Projektleder for klima- og DK2020 indsatsen i Billund Kommune

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Grindsted

Brænder du for at gøre en forskel for klimaet? Er involvering, samarbejde og fælles handlinger lige så selvfølgelige for dig, som det er at gå foran, tage initiativ og arbejde selvstændigt? Er du stærk i at koordinere og lede tværgående projekter? Har du en skarp pen? Kan du sætte handling bag ord? Kan du se dig selv i en ambitiøs kommune, som vil tage sit ansvar på klimaområdet, i et tæt samarbejde med vores lokale virksomheder og borgere? Så er du måske vores nye kollega til en nyoprettet 2½årig projektansættelse.

I Billund Kommune har vi netop tilsluttet os DK2020 projektet. Dermed har vi forpligtiget os til at lave en klimaplan, som lever op til Parisaftalens målsætninger – altså at vi skal tage de nødvendige skridt for at vores kommune er klimaneutral senest i 2050, og nå 70% CO2 reduktioner senest 2030 – om 9 år!

Billund Kommune er en af landets mest spændende og alsidige kommuner. Vi huser alt fra et stort og meget dynamisk erhvervsliv og turistdestinationer af international betydning, til aktive landdistrikter og velfungerende landbrug. Billund er Børnenes Hovedstad, og samskabelse med børn har derfor et særligt fokus i vores arbejde. Billund Kommune er optaget af at inddrage borgerne i planlægningen helt generelt, og forsøger samtidig at imødekomme borgernes behov og understøtte borgernes lyst til udvikling. Klimaplanen skal efter udarbejdelsen implementeres blandt kommunens borgere og virksomheder

Om jobbet
Du vil blive ansat i Teknik, Plan og Kultur. Dine kolleger, som også arbejder med klima, vil være placeret i forskellige afdelinger og forvaltninger. Desuden vil du få et tæt samarbejde med eksterne samarbejdspartnere især fra landbruget, forsyningsvirksomhederne og erhvervslivet generelt.

Din projektansættelse vil vare frem til 1/7 2024 (2½ år). Arbejdet med at udfærdige Klimaplanen skal afsluttes inden sommer 2023, efterfølgende vil du stå i spidsen for implementering af tiltagene.

Din rolle og opgaver er talrige. Du vil veksle mellem at være igangsætter, facilitator og administrator, men ingen opgave er for lille for dig. En væsentlig del af opgaverne er at sætte struktur på projektet samt igangsætte og følge op på indsatserne i planen, og ikke mindst at sikre synergieffekter mellem indsatserne. Det indebærer også at forankre klima- og bæredygtighedsdagsordenen bredt i organisationen, ved at organisere arbejdet sammen med kollegerne, så andre involveres og bliver ansvarlige for delelementer i DK2020-planen. Du vil derfor skulle håndtere en kompleks hverdag med mange interessenter, og en del af jobbet er at arbejde sammen med politikere, borgere, samarbejdspartnere, på en åben og imødekommende måde – for samskabelse er en del af hverdagen i Billund kommune.

Konkret er en af dine opgaver dataindsamling, beregninger, årlig afrapportering og kommunikation af CO2 regnskab for kommunen som virksomhed og særligt kommunen som geografi. Du vil desuden være omdrejningspunkt for opdatering af scenarieberegninger i samarbejde med eksterne konsulenter, og du vil bruge disse analyser til at udpege, hvilke veje vi bør gå for at nå vores mål og til at beregne effekt af indsatsområder og handlinger.

Du vil dog ikke kunne gemme dig bag computerskærmen med dine analyser – de skal ud over rampen. En anden vigtig opgave er derfor at forankre klima- og bæredygtighedsdagsordenen bredt – både internt i Billund Kommune og eksternt i samarbejdet med vores stærke lokale erhvervsliv, landbruget og forskellige borgergrupper. Du vil også være vores kontaktpunkt til tværregionale samarbejdsorganer, som Region Syddanmark og Trekantområdet Danmark. Desuden vil du skulle bistå med facilitering af opstarten af Billund Symbiosen, et industrielt symbiosenetværk, som er en nøglesatsning under vores lokale Energiråd. Du vil desuden blive involveret fagligt i arbejdet med strategisk energiplanlægning, herunder planlægning for store vedvarende energianlæg.

En vigtig opgave er, i samarbejde med styregruppen, at planlægge og italesætte projektets strategiske indhold til dialogbaserede drøftelser med byrådet. Vi forventer derfor også at du hurtigt erhverver dig den nødvendige indsigt i kommunens organisation.

Vi ønsker os, at:
  • Du brænder for den grønne omstilling, og meget gerne har erfaring som klimakoordinator, energiplanlægger eller lignende.
  • Du favner bredt i din forståelse af klimaudfordringen, da indsatsen kræver en høj grad af kobling mellem sektorer og interessenter. Derfor har du en relevant, helst teknisk, akademisk uddannelse, hvor du trives i grænsefladen mellem det generelle og det tekniske felt, hvor du er i stand til at se sammenhænge på tværs af fagområder.
  • En stor del af den forventede CO2-reduktion i Billund vil skulle ske igennem arbejdet med landbrug, transport, samt de kollektive energisystemer. Vi forventer derfor, at du blandt andet kan bidrage med en god faglig viden om disse områder, så vi sammen kan sikre den vigtige omstilling til bæredygtig, vedvarende energi. Det betyder f.eks. at du har viden om energisystemet, kan dine energitekniske forkortelser og er i stand til at sætte dem i spil i forhold til både virksomheder, energiselskaber, politikere og borgere. Det betyder også, at du færdes hjemmevant i excel.
  • Du arbejder struktureret, er disciplineret og kan bevare overblikket over meget komplekse processer og projekter. Det betyder bl.a. at du har erfaring med projektledelse af større, komplekse projekter, evner at holde fokus på opgaven, skabe fremdrift og resultater.
  • Du kan få andre til at ændre retning, geare op og skabe resultater – kort sagt til at samarbejde om et fælles mål. Det betyder også at du er god til at inddrage og lytte, og at du har evnen til at uddelegere og følge op, kort sagt er en dygtig facilitator med udprægede samarbejdsevner.
  • Du evner at arbejde netværksbaseret, med snitflader i egen afdeling, med kommunens øvrige afdelinger, og øvrige samarbejdspartnere både intern og eksternt.
  • Du har en skarp og flydende pen, og kan formidle kompliceret og teknisk materiale, så alle kan være med.
  • Du er en person, der gennem sin adfærd og personlighed vinder tillid og anerkendelse.

Vi tilbyder:
  • Et job, hvortil der er høje politiske ambitioner.
  • Et spændende, selvstændigt og varieret job, hvor du selv sætter dit præg på opgaveløsningen.
  • Et miljø med høj faglighed, frihed, videndeling og stor nysgerrighed.
  • Engagerede kollegaer, som sætter pris på et uhøjtideligt arbejdsmiljø.
  • Faglig udvikling.
  • Et job i en rivende udvikling hvor du kan være med til at sætte rammerne og indholdet.
  • En varieret arbejdsdag, tæt på det politiske niveau.
  • En kommune med kort fra tanke til handling.

Ansættelsesprocedure
Vi modtager din ansøgning senest torsdag den 11. november kl. 16, og vi forventer at holde ansættelsessamtaler i uge 46 og 47. Du kan forvente at der indgår en skriftlig opgave, ved en eventuel kommende ansættelsessamtale.

Ansøgningen og relevante bilag sendes elektronisk.

Løn og ansættelsesforhold er i henhold til gældende overenskomst og ud fra principperne om lokal løndannelse og efter forhandling med den faglige organisation.

Arbejdsstedet er Billund Kommunes rådhus på adressen Jorden Rundt 1, 7200 Grindsted.

Ansættelsesstart hurtigst muligt, dog senest 1. januar 2022

Stillingen er en projektansættelse på fuldtid, i 2½ år. Dvs. at stillingen ophører 30. juni 2024.

Vil du vide mere

Hvis du ønsker yderligere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte Områdechef for By og Plan, Karen Magrethe Høj Madsen på tlf. 79 72 70 70 eller Direktør for Teknik, Plan og Kultur, Martin Sejersgaard-Jacobsen på tlf. 24 23 98 67.

Denne jobannonce blev oprindeligt opslået på https://www.ofir.dk/
(Den originale annonce kan ses på: https://www.ofir.dk/showojob?ofirid=aeee8f2e)
Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Naturmedarbejder", og befinder sig i kategorien "Industri, håndværk og teknik".

Arbejdsstedet er beliggende i Grindsted.

Jobbet er oprettet på vores service den 14.10.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Naturmedarbejder
  • Grindsted
  • Torsdag den 11. november 2021

Lignende jobs

  • Naturmedarbejder i Fredericia

    Vi ser gerne, at du.: Har erfaring med arbejde i grønne områder, som f.eks.: Luge bede, beskæring, hækklipning, buskrydning mm. Evt. har kendskab til småmaskiner mm., men ikke et krav. Kan d..
    • Naturmedarbejder
    • Fredericia
    Få mere info
  • Naturmedarbejder i Sydals

    Vi søger for kunde i Als området indenfor grønneområder: dygtige ufaglærte/faglærte medarbejdere til spændende opgaver inden for grønneområder. Du skal have erfaring inden for området. Vi vægter mø..
    • Naturmedarbejder
    • Sydals
    Få mere info
  • Naturmedarbejder i Sønderborg

    Naturmedarbejder søges til organisation/virksomhed i 6400 Sønderborg
    • Naturmedarbejder
    • Sønderborg
    Få mere info
  • Naturmedarbejder i Esbjerg

    Naturmedarbejder søges til organisation/virksomhed i 6700 Esbjerg
    • Naturmedarbejder
    • Esbjerg
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som naturmedarbejdere i Grindsted

Herunder ser du udviklingen i udbudte naturmedarbejder i Grindsted over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal naturmedarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte naturmedarbejdere i Grindsted over tid

Dato Alle jobs som naturmedarbejdere
5. juli 2024 0
4. juli 2024 0
3. juli 2024 0
2. juli 2024 0
1. juli 2024 0
30. juni 2024 0
29. juni 2024 0
28. juni 2024 0
27. juni 2024 0
26. juni 2024 0
25. juni 2024 0
24. juni 2024 0
23. juni 2024 0
22. juni 2024 0
21. juni 2024 0
20. juni 2024 0
19. juni 2024 0
18. juni 2024 0
17. juni 2024 0
16. juni 2024 0
15. juni 2024 0
14. juni 2024 0
13. juni 2024 0
12. juni 2024 0
11. juni 2024 0
10. juni 2024 0
9. juni 2024 0
8. juni 2024 0
7. juni 2024 0
6. juni 2024 0
5. juni 2024 0