Lektor i dansk sprog ved Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København S

Ved Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab opslås en stilling som lektor i dansk sprog til besættelse d. 1. september 2021 eller snarest derefter.

På Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab (NorS) beskæftiger vi os med forskning, undervisning, formidling inden for nordisk litterær og sproglig kulturarv fra oldtiden til i dag, herunder med nyere, sociolingvistiske og teknologiske tilgange til sprog. Den sprogvidenskabelige palet på instituttet rummer forskningsfelter som sproghistorie, grammatik, sprogpsykologi, kommunikation, kognitionsforskning, sociolingvistik, dialektforskning, neurolingvistik, audiologopædi, sprogteknologi, sprogforandring og data science, jf. https://nors.ku.dk.

Stillingsindhold
Stillingen rummer uddannelses- og forskningsopgaver inden for dansk sprog, herunder tilknyttet formidling og administration. Dertil kommer udviklingsopgaver inden for forskning og uddannelse med udgangspunkt i faget.

Undervisning, vejledning og eksamination er som udgangspunkt knyttet til uddannelserne i dansk, men undervisning på tværs af instituttets uddannelser kan forekomme. Ansøgeren må kunne påtage sig undervisning i samtlige sproglige discipliner på faget Dansk på bachelor- og kandidatniveau samt kunne påtage sig speciale- og ph.d.-vejledning.

Lektoren skal kunne deltage i instituttets almindelige opgaver herunder bedømmelsesudvalg, ansøgning om forskningsmidler samt ledelse af forskningsprojekter. Lektoren forventes endelig at yde kollegial sparring på undervisning samt pædagogisk supervision til adjunkter.

Kvalifikationskrav
Der foretrækkes ansøgere med danskfaglig baggrund hvis forskning og undervisning ligger inden for dansk sprog og sprogbrug og gerne koblet til sproglig interaktion og sociale medier.

Ved besættelse af stillingen lægges der vægt på, at ansøgeren har forskningsmæssige og undervisningsmæssige kvalifikationer, der svarer til, hvad der kan opnås ved tilfredsstillende gennemført ansættelse som adjunkt.

Da opgaverne i stillingen er fordelt mellem undervisning og forskning vil der i bedømmelsen af ansøgernes kvalifikationer blive lagt lige vægt på dokumenterede kompetencer inden for undervisning og forskning, herunder forskningssamarbejde og organisering af forskning. Ansøgere med dokumentation for fremragende undervisningskompetencer, herunder erfaring med udvikling af undervisning og med erfaringer og refleksioner over, hvordan man bedst integrerer forsknings- og undervisningsaktiviteter, vil blive prioriteret.

Der vil blive lagt vægt på følgende faglige og personlige kvalifikationer:

  • Ansøgerens videnskabelige indsats, faglige bredde og dybde. Der forventes en videnskabelig produktion på internationalt niveau, og at ansøger besidder potentiale til fremover at sætte et markant aftryk på sit fagfelt.

Forskningsmæssige kvalifikationer ses i relation til både perioden med aktiv forskning og graden af originalitet og omfang af den videnskabelige produktion, fx antal nationale og internationale publikationer i fagfællebedømte tidsskrifter eller højt rangerede publikationer på internationalt anerkendte forlag

  • Forskningsledelse og erfaring med hjemtag af eksterne forskningsfinansiering
  • Dokumenterede undervisningsmæssige kvalifikationer, herunder evne til at varetage undervisning på dansk og engelsk. Se fakultetets uddannelsespædagogiske charter under: http://hum.ku.dk/paedagogiskcharter/

Der opfordres til at ansøgere læser Københavns Universitet guidelines for undervisningsportfolio. https://jobportal.ku.dk/videnskabelige-stillinger/rekrutteringsproces/undervisningsportfolio/

  • Erfaring med formidling af forskning i medier og offentlighed
  • Eventuelle, dokumenterede administrative kvalifikationer
  • Evne til kollegialitet og evne til samarbejde og relationsopbygning inden for og på tværs af fagmiljøer

Læs mere om kvalifikationskravene til lektorer i bekendtgørelse om stillingsstruktur for videnskabeligt personale ved universiteter 2019: https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2019/1443

Læs mere om Københavns Universitets lektorkriterier her:

https://jobportal.ku.dk/videnskabelige-stillinger/kriterier-for-videnskabelige-stillinger/dokumenter-til-meritering/5b_Criteria_for_recognising_merit_-Associate_professors.pdf

Ansøgning
Send ansøgningen elektronisk via linket ”Søg online” i Adobe PDF eller Word format.

Klik på knappen ”Søg stillingen” nederst på siden.

Ansøgningen, som kan skrives på et skandinavisk sprog eller engelsk, skal indeholde følgende bilag:

  • Ansøgningsbrev
  • CV
  • Dokumentation for uddannelse (eksamensbevis/Ph.d.-bevis)
  • Fuldstændig og nummereret publikationsliste. Medsendte værker mærkes med * (stjerne)
  • Forskningsplan der inkluderer en kort beskrivelse af tidligere forskning samt en plan for de nærmeste år. Herunder redegørelse for indsats vedrørende forskningsorganisering, etablering af forskningsseminarer, symposier og kongresser osv.
  • Undervisningsportfolio. Dokumentationen for undervisningskvalifikationer og forskningsformidling se mere på http://jobportal.ku.dk/videnskabelige-stillinger/rekrutteringsproces/undervisningsportfolio/ (tilrettelæggelse af undervisningsforløb, undervisningsmateriale, varetagelse af kurser og anden undervisning).
  • Publikationer. Ansøgere kan højst vælge 5 publikationer til bedømmelse, hvoraf mindst 3 skal være udgivet inden for de sidste 5 år fra ansøgningsfristens udløb. Udgivelsestidspunktet skal være tydeligt markeret på publikationslisten. De valgte publikationer uploades som vedhæftede dokumenter og nummereres fra 1-5.

Hvis publikationen har en eller flere forfattere, eller arbejdet er et resultat af en kollektiv indsats, skal det være tydeligt angivet, hvilken del af værket ansøgeren er ansvarlig for. Fakultetet kan i særlige tilfælde udbede sig en erklæring fra medforfatterne om omfanget og karakteren af deres andel i arbejdet.

Kun materiale på dansk, norsk, svensk og engelsk vil kunne forventes bedømt.

Ansættelsesprocedure
Efter ansøgningsfristens udløb udvælger institutlederen, med rådgivning fra ansættelsesudvalget, hvilke ansøgere der går videre til bedømmelse. Ansøgerne udvælges på baggrund af en overordnet vurdering af, hvilke ansøgere der bedst matcher fakultetets rekrutteringsbehov og de kvalifikationskrav, der fremgår af stillingsopslaget. Dette sammenholdes med ansøgerens forsknings- og undervisningsprofil, som fremgår af ansøgningens CV, publikationsliste, undervisningsportfolio og forskningsplan.

Alle ansøgere får umiddelbart herefter besked om, hvorvidt deres ansøgning er gået videre til bedømmelse af et fagkyndigt bedømmelsesudvalg. De udvalgte ansøgere orienteres om udvalgets sammensætning, og hver ansøger får lejlighed til at kommentere den del af bedømmelsen, som angår ansøgeren selv.

Ansøgere informeres løbende om processen pr. mail.

Yderligere oplysninger om rekrutteringsproceduren kan fås HR, e-mail: [email protected], anfør venligst ID NR.: 211-0328/21-2E #1

Yderligere oplysninger om stillingens indhold kan fås hos institutleder Anne Jensen, e-mail [email protected]

Løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelsen sker i henhold til overenskomst mellem Finansmini­steriet og vedkommendes faglige organisation. Herudover anvises der et samlet pensionsbidrag på 17,1 % af løn og pensionsgivende tillæg. Der vil være mulighed for forhandling af yderligere tillæg på baggrund af kvalifikationer.

Alle interesserede uanset personlig baggrund opfordres til at søge.

Ansøgningsfristen er den 18. maj 2021 kl. 23:59 CET.

Ansøgninger eller supplerende materiale modtaget efter denne dato vil ikke blive taget i betragtning.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Lærer", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Arbejdsstedet er beliggende i København S.

Jobbet er oprettet på vores service den 3.5.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Lærer
  • København S
  • Tirsdag den 18. maj 2021

Lignende jobs

  • Inklusionspædagog

    Formår du at se potentialet i hver eneste elev? Kan du se indad og være nysgerrig på, hvad vi som professionelle skal ændre hos os selv – og ikke ændre hos eleven? Brænder du således for at underst..
    • Lærer
    • Dragør
    Få mere info
  • Lærer

    Vi har fokus på anerkendelse i relationerne, elevernes trivsel og en stærk faglighed.Er du uddannet lærer med linjefag eller undervisningskompetence i en kombination af to eller flere af følgen..
    • Lærer
    • Dragør
    Få mere info
  • Niels Brock Executive søger en AC-timelærer i mikr...

    Lærer søges til organisation/virksomhed i København
    • Lærer
    • København
    Få mere info
  • Er du vores barselsvikar i engelsk samt musik og l...

    H.C. Ørsted Gymnasiet på TEC – Technical Education Copenhagen er et af Danmarks største gymnasier med omkring 1.400 elever på vores afdelinger i henholdsvis Ballerup, Lyngby og Frederiksberg. Vi ha..
    • Lærer
    • Frederiksberg
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som lærere i København S

Herunder ser du udviklingen i udbudte lærer i København S over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal lærere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte lærere i København S over tid

Dato Alle jobs som lærere
15. september 2024 2
14. september 2024 2
13. september 2024 2
12. september 2024 1
11. september 2024 1
10. september 2024 1
9. september 2024 1
8. september 2024 1
7. september 2024 1
6. september 2024 1
5. september 2024 1
4. september 2024 1
3. september 2024 1
2. september 2024 2
1. september 2024 2
31. august 2024 2
30. august 2024 2
29. august 2024 2
28. august 2024 2
27. august 2024 2
26. august 2024 2
25. august 2024 2
24. august 2024 2
23. august 2024 2
22. august 2024 2
21. august 2024 2
20. august 2024 2
19. august 2024 2
18. august 2024 2
17. august 2024 2
16. august 2024 2