Økonomikonsulent i Center for Børn og Forebyggelse

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Ishøj

Center for Børn og Forebyggelse søger en økonomikonsulent 37 timer/uge til besættelse hurtigst muligt. Hovedopgaverne er overordnet økonomistyring, statistik, ledelsesinformation og udvikling af arbejdsgange for centeret.

Kravene til økonomistyring, statistisk bearbejdning, ledelsesinformation og økonomiske analyser har været støt stigende i de seneste år. Som økonomikonsulent i Center for Børn og Forebyggelse, får du ansvaret for overblik over centerets økonomi, indberetning af nøgletal, udarbejdelse af ledelsesinformation samt udvikling af arbejdsgange, som sikrer en stabil økonomistyring

Økonomistyring

Udover driftsøkonomien (personaleudgifter) har Center for Børn og Forebyggelse ansvaret for styring af økonomien for foranstaltninger på det specialpædagogiske område (specialundervisning) samt det specialiserede børne- og ungeområde. Aktuelt varetages dette for både Ishøj og Vallensbæk kommuner. Disse områder er karakteriseret ved en høj til- og afgang, hvilket kræver præcise arbejdsgange, som sikrer at de fornødne informationer kommer til at indgå i prognoser for centerets økonomi. Som økonomikonsulent vil din opgave være at skabe overblikket over centerets økonomi i forbindelse med centerets egne budgetopfølgninger samt officielle politiske og administrative budgetopfølgninger. En del af opgaven er at sikre præcis bogføring og sikring af arbejdsgangene er driftssikre og effektive.

Statistisk bearbejdning og indberetning

En del af dine opgaver vil være at sikre indberetning af nøgletal på - især det sociale område - til Danmarks Statistik og andre instanser (f.eks. Undervisningsministeriet, Ankestyrelsen m.m.). Dette kræver udvikling af stærke IT-redskaber, som gør denne opgave overskuelig og håndtérbar. Endvidere modtager centeret ofte henvendelser fra journalister, studerende og interesseorganisationer, som søger aktindsigt i centrale nøgletal. Fremskaffelse af disse oplysninger vil også blive en del af dine opgaver.

Ledelsesinformation

Der har været en stigende efterspørgsel efter centrale nøgletal fra politikere, fra direktionen og ledelsesinformation er også blevet en vigtigere viden i den daglige ledelse i Center for Børn og Forebyggelse. Derfor vil din opgave være at udvikle og skabe større muligheder for at trække ledelsesinformation gennem de eksisterende systemer samt udarbejde ledelsesinformation på baggrund de eksisterende muligheder, når det er påkrævet.

Udvikling af arbejdsgange

Som økonomikonsulent vil du endvidere blive en central medarbejder i forhold udvikling af administrative og økonomiske arbejdsgange for sikre enkle og driftsikre løsninger. Særligt vil der være opmærksomhed på at udnytte mulighederne i de eksisterende IT-systemer, se mulighederne ved at tilkøbe nye systemer og evt. afvikle systemer, som er ineffektive og uhensigtsmæssige.

Om konsulentteamet

Som økonomikonsulent bliver du ansat i konsulentteamet direkte under centerchefen. Der er aktuelt 3 andre konsulenter: en udviklingskonsulenter, en juridisk konsulent og en socialfaglig konsulent. Du vil som økonomikonsulent få et tæt samarbejde med administrationen og lederteamet i Center for Børn og Forebyggelse samt økonomikonsulenterne i det centrale økonomicenter i Ishøj Kommune.

Om Center for Børn og Forebyggelse

I Ishøj Kommune har vi ambitioner på alle børn og unges vegne. Målet er helt overordnet at sikre, at Ishøjs børn og unge sejrer i eget liv og når deres fulde potentiale. Vi har derfor i Center for Børn og Forebyggelse et stort ansvar i forhold til at have tilbud til rådighed, der bygger på erfaring og forskningsbaseret viden.

Center for Børn og Forebyggelse varetager opgaver indenfor specialiserede børne- og ungeområde, det specialpædagogiske område (PPR-funktioner), sundhedsplejen, tandplejen og det kriminalpræventive område. Vi anser en stærk monofaglighed som en nødvendig forudsætning for en succesfuld tværfaglig opgaveløsning. Centret beskæftiger ca. 130 medarbejdere.

Ishøj og Vallensbæk kommuner har indgået et forpligtende samarbejde, der blandt andet betyder, at Ishøj Kommune varetager opgaverne indenfor de specialpædagogiske område (PPR) og det specialiserede børne- og ungeområde for Vallensbæk kommune. Det forventes dog, at samarbejdet ophører i 2021 eller 2022. Det vil naturlig betyde, at opgaveporteføljen for Center for Børn og Forebyggelse reduceres, men det er vurderingen, at behovet for en økonomikonsulentfunktion vil bestå – det må dog forventes, at man som konsulent kommer til at dække et bredere felt af arbejdsområder.

Hvad kan du forvente?

Som økonomikonsulent i Center for Børn og Forebyggelse kan du forvente et grundigt introduktionsprogram, hvor du kommer rundt i de mange kroge af centrets opgaver samt på tværs i kommunen. Fysisk vil du komme til at have kontor på Ishøj Rådhus, som ligger i Ishøj Bycenter med nem adgang fra S-togsstationen.

Du kommer til at referere til centerchefen for Børn og Forebyggelse, René Juhl. Du vil have faste møder med centerchefen samt både faste og ad-hoc-møder omkring dine opgaver med fagpersoner, konsulenter og ledere i og uden for centret.

Hvad forventer vi af dig?

  • Vi forventer, at du er administrativ uddannet (typisk organiseret i HK eller AC) og meget gerne med relevant efteruddannelse.

  • Vi har en klar forventning, at du er solidt velfunderet i kommunal økonomi. Det betyder, at du både har solid erfaring med driften af administrative og økonomiske opgaver samt har et stort overblik over opbygningen af kommunal økonomi og har stor indsigt i betydningen af de forskellige økonomiske begreber i den kommunale administration. Ishøj Kommuner bruger KMD Opus som økonomisystem.

  • Det vil være en klar fordel, at du kender økonomistyring inden for det sociale børne- og ungeområde og/eller det specialpædagogiske område (herunder specialundervisning). Selvom du ikke lige har erfaring indenfor disse områder, er det en forudsætning, at du kender til økonomistyring af foranstaltninger i den kommunale sammenhæng. Det vil være en klar fordel, at du kender Calibra som økonomistyringssystem.

  • Det er en forventning, at du har udprægede evner inden for brug af IT-systemer. Det betyder bl.a., at du generelt har nemt ved at lære at bruge nye IT-systemer og vil kunne vejlede kolleger i brugen af disse. Helt specifikt er det er en klar forventning, at du er i stand til at bruge Excel på et avanceret niveau. Inden evt. samtale vil du blive bedt om at løse en opgave vha. Excel og præsentere den til samtalen. Endvidere vil det være en klar fordel, at du kender SB-SYS som journaliseringssystem i børnesager.

  • Du ser dig selv som et udpræget ”tal-menneske”, som har nemt ved at håndtere og analyse et stort talmateriale, er i stand til at finde de relevante tal i de forskellige systemer og kan analyse betydningen af tallene.

  • At du har gode samarbejdsevner og er optaget af at få et godt samarbejde med kolleger, så der bliver en gensidig forståelse af hinandens opgave-ansvar, kompetencer og faglige forståelsesramme.


Ansøgning

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte centerchef René Juhl (40 32 70 61). Læg evt. en besked, så vil du blive kontaktet snarest muligt.

Løn og ansættelsesvilkår er i henhold til gældende overenskomst.

Relevante og kvalificerede ansøgere vil blive indkaldt løbende til samtaler og stillingsopslaget vil blive taget af opslag, når den rigtige kandidat er fundet.

Til ansættelsessamtalerne deltager 2 medarbejderrepræsentanter, leder for administrationen og centerchefen.

Om Ishøj Kommune

Kommunen oplever i disse år en befolkningstilvækst. Vi er ca. 23.000 indbyggere, hvoraf knap en fjerdedel er børn og unge under atten. Styrken ved at være en mindre kommune er, at en idé hurtigt kan blive til virkelighed, uanset hvor i organisationen, vi er placeret.

Vi er godt placeret i det storkøbenhavnske område med strandpark, store naturområder og let adgang med S-tog, den kommende letbane og motorveje.

Ishøj Kommune betragter mangfoldighed som en styrke og arbejder aktivt med en medborgerskabspolitik.

Hvis du vil vide mere om at arbejde i Ishøj Kommune, kan du kigge videre her: http://nyijob.ishoj.dk/ny-i-job.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Økonom", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i Ishøj.

Jobbet er oprettet på vores service den 30.6.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Økonom
  • Ishøj
  • Onsdag den 25. august 2021

Lignende jobs

  • DI søger student med interesse for datadrevne økon...

    Fri kontakt
    Vil du være en del af et hold, der stræber efter at lave Danmarks bedste og mest nyskabende økonomiske analyser, der flytter samfundet og Dansk Industri (DI) - til gavn for vores mange medlemsvirksomheder? Så har vi jobbet til dig.
    • Økonom
    • København V
    Få mere info
  • Økonom i Ballerup

    Company DescriptionAbout BoschThe Bosch Group is a leading global supplier of technology and services. Its operations are divided into four business sectors: Mobility Solutions, Industrial .
    • Økonom
    • Ballerup
    Få mere info
  • Finanselev til Hvidovre

    Bliv finanselev i [xxxxx] til august 2025, men start allerede nu som kunderådgiver service. Vi søger en finanselev, der ved, at god rådgivning handler om mere end penge, og hvor du .
    • Økonom
    • Storkøbenhavn
    Få mere info
  • Økonom med interesse for industri- og konkurrenceø...

    Er du økonom, der brænder for mikro- og industriøkonomi, og har du samtidig interesse for M&A-transaktioner, fusionskontrol og det høje tempo i konsulentbranchen?Ønsker du at blive en del af br..
    • Økonom
    • Hellerup
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som økonomer i Ishøj

Herunder ser du udviklingen i udbudte økonom i Ishøj over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal økonomer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte økonomer i Ishøj over tid

Dato Alle jobs som økonomer
24. september 2024 2
23. september 2024 1
22. september 2024 2
21. september 2024 2
20. september 2024 2
19. september 2024 2
18. september 2024 2
17. september 2024 2
16. september 2024 2
15. september 2024 2
14. september 2024 2
13. september 2024 2
12. september 2024 2
11. september 2024 1
10. september 2024 2
9. september 2024 2
8. september 2024 1
7. september 2024 2
6. september 2024 1
5. september 2024 2
4. september 2024 2