GENOPSLAG - Nyborg Kommune søger en læse- og ordblindekonsulent

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Nyborg

Nyborg Kommune ønsker at være Fyns mest ordblindevenlige kommune. Vil du hjælpe os?

Nyborg Kommune søger en læse- og ordblindekonsulent pr. 1. november 2022.

Bliver du motiveret af at gøre en forskel for børn og unges læseudvikling? Trives du i en stilling, hvor du selv prioriterer dine opgaver? Er du god til at skabe overblik og befinder du dig godt i rollen som inspirator og tovholder? Så er det måske dig, vi leder efter!

Da vores læsekonsulent gennem mange år har valgt at gå på pension, søger Nyborg Kommune en ny konsulent. Du bliver en del af Skole- og Kulturafdelingen og kommer til at arbejde tæt sammen med de øvrige konsulenter. Vi kan tilbyde en dejlig arbejdsplads med frihed under ansvar, gode relationer og meningsfulde arbejdsopgaver.

Byrådet i Nyborg Kommune har som en del af budgetforliget for 2022 vedtaget en ambition om at blive Fyns mest ordblindevenlige kommune. Der er stort fokus på at alle børn og unge får gode læse- og skrivefærdigheder, og at elever med vanskeligheder får den rette hjælp i tide.

Vi har derfor brug for en konsulent, der kan stå i spidsen for det arbejde.

Skolerne arbejder ud fra en faglig strategi for inkluderende læringsfællesskaber. I den sammenhæng er der fokus på at kapacitets-
opbygge skolerne til at håndtere elever med udfordringer, herunder læse- og skrivevanskeligheder, på egen skole.

I august 2022 er kommunens læseklasse omlagt til at være et udkørende team bestående af to fuldtidsmedarbejdere. Du vil få en central faglig rolle i at sætte retning for det nye tilbud sammen med teamet, forvaltningen og skolelederne. Generelt vil du få et stort ansvar ift. realiseringen af kommunens ambitioner på læseområdet.

I indeværende skoleår kompetenceudvikles et antal ordblindevejledere på alle skoler. Du vil som læse- og ordblindekonsulent få et tæt samarbejde med dem og de øvrige læsevejledere på skolerne.

Stillingen indebærer bl.a.
  • Fagligt ansvar for kommunens læseindsatser især ift. omlægning af Læseklassen.
  • Tæt samarbejde med "Det kommunale læse- og ordblindeteam".
  • Tæt samarbejde med skolerne, både personale og ledelse.
  • Tæt samarbejde med de øvrige konsulenter og fagpersoner.
  • Videreudvikling af en systematik for skolernes opsporing og håndtering af elever med læse- og skrivevanskeligheder samt ordblindhed.
  • At drive det kommunale netværk af læse- og ordblindevejledere, herunder forestå kompetenceudvikling indenfor læseområdet.
  • Ansvar for det kommunale testprogram i samarbejde med læsevejledere. Det er læsekonsulentens opgave at rapportere de samlede test- og sprogvurderingsresultater til brug for skoler og det politiske niveau.
  • Følge med i forskning og nationale tiltag på området inden for ordblindhed, samt sprog og læsning.


Arbejdet med læseområdet i Nyborg Kommunes skoler er bygget op omkring skolernes læsevejledere, der understøtter lærerne i forhold til den generelle læseudvikling og arbejdet med opsporing og undervisning af elever i læsevanskeligheder.

Både kommunalt og nationalt er der stort fokus på ordblindhed og håndtering af ordblinde elever, herunder opsporing af elever i risiko for at udvikle ordblindhed. Læse- og ordblindekonsulenten skal være drivkraft i videreudvikling og implementering af de kommunale læse- og ordblindeindsatser.

Vores forventning til dig, er at du:
  • er optaget af børns sprog- og læseudvikling og brænder for at give kommunens børn de bedste muligheder for succes
  • har en grundig faglighed på læseområdet og har en relevant læsefaglig videreuddannelse
  • er interesseret i at videreudvikle din faglighed også indenfor nye og beslægtede områder
  • har erfaring fra skoleverdenen, f.eks. med en baggrund som lærer og læsevejleder
  • har mod på udvikling og implementering af indsatser i tæt samarbejde med skolernes ledelser, læse- og ordblindevejledere
  • besidder gode samarbejdsevner og er stærk i relationer
  • kan arbejde struktureret og løsningsorienteret, er analytisk stærk og god til både mundtlig og skriftlig kommunikation
  • trives med både at arbejde tæt på driften og de helt centrale kerneopgaver samt at "zoome ud" og arbejde med strategisk analyse og udvikling


Hvem er vi?
Nyborg Kommunes skolevæsen består af fire folkeskoler på i alt 7 matrikler. Herudover har vi to specialskoler og en ungdomsskole.
Du vil blive tilknyttet Skole- og Kulturafdelingen, som pt. består af 7 medarbejdere. Vi holder til i Nyborg sammen med bl.a. Social-
afdelingen, UU-Nyborg og Jobcentret.

Kan du genkende dig selv i ovenstående beskrivelse og har du lyst til at sætte dig selv og dine kompetencer i spil hos os i Nyborg Kommune, ser vi gerne en ansøgning fra dig.

Stillingen er på 37 timer om ugen. Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst og principperne for lokal løndannelse.

Vi gør opmærksom på, at der skal forevises straffeattest inden ansættelse.

Vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte Skole- og Kulturchef Lars Kofoed på tlf. 2384 7867.

Ansøgningsfrist 5. september 2022.
Ansættelsessamtaler afholdes 26. september 2022.

Nyborg Kommune har indført røgfri arbejdstid. Politikken gælder alle ansatte og betyder, at det ikke er muligt at ryge i arbejdstiden. Rygepolitikken skal sikre, at alle ansatte i Nyborg Kommune kan færdes i et røgfrit arbejdsmiljø.

Du søger jobbet ved at trykke på knappen "Send ansøgning/Søg jobbet". Du udfylder den formular, der kommer frem. Her skal du også vedhæfte din ansøgning og CV.

Denne jobannonce blev oprindeligt opslået på https://www.ofir.dk/
(Den originale annonce kan ses på: https://www.ofir.dk/showojob?ofirid=7388cae6)
Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Lærer", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Arbejdsstedet er beliggende i Nyborg.

Jobbet er oprettet på vores service den 16.8.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Lærer
  • Nyborg
  • Mandag den 05. september 2022

Lignende jobs

  • Lærer på Fyn

    Middelfart Ungdomsskole er kommunal udbyder af valgfagsholdet fransk. Valgfagsholdene er målrettet aldersgruppen fra 8. til 10. klasse. Der er undervisning 1 gang ugentligt á 2 timer, med 30 underv..
    • Lærer
    • Fyn
    Få mere info
  • Lærer i Odense

    Har du en baggrund som elektriker og lyst til en ny rejse i dit professionelle liv?Er du stolt af dit fag og synes du, det er vigtigt at give din stærke faglighed videre til unge lærlinge?S..
    • Lærer
    • Odense
    Få mere info
  • Lærer på Fyn

    Vi søger to nye lærerkollegaer med lyst og kompetencer til at arbejde med børn og unge med særlige behov, herunder børn med autisme og autismespektrum forstyrrelser.Stillingerne ønskes besat så..
    • Lærer
    • Fyn
    Få mere info
  • Lærer på Fyn

    Skrillingeskolen søger 1 uddannet lærer med tiltrædelse 1. oktober 2024. Stillingen er en fuldtidsstilling.Skrillingeskolen er en kommunal folkeskole primært for elever med generelle indlærings..
    • Lærer
    • Fyn
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som lærere i Nyborg

Herunder ser du udviklingen i udbudte lærer i Nyborg over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal lærere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte lærere i Nyborg over tid

Dato Alle jobs som lærere
5. juli 2024 3
4. juli 2024 2
3. juli 2024 2
2. juli 2024 2
1. juli 2024 2
30. juni 2024 2
29. juni 2024 2
28. juni 2024 2
27. juni 2024 2
26. juni 2024 2
25. juni 2024 2
24. juni 2024 4
23. juni 2024 4
22. juni 2024 4
21. juni 2024 3
20. juni 2024 2
19. juni 2024 2
18. juni 2024 2
17. juni 2024 2
16. juni 2024 2
15. juni 2024 2
14. juni 2024 2
13. juni 2024 2
12. juni 2024 1
11. juni 2024 1
8. juni 2024 1
7. juni 2024 1
6. juni 2024 1
5. juni 2024 1