Drømmer du om en fremtid som falkoner?

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Bindslev

Falkoner

Drømmer du om en fremtid som falkoner? Har du en ægte passion for at arbejde med rovfugle og heste? Trives du i naturen, og er du interesseret i jagt? Så kan Ørnereservatet være stedet, hvor du kan realisere din drøm.

Ørnereservatets historie strækker sig over mere end 40 år, og stifteren Frank Wenzel er stadig en sand pioner inden for oplysning om rovfugle og kunsten at være falkoner. I dag drives Ørnereservatet af Frank Wenzels søn, Peter Frank Wenzel, som hvert år uddanner en til to falkonerer i Ørnereservatet. En professionel falkoneruddannelse varer to år, og under uddannelsen får du blandt andet et indgående kendskab til rovfuglenes biologi, deres kulturhistorie, jagt og ornitologi generelt.

Falkoneruddannelsen i Ørnereservatet er gratis og kræver som udgangspunkt ingen specifik faglig baggrund. Du skal dog være en person af den rette støbning, da arbejdet som falkoner kræver både entusiasme, engagement, tålmodighed og en helhjertet indsats i tæt samspil med rovfuglene.

Det er desuden en fordel, at du:

· er en erfaren rytter

· har interesse for jagt (har jagttegn eller ønsker at tage det)

· er i god fysisk form

· er god til at overskue og løse praktiske opgaver

· har interesse i at formidle din viden om rovfugle til vores publikum.

Vi har mange ansøgere, og i vores udvælgelsesproces lægger vi derfor i høj grad vægt på din håndtering af rovfuglene – faktisk er det mest retvisende at sige, at det er fuglene, der vælger deres partnere, og ikke omvendt.

At være falkoner

Kort fortalt er falkoneri en krævende og yderst elegant jagtform, der umiddelbart kan virke meget dramatisk. Dybest set er det en skånsom form for jagt, idet rovfuglen kun jager et enkelt byttedyr, som nedlægges med stor sikkerhed. At gå på jagt med en rovfugl kræver i dag både et jagttegn og en gennemført falkoneruddannelse.

At være falkoner i Ørnereservatet er en fuldtidsstilling, da arbejdet og træningen med rovfuglene kræver fuldt engagement året rundt.

Det er derfor vigtigt for os at understrege, at falkoneri er forbundet med en seriøs tilgang og en faglig interesse, som du kan læse meget mere om her:

https://eagleworld.dk/artikler/det-at-vaere-falkoner

Hvis du mener, du er vores kommende falkoner, skal du sende din ansøgning til: [email protected]

Husk at skrive "falkoner" i emnefeltet.

Om Ørnereservatet:

Ørnereservatets historie strækker sig over mere end 40 år og har længe været en vigtig del af den internationale oplysning om rovfugle. I modsætning til traditionelle dyreparker besøger publikum Ørnereservatet på rovfuglenes præmisser. Derfor er publikumsarealet begrænset, og dyrenes areal er ubegrænset. Rovfuglene kan frit vælge publikum til og fra, og det stiller naturligvis større krav til personalets faglige indsigt – og til tilliden mellem dyr og mennesker.

Vores team består af en dygtig kerne af falkonerer og andre medarbejdere, som sammen udfører en række meget forskellige og vigtige opgaver i forbindelse med Ørnereservatets daglige drift. Med respekt for såvel stolte traditioner som nye idéer sætter vi en ære i at give vores gæster store oplevelser og ny viden om de imponerende og dybt fascinerende rovfugle.

Du kan læse mere om vores baggrund og historie her: https://eagleworld.dk/historie

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Naturmedarbejder", og befinder sig i kategorien "Industri, håndværk og teknik".

Arbejdsstedet er beliggende i Bindslev.

Jobbet er oprettet på vores service den 27.9.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Naturmedarbejder
  • Bindslev
  • Mandag den 22. november 2021

Lignende jobs

  • Naturmedarbejder i Hanstholm

    Virksomhedsbeskrivelse: Til en af de førende virksomheder inden for fiskeindustrien, dedikeret til at levere høj kvalitet og friske fiskeprodukter til deres kunder. Vi søger 3 dygtige medarbejder g..
    • Naturmedarbejder
    • Hanstholm
    Få mere info
  • Naturmedarbejder i Hanstholm

    Til en af de førende aktører på Hanstholm Havn inden for fiskeindustrien med mange års erfaring i at levere friske og forarbejdede fiskeprodukter af høj kvalitet. De sætter en ære i at levere produ..
    • Naturmedarbejder
    • Hanstholm
    Få mere info
  • Naturmedarbejder i Frederikshavn

    Vil du være fagansvarlig overfiskerikontrollør, og har du gode samarbejdsevner samt lyst til at være med til at planlægge og styre kontrollen? Så er stillingen som fagansvarlig overfiskerikontrollø..
    • Naturmedarbejder
    • Frederikshavn
    Få mere info
  • Naturmedarbejder i Nordjylland

    Al den borgernære affaldshåndtering i [xxxxx] varetages af Affaldskontoret. Vi er 35 kolleger i driften og 7 på kontoret, der tænker genbrug og bæredygtighed ind i alle revner og sp..
    • Naturmedarbejder
    • Nordjylland
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som naturmedarbejdere i Bindslev

Herunder ser du udviklingen i udbudte naturmedarbejder i Bindslev over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal naturmedarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte naturmedarbejdere i Bindslev over tid

Dato Alle jobs som naturmedarbejdere
2. juli 2024 0
1. juli 2024 0
30. juni 2024 0
29. juni 2024 0
28. juni 2024 0
27. juni 2024 0
26. juni 2024 0
25. juni 2024 0
24. juni 2024 0
23. juni 2024 0
22. juni 2024 0
21. juni 2024 0
20. juni 2024 0
19. juni 2024 0
18. juni 2024 0
17. juni 2024 0
16. juni 2024 0
15. juni 2024 0
14. juni 2024 0
13. juni 2024 0
12. juni 2024 0
11. juni 2024 0
10. juni 2024 0
9. juni 2024 0
8. juni 2024 0
7. juni 2024 0
6. juni 2024 0
5. juni 2024 0
4. juni 2024 0
3. juni 2024 0
2. juni 2024 0