Økonom – vær tallenes stemme i vores grønne anlægsprojekter

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Vil du have en stor indflydelse på vores projekter – bl.a. fordi resten af forretningen bakker op om din faglighed? Og vil du være en del af et stærkt fagmiljø, som du kan være med til at optimere, alt efter dine egne evner og interesser?Vil du have en stor indflydelse på vores projekter – bl.a. fordi resten af forretningen bakker op om din faglighed? Og vil du være en del af et stærkt fagmiljø, som du kan være med til at optimere, alt efter dine egne evner og interesser?Så bliv en del af Energinet, og vær med til at sikre den økonomiske styring af vores store portefølje af spændende anlægsprojekter indenfor udbygningen af vital el- og gasinfrastruktur. Vi søger lige nu en projektøkonom til afdelingen ”Projektøkonomi Øst og Vest”, hvor vi arbejder med spændende økonomiopgaver i relation til nationale el-anlægsprojekter.”Dit arbejde er i sidste ende med til at understøtte den grønne omstilling. Så det bliver ikke mere vedkommende og spændende end det her,” fortæller afdelingsleder Stine Straarup.”Dit arbejde er i sidste ende med til at understøtte den grønne omstilling. Så det bliver ikke mere vedkommende og spændende end det her,”Økonomisk sparringspartner i et tværgående projektmiljø
Du bliver en del af et økonomiområde med 34 kolleger, der består af risk managers, projektøkonomer og projektcontrollere. Sammen står vi for økonomi- og risikostyringen af Energinets anlægsprojekter i el- og gasnettet.Økonomisk sparringspartner i et tværgående projektmiljøSom projektøkonom vil du få mulighed for at jonglere med store beløb og komplekse projekter. Du bliver en del af en stærk projektkultur, hvor resultater opnås via velfungerende projekt-teamarbejde med samarbejde på tværs af fagområder.”Du får selv tingene til at ske, i stedet for bare at være den løftede pegefinger udenfor projektet. På den måde vil du kunne se den forskel, du gør,” siger Stine.”Du får selv tingene til at ske, i stedet for bare at være den løftede pegefinger udenfor projektet. På den måde vil du kunne se den forskel, du gør,”Da kollegerne i projektgrupperne typisk er tekniske profiler, er det vigtigt, at du selv formår at sætte din faglighed på dagsordenen – men samtidig kender du altid din besøgstid.Alle dage er forskellige, når du:
  • byder ind som garant for et økonomiske beslutningsgrundlag på projekt- og koordineringsmøder
  • udarbejder business cases, analyser og beregninger samt sikrer løbende økonomiopfølgning og rapportering
  • bidrager med økonomisk sparring ved kontraktstyring
  • sparrer med dine kolleger på fagområdet og bidrager til analyser og indsigter, der går på tværs af projektporteføljen
  • udvikler vores fagmiljø alt efter evner og interesse ved fx at stå for opdatering af vores beregningsmetoder eller uddannelsesmaterialer til projektlederne.
  • byder ind som garant for et økonomiske beslutningsgrundlag på projekt- og koordineringsmøderudarbejder business cases, analyser og beregninger samt sikrer løbende økonomiopfølgning og rapporteringbidrager med økonomisk sparring ved kontraktstyringsparrer med dine kolleger på fagområdet og bidrager til analyser og indsigter, der går på tværs af projektporteføljenudvikler vores fagmiljø alt efter evner og interesse ved fx at stå for opdatering af vores beregningsmetoder eller uddannelsesmaterialer til projektlederne.Du bliver teamet op med en projektcontroller, som har ansvaret for at sikre korrekt afspejling af projektets økonomi i økonomisystemet (SAP) og løbende udarbejder relevante analyser på tværs. Sammen sikrer i god økonomistyring af jeres portefølje af projekter.Som projektøkonom vil du få et udadvendt job med en stor berøringsflade og påvirkningsgrad i hele organisationen, hvor du får en central rolle som garant for korrekte økonomiske beslutningsgrundlag for Energinets ledelse. Samtidig kan du se frem til at blive del af en dynamisk afdeling, hvor nye ideer er velkomne, og hvor vi lægger vægt på samarbejde og sparring. Energinet har desuden stort fokus på din faglige og personlige udvikling gennem målrettede vækstspor, ligesom vi tilbyder stor fleksibilitet i forhold til at tilrettelægge din arbejdstid.Du har en økonomisk baggrund og er kommunikativ stærkDu har en økonomisk baggrund og er kommunikativ stærkDu behøver ikke at være 100-meter mester i alle aspekter af projektøkonomi. Men du har en nysgerrig tilgang og ved, hvornår du skal række ud til fageksperter i f.eks. regnskabsprincipper, beregningsmodeller eller told og moms.Du er typen, der hellere end gerne løfter blikket fra Excel-arket og ser folk i øjnene. For du har let ved at skabe konstruktive, tværfaglige arbejdsrelationer, og du nyder det.Og så forestiller vi os, at du:
  • har en økonomisk baggrund og f.eks. er uddannet cand.oecon. eller cand.merc. i økonomistyring
  • har nogle års erfaring fra en projekt-, analyse eller business controlling-funktion i en større virksomhed -men
  • vi er også åbne for andre baggrunde, der har givet dig relevant erfaring
  • er nysgerrig – også på projektets tekniske aspekter, så du forstår den helhed, projektet indgår i og kan spørge kritisk ind.
  • har en økonomisk baggrund og f.eks. er uddannet cand.oecon. eller cand.merc. i økonomistyringhar nogle års erfaring fra en projekt-, analyse eller business controlling-funktion i en større virksomhed -menvi er også åbne for andre baggrunde, der har givet dig relevant erfaringer nysgerrig – også på projektets tekniske aspekter, så du forstår den helhed, projektet indgår i og kan spørge kritisk ind.Vil du være med til at gøre en forskel sammen med os? Vil du være med til at gøre en forskel sammen med os?Så ser vi frem til at modtage din motiverede ansøgning og CV senest 6. juni. Vi afholder 1. samtaler løbende og senest den 10. juni – de er online, og 2. samtale den 13. juni i Fredericia.Er du nysgerrig på din kommende leder eller har du spørgsmål til jobbet? Se nærmere på LinkedIn eller ring til afdelingsleder Stine Straarup på telefon +45 52 15 97 85.Vi ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle kvalificerede, uanset baggrund, til at søge jobbet. Vi arbejder aktivt og målrettet med mangfoldighed i Energinet og opfordrer dig derfor til at udelade billede, oplysninger om alder, civilstand og lignende, for at minimere ubevidste biases i processen. Du kan læse mere om vores mangfoldighedspolitik her.mangfoldighedspolitik her.Du bliver en del af Energinet Koncernøkonomi og Business Support, der understøtter koncernen og koncernens forretningsenheder med ydelser inden for indkøb, compliance, regnskab samt økonomi og Facility Service.Du bliver en del af Energinet Koncernøkonomi og Business Support, der understøtter koncernen og koncernens forretningsenheder med ydelser inden for indkøb, compliance, regnskab samt økonomi og Facility Service.


    Information og data

    Denne ledige stilling har jobtypen "Økonom", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

    Jobbet er oprettet på vores service den 15.5.2024, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

    Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
    • 15.05.2024
    • Økonom
    • Torsdag den 06. juni 2024

    Statistik over udbudte jobs som økonomer

    Herunder ser du udviklingen i udbudte økonom over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal økonomer.

    Se flere statistikker her:
    Statistik over udbudte økonomer over tid

    Dato Alle jobs som økonomer
    10. juni 2024 321
    9. juni 2024 339
    8. juni 2024 342
    7. juni 2024 350
    6. juni 2024 339
    5. juni 2024 333
    4. juni 2024 331
    3. juni 2024 319
    2. juni 2024 332
    1. juni 2024 340
    31. maj 2024 347
    30. maj 2024 355
    29. maj 2024 355
    28. maj 2024 343
    27. maj 2024 333
    26. maj 2024 343
    25. maj 2024 334
    24. maj 2024 341
    23. maj 2024 329
    22. maj 2024 325
    21. maj 2024 326
    20. maj 2024 337
    19. maj 2024 346
    18. maj 2024 348
    17. maj 2024 357
    16. maj 2024 349
    15. maj 2024 342
    14. maj 2024 333
    13. maj 2024 326
    12. maj 2024 330
    11. maj 2024 328