Ambitiøse kollegaer til Økonomi- og Planlægning på Holbæk Sygehus

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Holbæk

Ambitiøse kollegaer til Økonomi- og Planlægning på Holbæk Sygehus

Brænder du for at arbejde med det danske sundhedsvæsen og ønsker du at gøre en positiv forskel for borgerne i samarbejdet mellem sygehus og kommuner om det gode patientforløb? Er du udviklingsorienteret, analytisk stærk og har gode formidlingsevner? Så er et af de to ledige job i Økonomi og Planlægning måske noget for dig.

Holbæk Sygehus er et af Region Sjællands 4 akutsygehuse. Det er sygehusets klare målsætning, at vi af patienterne skal opleves som et patientvenligt, ambitiøst og veldrevet akutsygehus. Et sygehus som leverer høj kvalitet, produktivitet og patienttilfredshed samtidig med, at vi skal have fokus på at være førende i diagnostik og behandling af almene sygdomme. Fælles for vores opgave er, at vi arbejder tæt sammen for at nå vores mål og vil gerne invitere dig med på holdet.

Om stillingen

Økonomi og Planlægning er en central del af staben på Holbæk Sygehus. Vi skaber fundamentet for, at vores sundhedsfaglige kollegaer hver dag kan levere for at skabe et akuthospital, der er Danmarks bedste og gør en forskel for patienter og pårørende.

Vi varetager en bred vifte af opgaver, herunder ledelsesbetjening af sygehusledelsen og ledelserne i de kliniske afdelinger, økonomi-, aktivitets- og kapacitetsplanlægning og det tværsektorielle samarbejde mellem region, kommuner, praktiserende læger og sygehuset.

Vi har to ledige stillinger en konsulent og afhængigt af dine erfaringer samt kvalifikationer en special- eller chefkonsulent.

Dine opgaver vil primært ligge indenfor disse 4 områder:

  • Implementering af sundhedsklynger: At understøtte og koordinere implementering af sundhedsklynger samt styrke sygehusets tværsektorielle samarbejde, herunder varetage solid sekretariatsbetjening af udvalg og netværk med repræsentation fra kommunerne og andre samarbejdspartnere
  • Sygehusplanlægning: Bidrage til det løbende arbejde med planlægning af gode patientforløb gennem relevante aktivitets- og kapacitetsanalyser.


  • Udviklings- og strategiarbejde: Bidrage proaktivt i en række arbejdsgrupper med udviklings- og strategiarbejde, hvor du får et stort ansvar for at koordinere og sikre den videre progression i arbejdet
  • Administrative opgaver: Sagsfremstillinger til sygehusledelsen, sekretariatsbetjening af udvalg og koordinerende ad hoc opgaver

Din endelige opgaveportefølje vil blive sammensat under hensyntagen til dine og dine nærmeste kollegers kompetencer og interesser. Fælles for opgaverne er, at de stiller store krav til såvel selvstændig opgavevaretagelse som til at kunne skabe resultater i tæt samspil med ledelse, kollegaer og samarbejdspartnere.

Om dig

Du er cand.scient.pol., cand.merc., cand.polit, cand.scient.san.publ. eller har en anden relevant videregående uddannelse. Det er en fordel, hvis du har et par års erfaring med ledelsesunderstøttelse og er vant til at arbejde med strategiske opgaver og implementering.

Det er vigtigt, du:

  • Kommunikerer tydeligt både skriftligt og mundtligt
  • Kan være ydmyg i samarbejdet med de kliniske afdelinger, som arbejder direkte med kerneydelsen, men også kan stå fast, når det kræves og har personlig gennemslagskraft
  • Arbejder selvstændigt og resultatorienteret
  • Kan drive større processer og holde overblikket under tidspres

Om os

Du bliver en del af et kontor, hvor vi går op i, du trives, udfordres og hvor vi spiller hinanden gode. Vi tilbyder en spændende hverdag, hvor du vil få stor indflydelse fra starten, og hvor vi lægger vægt på at hjælpe dig til at præstere og blive en succes.

Du får et unikt indblik i sygehusvæsenet og et godt springbræt for din videre karriere. I en stor driftsorganisation med over 2000 ansatte, vil dit arbejde have direkte effekt på den daglige drift og hurtigt gøre en forskel for sygehusets afdelinger og patienter. Vi har en uformel og uhøjtidelig omgangstone.

Ansættelsesvilkår

Løn- og ansættelsesvilkår vil være i henhold til gældende overenskomst med mulighed for tillæg i forhold til kvalifikationer og erfaring.

Ansøgning og information

Hvis du ønsker mere information om stillingen, er du velkommen til at kontakte Økonomi og Planlægningschef Pernille Mandrup via e-mail: [email protected] eller på mobil 30 46 61 39. Vi opfordrer til, at du ansøger om stillingen hurtigst muligt og senest fredag den 24. april 2022. Vi planlægger samtaler tirsdag den 26. april 2022 og en eventuel 2. samtale torsdag den 28. april 2022.

Vi glæder os til at høre fra dig!


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Økonom", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i Holbæk.

Jobbet er oprettet på vores service den 11.4.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Økonom
  • Holbæk
  • Søndag den 24. april 2022

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som økonomer i Holbæk

Herunder ser du udviklingen i udbudte økonom i Holbæk over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal økonomer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte økonomer i Holbæk over tid

Dato Alle jobs som økonomer
7. september 2024 1
6. september 2024 1
5. september 2024 1
4. september 2024 1
3. september 2024 1
2. september 2024 1
1. september 2024 1
31. august 2024 1
30. august 2024 1
29. august 2024 1
28. august 2024 1
27. august 2024 1
12. august 2024 1
11. august 2024 1
10. august 2024 2
9. august 2024 3
8. august 2024 3