Kolding – BEK nr. 962 af 24/08/2015.

Stillingen er en deltidsstilling. Timetallet vil udgøre mindst 200 timer i 2021. Timetallet for de efterfølgende år kendes endnu ikke, men kan maksimalt udgøre 500 timer årligt og aftales inden studieårenes opstart. Studieåret løber fra den 1. september til den 30. juni i det efterfølgende år. Forberedelse i august måned må påregnes.

Stillingen er tidsbegrænset og udløber uden yderligere varsel efter tre år.

Ansøgningen

Du bedes fremsende motiveret ansøgning, opdateret CV, uddannelsesdiplomer og dokumentation for opfyldelse af de kvalifikationskrav som er listet ovenfor. Du bør vedlægge materiale, der kan belyse dine undervisningsmæssige kvalifikationer.

Ansøgning med tilhørende bilag skal sendes elektronisk via knappen ”Søg stillingen” nedenfor, så den er KADK i hænde senest tirsdag den 16. marts 2021 kl. 12.00.

Ansøgninger og ansøgningsmateriale modtaget efter ansøgningsfristens udløb medtages ikke i bedømmelsen.

Vi gør opmærksom på, at stillingen opslås og besættes i henhold til Uddannelses- og Forskningsministeriets ”Bekendtgørelse af 12. april 2019 om ansættelse af kunstnerisk og videnskabeligt personale ved de videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner på Uddannelses- og Forskningsministeriets område”.

Efter ansøgningsfristens udløb udvælger institutlederen, med rådgivning fra ansættelsesudvalget, hvilke ansøgere der skal bedømmes. Udvælgelsen sker ud fra en samlet vurdering af, hvilke ansøgere der bedst opfylder kriterierne i stillingsopslaget ud fra det fremsendte ansøgningsmateriale. Du bedes derfor i ansøgning inkl. bilag dokumentere, at du opfylder de i stillingsopslaget beskrevne kvalifikationskrav.

Alle ansøgere får herefter besked om hvorvidt deres ansøgning er gået videre til bedømmelse, og de udvalgte ansøgere orienteres om udvalgets sammensætning. Herefter vil et fagkyndigt bedømmelsesudvalg bedømme de udvalgte ansøgere i forhold til den konkrete stilling. Hver ansøger vil få tilsendt bedømmelsen med mulighed for partshøring.

Ansættelse som ekstern lektor vil derfor ske efter konkret bedømmelse i et sagkyndigt bedømmelsesudvalg. Bedømmelsesudvalget vil foretage deres bedømmelse på baggrund af de i stillingsopslaget listede kvalifikationskrav og det samlede ansøgningsmateriale. Du bedes derfor i ansøgning inkl. bilag dokumentere, at du opfylder de i stillingsopslaget beskrevne kvalifikationskrav.

Såfremt du søger stillingen på baggrund af samlede realkompetencer, gør vi opmærksom på, at det vil være det sagkyndige bedømmelsesudvalg, som afgør, hvorvidt dine realkompetencer rækker til kandidatniveau efter gældende retningslinjer på Det Kongelige Akademi.

Yderligere oplysninger
Oplysninger om kvalifikationskrav, ansøgningsprocessen og e-rekrutteringssystemet kan fås ved henvendelse til HR-medarbejder, Lykke Cooper, [email protected] tlf. 41701695.

Oplysninger om stillingens faglige indhold kan fås ved henvendelse Institutleder Mathilde Serup, [email protected] tlf. 41701513.

Generelle oplysninger om Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering og Institut for Bygningskunst og Design kan findes på https://kglakademi.dk/

Alle interesserede opfordres til at søge uanset alder, køn, nationalitet, race, religion eller etnisk tilhørsforhold.

Om Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering
Det Kongelige Akademi - Arkitektur, Design, Konservering (Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering) er et internationalt anerkendt kunstakademi, der uddanner professionelt kreative kandidater til højeste niveau og udvikler ny viden, der skaber værdi for samfundet og arbejdsmarkedet. Det Kongelige Akademi er en statsinstitution under Uddannelses- og Forskningsministeriet og har ca.1.700 studerende og 350 medarbejderårsværk. Læs mere om Akademiet på vores hjemmeside https://kglakademi.dk/

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Lærer", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 2.3.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Lærer
  • København K
  • Tirsdag den 16. marts 2021

Lignende jobs

  • Inklusionspædagog

    Formår du at se potentialet i hver eneste elev? Kan du se indad og være nysgerrig på, hvad vi som professionelle skal ændre hos os selv – og ikke ændre hos eleven? Brænder du således for at underst..
    • Lærer
    • Dragør
    Få mere info
  • Lærer

    Vi har fokus på anerkendelse i relationerne, elevernes trivsel og en stærk faglighed.Er du uddannet lærer med linjefag eller undervisningskompetence i en kombination af to eller flere af følgen..
    • Lærer
    • Dragør
    Få mere info
  • Eksternt lektorat i marketing og markedsanalyse ve...

    Lærer søges til organisation/virksomhed i 2000 Frederiksberg
    • Lærer
    • Frederiksberg
    Få mere info
  • Underviser til IT Teknolog-uddannelsen

    Har du stor viden om embedded systemer og vil du være med til at udvikle branchen ved at give din viden videre til næste generation af IT-teknologer?Som underviser på IT-teknologuddannelsen vil du .
    • Lærer
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som lærere i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte lærer i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal lærere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte lærere i København K over tid

Dato Alle jobs som lærere
19. september 2024 0
18. september 2024 0
17. september 2024 0
16. september 2024 0
15. september 2024 0
14. september 2024 0
13. september 2024 0
12. september 2024 0
11. september 2024 0
10. september 2024 0
9. september 2024 0
8. september 2024 0
7. september 2024 0
6. september 2024 0
5. september 2024 0
4. september 2024 0
3. september 2024 0
2. september 2024 0
1. september 2024 0
31. august 2024 0
30. august 2024 0
29. august 2024 0
28. august 2024 0
27. august 2024 0
26. august 2024 0
25. august 2024 0
24. august 2024 0
23. august 2024 0
22. august 2024 0
21. august 2024 0
20. august 2024 0