Undervisere til de pædagogiske fagområder i ny læreruddannelse: Pædagogisk psykologi, inklusion og specialpædagogik o...

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København V

Er du en dygtig og engageret underviser, og har du viden om og erfaring med undervisning inden for det pædagogiske psykologiske område eller almen pædagogik og didaktik? Så er det måske noget for dig at blive vores nye kollega.  

På Københavns Professionshøjskoles Institut for Læreruddannelse søger vi adjunkter/lektorer og adjunktvikarer/lektorvikarer til at varetage undervisning inden for det pædagogiske område. På læreruddannelsen arbejder vi med at udvikle uddannelsen og undervisningen med sigte på at uddanne kompetente lærere, der brænder for fag, læring, pædagogik, didaktik og den udfordrende og alsidige opgave, det er at undervise i skolen.    

Om jobbet  
Der er tale om flere stillinger, og du skal enten varetage undervisning, vejledning og eksamen inden for fagenePædagogisk psykologi, inklusion og specialpædagogikeller Almen didaktik og pædagogik. Med ny læreruddannelse er praktikken integreret i faget, og du skal derfor både samarbejde med kollegaer i fagene og praktiklærerne på skolerne.

Du bedes i din ansøgning angive, hvilket af nedenstående fagområder, du søger inden for.

Undervisere til faget Pædagogisk psykologi og specialpædagogik
I faget Pædagogisk psykologi, inklusion og specialpædagogik underviser vi i, hvordan den professionelle lærer kan understøtte børn og unges ligeværdige deltagelse i skolens fællesskaber. På baggrund af relevante teorier inden for både pædagogisk psykologi og specialpædagogik arbejdes der i faget analytisk og undersøgende med forskellige faglige områder:

Inkluderende læringsmiljøer: På baggrund af viden om læring, læringsforudsætninger og inkluderende læringsmiljøer arbejdes der med børn og unges forskellige deltagelsesmuligheder i skolens fællesskaber. 

Skolenormer og børnefællesskaber: På baggrund af viden om børn og unges identitetsudvikling og socialisering samt perspektiver på normalitet og afvigelse, arbejdes der med in- og eksklusionsprocesser i skolens mange fællesskaber.

Kommunikation og samarbejde: På baggrund af viden om kommunikation og samarbejde arbejdes der med, hvordan læreren kan kommunikere og samarbejde professionelt i relation til elever, kolleger, forældre og skolens mange andre aktører.

Undervisere til faget Almen didaktik og pædagogik
Det pædagogiske fagområde beskæftiger sig blandt andet med grundlæggende pædagogisk og almen didaktisk teori og analyse og behandler temaer som opdragelse, undervisning, dannelse og uddannelse i relation til skolen. Der vil være tale om almen didaktiske/pædagogiske temaer som:  

At tænke opdragelse, undervisning, dannelse og uddannelse. Her fokuseres på viden om ideer og idealer, der gennem tiden er blevet formuleret, og som fortsat definerer nutidige pædagogiske og didaktiske diskussioner i form af forskellige menneskesyn, samfundssyn, værdier og begrundelser for, hvad god opdragelse, ledelse og undervisning er.  

At undersøge opdragelse, undervisning, dannelse og uddannelse. Her fokuseres på at skabe viden om sociale praksisser i skolen, konsekvenser af og betingelser for pædagogiske og didaktiske valg og handlinger samt viden om og færdigheder i systematisk anvendelse af videnskabelige undersøgelsesmetoder.  

At praktisere opdragelse, undervisning, dannelse og uddannelse. Her fokuseres der på handlinger, som kræver praktiske kundskaber vedr. planlægning, gennemførelse, evaluering og udvikling af undervisning. Dimensionen kan udfoldes i et dobbeltdidaktisk perspektiv, i praksisfaglige erfaringsdannelser og i den integrerede praktik. 

Du vil også komme til at undervise i bachelor- og praktikmoduler og på læreruddannelsens netundervisning og merituddannelse. Du skal være indstillet på at have aftenundervisning. Som adjunkt/lektor kan du, udover undervisningsrelaterede opgaver, blive involveret i forsknings- og udviklingsaktiviteter på instituttet.

Din profil   
Det er et krav, at du har en uddannelse på kandidatniveau, hvor du har beskæftiget dig med det pædagogiske og psykologiske område. Vi lægger i alle tilfælde vægt på, at du har en stærk faglig profil gerne kombineret med et tydeligt professionsrettet sigte og med en bred viden om grundskoleområdet.  

Vi forestiller os, at du:  

  • er bekendt med og holder dig opdateret på den nyeste udvikling og viden inden for fagområdet og følger med i udviklingen på grundskoleområdet
  • har undervisningserfaring og lyst til at uddanne fremtidens skolelærere  
  • har kendskab til undervisning i relation til den lærerfaglige praksis og kan gøre din undervisning praksisrelevant og anvendelsesorienteret
  • har interesse for teknologi og digitalisering, som kan anvendes i den didaktiske praksis   
  • har lyst til at indgå i et tæt samarbejde med studerende, kolleger og ledelse om udvikling af læreruddannelsen 
  • har forskningserfaring eller erfaring med udviklingsopgaver inden for fagområdet.  

Din arbejdsplads  
Du bliver en del af læreruddannelsens pædagogiske faggruppe. Det er vigtigt for os, at der er sammenhæng på tværs af fagene på læreruddannelsen, og at undervisningen tilrettelægges i tæt sammenhæng med de studerendes integrerede skoleforløb. Vi har et stærkt fagligt og kollegialt fællesskab, hvor omdrejningspunktet er videndeling, samarbejde om vores undervisningspraksis og udvikling af denne. Som vores nye kollega bliver du tilknyttet en mentor, der hjælper dig godt i gang med dine opgaver.

Løn- og ansættelsesvilkår
Stillingerne er med start den 15. januar 2024 eller hurtigst muligt herefter.

For stillingen som adjunkt eller lektor:
Du bliver fastansat som adjunkt eller lektor. Arbejdstiden er på 37 timer om ugen.

Du bliver ansat i henhold til overenskomst mellem Skatteministeriet og relevant organisation og med udgangspunkt i Bekendtgørelse nr. 1458 af 24. juni 2021 om stillingsstruktur for undervisere ved erhvervsakademier, professionshøjskoler og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Ansættes du som adjunkt, vil du indgå i et lektorkvalificeringsforløb.

Ansættelse som lektor forudsætter positiv lektorbedømmelse efter bekendtgørelsen om lektorkvalificering, jf. Bekendtgørelse nr. 673 af 13. maj 2020.

Ved ansættelse som lektor lektorbedømt før 2013-stillingsstrukturen sker ansættelse som udgangspunkt på hidtidige centralt fastsatte løn- og ansættelsesvilkår. Afhængig af de konkrete omstændigheder vil fornyet lektorbedømmelse efter den aktuelle stillingsstruktur (fast-track ordningen) eventuelt kunne aftales.

For stillingen som adjunkt- eller lektorvikar:
Du bliver ansat som adjunkt- eller lektorvikar. Arbejdstiden er på 37 timer om ugen.

Du bliver ansat efter overenskomst mellem Skatteministeriet og relevant organisation og med udgangspunkt i Bekendtgørelse nr. 1458 af 24. juni 2021 om stillingsstruktur for undervisere ved erhvervsakademier, professionshøjskoler og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Der er tale om en vikaransættelse af et års varighed.

Som adjunktvikar vil der ikke være mulighed for lektorkvalificering i vikarperioden.

Ansættelse som lektorvikar forudsætter positiv lektorbedømmelse efter bekendtgørelsen om lektorkvalificering, jf. Bekendtgørelse nr. 673 af 13. maj 2020.

Ved ansættelse som lektorvikar lektorbedømt før 2013-stillingsstrukturen sker ansættelse som udgangspunkt på hidtidige centralt fastsatte løn- og ansættelsesvilkår. Afhængig af de konkrete omstændigheder vil fornyet lektorbedømmelse efter den aktuelle stillingsstruktur (fast-track ordningen) eventuelt kunne aftales.

Læreruddannelsen dækker forskellige uddannelsessteder: Campus Carlsberg på Vesterbro og Nyelandsvej på Frederiksberg samt vores uddannelsesstation i Hillerød. Der vil kunne forekomme undervisning på flere af vores adresser såvel som på vores netuddannelse. Din primære arbejdsplads er beliggende på Humletorvet 3, 1799, København V.

Vil du vide mere?
Københavns Professionshøjskole vil bidrage til udviklingen af det danske samfund, dets velfærd og velstand, kultur og demokrati. Det gør vi ved at sætte nye standarder for professionsbacheloruddannelse, for videreuddannelse og for praksisnær forskning og udvikling. Det kræver ikke alene god, men fremragende undervisning.

Læs mere om Københavns Professionshøjskole og vores strategiske retning ’Fælles om fremragende undervisning’ på www.kp.dk.

For yderligere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte uddannelsesleder Kristian Andersen på tlf.: +4520527841 eller uddannelsesleder Anders Pors på tlf. 22 54 93 50.

Interesseret?
Send din ansøgning, CV og eksamensbeviser via ansøgerknappen senest den 26-11-2023.

Vi forventer at afholde samtaler torsdag d. 30. november og fredag d. 1. december.

Københavns Professionshøjskole skeler hverken til køn, alder, etnicitet eller lignende, men alene til kompetence og talent.

_________________________________________________________________________________________

Københavns Professionshøjskole er med mere end 20.000 studerende og 2.000 ansatte en af de største videregående uddannelsesinstitutioner i Danmark.

På Københavns Professionshøjskole uddanner vi pædagoger, sygeplejersker, lærere, socialrådgivere, fysioterapeuter, jordemødre og mange flere.

Sammen med vores samarbejdspartnere vil vi sætte nye standarder for professionsuddannelse, forskning, udvikling og efter- og videreuddannelse inden for skole og pædagogik, sundhed og velfærd, ledelse og forvaltning.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Lærer", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Arbejdsstedet er beliggende i København V.

Jobbet er oprettet på vores service den 3.11.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Lærer
  • København V
  • Søndag den 26. november 2023

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som lærere i København V

Herunder ser du udviklingen i udbudte lærer i København V over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal lærere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte lærere i København V over tid

Dato Alle jobs som lærere
4. oktober 2024 1
3. oktober 2024 1
2. oktober 2024 1
1. oktober 2024 1
30. september 2024 1
29. september 2024 1
28. september 2024 1
27. september 2024 1
26. september 2024 1
25. september 2024 1
24. september 2024 1
23. september 2024 1
22. september 2024 1
21. september 2024 1
20. september 2024 2
19. september 2024 2
18. september 2024 2
17. september 2024 2
16. september 2024 2
15. september 2024 2
14. september 2024 2
13. september 2024 2
12. september 2024 3
11. september 2024 2
10. september 2024 3
9. september 2024 2
8. september 2024 2
7. september 2024 2
6. september 2024 2
5. september 2024 2
4. september 2024 2