Dygtig økonom søges til De Økonomiske Råds sekretariat

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Horsens

De Økonomiske Råds sekretariat, som har til opgave at hjælpe de såkaldte økonomiske vismænd med at gennemføre og formidle analyser af dansk økonomi, søger en dygtig og engageret økonom. Analyseområderne omfatter især følgende områder:

  • Makroøkonomiske analyser og konjunkturvurderinger ved brug af forskellige typer af makro-økonomiske modeller
  • Vurderinger af konkrete økonomisk-politiske tiltag og af den overordnede aktuelle økonomiske politik, herunder vurdering af overholdelsen af målsætningerne for de offentlige finanser
  • Klima- og miljøøkonomiske analyser, herunder effekter af afgifter og andre typer regulering samt økonomiske konsekvenser af klima- og miljøpolitiske målsætninger
  • Strukturanalyser eksempelvis relateret til arbejdsmarkedet, produktivitetsudviklingen eller skattepolitikken baseret på registerdata

Det er ikke en forudsætning, at du har erfaring på disse områder, men vi forventer, at du har interesse og lyst til at lære. Vi forestiller os, at du er relativt nyuddannet økonom – eller, at du bliver færdig med din uddannelse til sommer.

Ansættelse i De Økonomiske Råds sekretariat giver en unik mulighed for at anvende økonomisk teori og metode til analyser af dansk økonomi, som kan danne grundlag for vurderinger af den økonomiske politik. Arbejdet giver mulighed for at arbejde tæt sammen med nogle af landets dygtigste økonomer i form af kolleger i sekretariatet og formandskabet for De Økonomiske Råd – også kendt som de økonomiske vismænd. De Økonomiske Råds sekretariat er derfor en rigtig god arbejdsplads for nyuddannede.

Jobbet er noget for dig, hvis du kommer med en solid faglig ballast, brænder for samfundsøkonomiske analyser og har et ønske om at lære nyt.

Sekretariatets mission er at skabe det faglige grundlag for vismændenes anbefalinger i Det Økonomiske Råd og Det Miljøøkonomiske Råd samt til rollerne som finanspolitisk vagthund og produk­tivitetsråd. Sekretariatet skal, for at kunne løfte disse opgaver, besidde en bred fagøkonomisk viden om anvendt og teoretisk økonomi samt have stærke kompetencer inden for empiriske analyser og modelanvendelse.

Sekretariatet arbejder ud fra en vision om at levere analyser af højeste faglige kvalitet, så vismændene har de bedste vilkår for at yde uafhængig rådgivning til de økonomiske beslutningstagere i Danmark. Analyserne skal være veldokumenterede og formidlingen klar.

Sekretariatets opgaver

Sekretariatets centrale opgave er at gennemføre og formidle de analyser, der ligger bag De Økonomiske Råds formandskabs rapporter og deltagelse i den offentlige debat. Sekretariatet har også ansvaret for den løbende udvikling, dokumentation og vedligeholdelse af modeller, metoder og data, der anvendes i analyserne.

Arbejdet er typisk organiseret i projektgrupper, der består af 2-4 medarbejdere. Projektgrupperne er ansvarlige for fremdriften af projekter og analyser, men modtager løbende faglig og formidlings­mæssig sparring fra kolleger i sekretariatet, chefer og formandskabet.

Kvalifikationer

Du har en kandidatgrad eller ph.d. i økonomi (polit., oecon., scient.oecon eller lignende) – eller du forventer snart at færdiggøre uddannelsen. Vi forventer, at du har:

  • Stærke økonomfaglige kvalifikationer, herunder god indsigt i økonomisk teori og empiriske metoder
  • Stærke kommunikationsevner – mundtligt såvel som skriftligt
  • Evne til at arbejde selvstændigt, såvel som sammen med andre

Løn og ansættelse

Vi tilbyder gode faglige udviklingsmuligheder i et tæt sam­spil med kolleger og vismænd. Vi har et godt arbejdsklima og en arbejdsplads, vi er stolte af.

Du vil blive ansat i henhold til overenskomsten for akademikere i staten. Som relativt nyuddannet vil du blive ansat som fuldmægtig.

Tjenestestedet er Horsens. Vi forestiller os, at du starter 1. juni eller lige efter sommerferien.

Alle kvalificerede ansø­gere opfordres til at søge uanset køn, alder og etnisk bag­grund.

Yderligere oplysninger

Henvendelse om stillingen og arbejdet i De Økonomiske Råds sekretariat kan rettes til direktør John Smidt, tlf.6185 2041 eller tillids­repræsen­tant Kamilla Holmgaard, tlf. 6115 9815.

Din ansøgning skal sendes til: [email protected] senest fredag d. 7. maj kl. 12:00. Vedlæg CV, eksamensbevis, karakterudskrifter og eventuel anden doku­mentation. Angiv gerne, hvor du er blevet opmærksom på stillingsopslaget.

Ansættelsessamtaler forventes at finde sted i uge 19 eller 20.

De Økonomiske Råds sekretariat
Emil Møllers Gade 41
8700 Horsens
www.dors.dk


Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Økonom", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i Horsens.

Jobbet er oprettet på vores service den 20.4.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Økonom
  • Horsens
  • Fredag den 07. maj 2021

Lignende jobs

  • Er du vores næste finansielle rådgiver - med sans ...

    Har du nogensinde tænkt, "Kunne jeg ikke godt bruge en arbejdsplads, hvor jeg både kan udvikle mine faglige evner OG få et godt grin med mine kollegaer?" Så læs videre, for vi leder efter dig!.
    • Økonom
    • Århus
    Få mere info
  • ØKONOMIASSISTENT - FULDTID eller DELTID

    ØKONOMIASSISTENT - FULDTID eller DELTID Er du motiveret for at arbejde med en bred række opgaver indenfor økonomi og administration? Har du en serviceminded og professionel tilgang til dine o..
    • Økonom
    • Hedensted
    Få mere info
  • Finanspraktikant til Merkur Aarhus

    Fremtiden er også din! Er du klar til at kickstarte din karriere med et praktikophold, der gør en forskel for den fremtid, der berører os alle – ikke mindst dig, som står i starten af dit arbe..
    • Økonom
    • Århus
    Få mere info
  • Økonom i Århus C

    Erhvervshus Midtjylland søger en økonomiassistentHar du styr på tal og lyst til at arbejde i en dynamisk økonomiafdeling? Er du klar til at tage ansvar for bogholderi, lønadministration og proj..
    • Økonom
    • Århus C
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som økonomer i Horsens

Herunder ser du udviklingen i udbudte økonom i Horsens over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal økonomer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte økonomer i Horsens over tid

Dato Alle jobs som økonomer
15. september 2024 1
14. september 2024 1
13. september 2024 1
12. september 2024 1
11. september 2024 1
10. september 2024 1
9. september 2024 1
8. september 2024 1
7. september 2024 1
6. september 2024 1
5. september 2024 1
4. september 2024 1
3. september 2024 1
2. september 2024 1
1. september 2024 1
31. august 2024 1