Økonomi, jura, pension - Vil du arbejde med kontrol af pensionsområdet?

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Fredericia

Har du en juridisk eller økonomisk baggrund? Motiveres du af store og komplekse opgaver? Er du specialist i pensionsafkastbeskatning? Vil du være med til at opbygge kontrollen af pensionsområdet? Så skal du se nærmere på denne stilling hos Skattestyrelsen i Fredericia.

Vi brænder for pensionsområdet og særligt pensionsafkastbeskatning. Vores vej hertil er gennem uddannelser og med erfaringer inden for pension eller beslægtede områder, fx skat. Men det er på pensionsområdet, at vi har vores absolut stærkeste kompetencer og det gør os til specialister på området.

I denne selvstændige stilling bliver din kerneopgave at kontrollere pensionskassers pensionsafkastbeskatning (PAL) på institutniveau. Vi navigerer i krydsfeltet mellem de regnskabsmæssige, selskabsretlige og de skatteretlige aspekter. Og det vil bl.a. være dit store overblik og sans detaljerne, der giver os medvind, så vi kan nå vores ambitiøse mål sammen.

Sådan får du succes i stillingen
Du bliver en del af et engageret, dynamisk og stærkt fagligt team, som er præget af tæt samarbejde og vilje til at lykkedes. Vi ønsker derfor en kollega, der kan sætte kryds ved følgende fem punkter:

  • Du tager initiativ

Derfor får du en selvstændig stilling i en enhed, der er præget af en stor dynamik. Vi har store forventninger til de resultater, vi skal skabe sammen. Du får en grundig oplæring og mulighed for at præge din stilling og være nysgerrig på opgaven. Er du klar på den opgave?

  • Du er lidt af en nørd

Vi kommer ofte ind på nye problemstillinger, juridiske og økonomiske, og skal derfor nørde ned i nyt stof. Og vi elsker det. Elsker du også at nørde igennem?

  • Du skriver godt

Du får brug for alle dine kommunikationstalenter, da sagsbehandlingen forudsætter at du udtrykker dig klart både på skrift og i tale. Således bliver afgørelser og andet materiale forstået rigtigt af pensionskasserne og deres rådgivere. Måske du har erfaring med at udtrykke dig præcist?

  • Du kan lide at samarbejde

Vi arbejder i teams af 3-4 om hver sag, hvor alle deltagere har forskellig faglig baggrund. Måske du har erfaring med at arbejde i tværfaglige teams?

  • Du er god til Excel

Dine evner i et regneark skal gavne vores sagsbehandling. Datamaterialet, vi modtager fra pensionskasserne, kommer i Excel-format. Derfor er det vigtigt, at du kan tyde formlerne og på den måde udarbejde sagsfremstilling. Er du en haj til Excel?

Derudover forestiller vi os, at du:

  • har en lang videregående uddannelse, f.eks. cand.merc.aud., cand.merc.jur., cand.jur.
  • har nogle års relevant erhvervserfaring, men det er ikke et krav.

Du kan glæde dig til udfordring og udvikling
Du er ambitiøs og som specialist formår du, at bruge dine økonomiske og juridiske kompetencer til sagsbehandling af komplekse sager. Din hovedopgave vil være at kontrollere pensionskassernes formueafkast samt beskatningen heraf. Konkrete eksempler på opgaver kunne være:

  • Gennemgang af regnskaber og analysere data fra pensionskasserne

Gennemskue komplekse sager og finde de væsentlige detaljer. Dataanalyse af bl.a. årsrapporter, selvangivelser og det materiale, vi modtager fra institutter. Emnerne er fx lempelse for udenlandsk betalt udbytteskat, fradragsberettigede udgifter, hensættelser eller alternative investeringer.

  • Skattetekniske beregninger

Du bruger din Excel-kundskaber samt din økonomiske og juridiske forståelse til at foretage korrekte beregninger.

  • Juridisk analyse

Du er med til at afdække nye hjørner om pensionsafkastbeskatningslovens anvendelses måder.

  • Sagsfremstilling, rapporter og sagsnotater

Du er grundig i dit arbejde og udarbejder sagsfremstilling med henblik på at træffe rigtige afgørelser.

Velkommen hos Persondata 11
Vi er et hold med en stærk variation af kompetencer. Vi er 22 mennesker, der tæller jurister, revisorer, økonomer og en aktuar. Der er derfor flere indgangsvinkler til jobbet.

Vi sætter pris på at have et godt miljø – både fagligt og socialt. Du vil indgå i faglige diskussioner med din kollegaer, have mulighed for sparring på flere niveauer, få indflydelse på egne arbejdsopgaver og yderligere kompetenceudvikling, da vi har adgang til et hav af efteruddannelsesmuligheder. Du har stor mulighed for at planlægge din hverdag, så der er balance mellem arbejde og fritid.

Endelig vægter vi det sociale fællesskab højt, og der er altid plads til at tage en snak over kaffemaskinen eller en fyraftensøl en gang i mellem.

Sådan ansøger du
Send din ansøgning, CV, dokumentation for uddannelse, samt yderligere relevant materiale senest den 23. januar 2022 via linket ”Søg stillingen”. Vi forventer at afholde løbende samtaler frem til uge 5, 2022.

Der kan blive tale om to samtaler, samt inddragelse af en person- og logisk analyse i forbindelse med rekrutterings-processen.

Ønsker du yderligere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte funktionsleder Jan Rasmussen på telefon 72 38 84 11.

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten (AC), overenskomst for kontorfunktionærer, laboranter og It-medarbejdere (HK) eller overenskomst for Fuldmægtige m.fl. (DTS) i Skatteministeriet.

Tiltrædelse d. 1. april 2022 eller snarest muligt.

Dit arbejdssted vil være Vendersgade 74, 7000 Fredericia.

Der vil forud for ansættelse blive indhentet referencer og straffeattest.

Skattestyrelsen koncern opfordrer alle kvalificerede anset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Økonom", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i Fredericia.

Jobbet er oprettet på vores service den 7.1.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Økonom
  • Fredericia
  • Søndag den 23. januar 2022

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som økonomer i Fredericia

Herunder ser du udviklingen i udbudte økonom i Fredericia over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal økonomer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte økonomer i Fredericia over tid

Dato Alle jobs som økonomer
15. september 2024 3
14. september 2024 4
13. september 2024 4
12. september 2024 4
11. september 2024 3
10. september 2024 4
9. september 2024 4
8. september 2024 4
7. september 2024 4
6. september 2024 3
5. september 2024 4
4. september 2024 4
3. september 2024 3
2. september 2024 3
1. september 2024 3
31. august 2024 3
30. august 2024 3
29. august 2024 2
28. august 2024 2
27. august 2024 2
26. august 2024 2
25. august 2024 2
24. august 2024 2
23. august 2024 2
22. august 2024 1
21. august 2024 2
20. august 2024 1
19. august 2024 2
18. august 2024 1
17. august 2024 2
16. august 2024 2