Ambitiøs, skarp formidler til rådgivning og rapportering om statens økonomi og regnskabsregler

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Har du lyst til at arbejde med regnskabsprocesser og regnskabsregler på tværs af staten? Og vil du være med til at rådgive ministerier og institutioner samt deltage i formidlingen af statens regnskab? Så er det måske lige dig, vi har brug for i Økonomistyrelsens Statsregnskabskontor. Vi tilbyder et job, hvor du kan gøre en forskel og arbejde med at gøre dine ideer og erfaring til virkelighed i hele staten.

Stillingen En forudsætning for en velfungerende offentlig sektor er gode processer og et godt overblik over økonomien. Det skal du medvirke til at skabe på tværs i staten.

Du vil få en central opgave i arbejdet med at udvikle Økonomistyrelsens rådgivning om regnskabsregler, regnskabsprocesser og den interne kontrol i ministerier og styrelser.

Du kommer til at arbejde med organiseringen af regnskabsaflæggelsen i staten. Det handler om de regler, der gælder for regnskabsregistrering og rapportering, om at se på de samlede regnskabsprocesser end-to-end og i den forbindelse en styrkelse af arbejdet med interne kontroller i ministerier og styrelser på tværs af staten. Det handler også om arbejdet med statslige regnskabsregler, regnskabsrapportering og kontrolrapporter.

Kontoret arbejder herudover med de statslige regnskabsregler og den statslige regnskabsrapportering. Du vil komme til at deltage i dette arbejde, herunder i arbejdet med udformning og implementering af kommende fælleseuropæiske regnskabsregler for den offentlige sektor samt overvejelser om ændringer i opstillingen af statsregnskabet og udbygning af den løbende rapportering om statens regnskab.

Statens regnskab omfatter de ca. 130 ministerier og styrelser m.fl. Der er samlede udgifter og indtægter for over 800 mia. kr., der fordeler sig på de ca. 1.400 bevillinger, som Folketinget har vedtaget.

Du vil også komme til at arbejde med at:

  • Rådgive og vejlede statslige institutioner om fortolkning af de statslige regnskabsregler. Du vil få ansvaret for rådgivning af institutionerne inden for nogle ministerområder
  • Udvikle rapporteringen om statens regnskaber i institutionernes årsrapporter og det samlede statsregnskab
  • Udarbejde og opstille statsregnskabet med udgangspunkt i de regler, du er med til at udvikle
  • Udarbejde og vedligeholde vejledninger om statslige regnskabsregler, regnskabsopfølgning, tilskudsadministration og intern kontrol m.v.
  • Udviklingsopgaver i relation til statens regnskab og betalingsformidling.

Om dig … Du er nyuddannet eller har nogle års erfaring fra centraladministrationen, konsulentbranchen eller organisationer i den private eller offentlige sektor, og du har interesse for regnskab og økonomistyring eller finansiel kontrol. Du har en økonomisk uddannelse, fx cand. polit., cand. oecon. eller cand. merc. aud.

Vi lægger særlig vægt på, at du:

  • Tager initiativ, og har lyst til at udvikle dig og skabe resultater
  • Trives med samarbejde og kan få det til at fungere – også med mennesker, der ikke ligner dig selv
  • Er analytisk stærk, med flair for tal og gode formidlingsevner
  • Er fagligt nysgerrig, og kan bruge din teoretiske viden til at få ting til at fungere i praksis
  • Har interesse for regnskabsprincipper og for at præsentere regnskabet, så det kan forstås og i praksis kan anvendes som styringsgrundlag
  • Har kendskab til statslige bevillings- og regnskabsregler
  • Er en god og lyttende rådgiver, som også kan stille de rigtige spørgsmål
  • Er god til at strukturere, prioritere og skabe overblik i dit arbejde.

Om os … Du bliver en del af Økonomistyrelsens Statsregnskabskontor. Vi er en blanding af erfarne specialister, generalister og økonomimedarbejdere med meget forskellige uddannelser. Vi har en uformel omgangstone og en stor berøringsflade med de statslige institutioner.

Kontoret driver standarden for og udviklingen af statens samlede regnskabsvæsen og betalingsformidling. Kontoret fungerer som et fagligt fyrtårn i staten, og vi er drevet af faglighed og proaktiv adfærd i forhold til rådgivning af ministerier og styrelser. Det gør vi ved at bistå ministerierne gennem dialog og vejledninger og ved at sikre, at regler om økonomiforvaltning, betalingsformidling og regnskabsaflæggelse hænger sammen og er så enkle og effektive som muligt under hensyn til blandt andet risiko, bevillingsmæssig størrelse, politisk bevågenhed og forretningsmæssig kompleksitet. Kontoret står endvidere for udarbejdelsen af statsregnskabet.

Ansættelsesvilkår Du ansættes efter gældende overenskomst med mulighed for individuel forhandling alt efter kvalifikationer.

Ansættelsesområdet er Finansministeriet med tilhørende institutioner, pt. Finansministeriets departement, Økonomistyrelsen, Digitaliseringsstyrelsen, Statens It og Statens Administration.

Yderligere oplysninger Vi forventer at ansætte to medarbejdere på dette opslag. Hvis du vil vide mere om stillingerne, er du velkommen til at kontakte kontorchef Erik Hammer, tlf.: 33928846, e-mail: [email protected]

Ansøgning Hvis stillingen har din interesse, så send din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag sendes via statens e-rekrutteringssystem - Tryk på knappen ’Søg stillingen’.

Indsend senest 10. august 2021.

Økonomistyrelsen opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion, handicap eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Vi forventer at holde samtaler i uge 33-34.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Økonom", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 9.7.2021, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Økonom
  • København K
  • Tirsdag den 10. august 2021

Lignende jobs

  • Økonom i København V

    Fri kontakt
    Vil du være med til at sikre en effektiv og stabil drift af vores økonomisystemer og vil du være med til at sikre, at vi løbende adopterer nye teknologiske muligheder i fremtiden?
    • Økonom
    • København V
    Få mere info
  • Økonom i Kastrup

    Vi er på en større digitaliseringsrejse, og har mange spændende projekter internt i huset. I den forbindelse søger vi en kollega til en tidsbegrænset stilling, som kan være med til at understøtte d..
    • Økonom
    • Kastrup
    Få mere info
  • Økonom i København

    Om stillingen:Som Payroll Specialist i SAS vil du indgå i vores lønafdeling, hvor du bliver ansvarlig for en bred vifte af opgaver relateret til løn- og personaleadministration. Du vil sikre korr..
    • Økonom
    • København
    Få mere info
  • Økonom i København

    Har du stor interesse for valutamarkeder, makroøkonomi og renter, og er du analytisk dygtig? Ser det måske dig, vi leder efter.Som økonom/strateg i Macro & Strategy bliver du en del af [xxxxx]
    • Økonom
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som økonomer i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte økonom i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal økonomer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte økonomer i København K over tid

Dato Alle jobs som økonomer
27. juli 2024 0
26. juli 2024 0
25. juli 2024 0
24. juli 2024 0
23. juli 2024 0
22. juli 2024 0
21. juli 2024 0
20. juli 2024 0
19. juli 2024 0
18. juli 2024 0
17. juli 2024 0
16. juli 2024 0
15. juli 2024 0
14. juli 2024 0
13. juli 2024 0
12. juli 2024 0
11. juli 2024 0
10. juli 2024 0
9. juli 2024 0
8. juli 2024 0
7. juli 2024 0
6. juli 2024 0
5. juli 2024 0
4. juli 2024 0
3. juli 2024 0
2. juli 2024 0
1. juli 2024 0
30. juni 2024 0
29. juni 2024 0
28. juni 2024 0
27. juni 2024 0